Annonce

DF-ballade fortsætter og blå partier efterlyser svar

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Blå partier efterlyser svar på blå bloks statsministerkandidat, efter Alex Vanopslagh i Jyllands-Posten gjorde det klart, at den konservative partiformand Søren Pape snart skal til at melde ud, hvis han vil være statsministerkandidat.

Hos Dansk Folkeparti kan Morten Messerschmidt nu kalde sig formand for partiet, men balladen fortsætter.

Weekenden bød på nye tal fra beskæftigelsesministeriet, der viste, at andelen af kontanthjælpsmodtagere næsten er halveret på en periode af fem år, og så regulerer Styrelsen for Patientsikkerhed smitteopsporingen, da coronavirus ikke længere er en samfundskritisk sygdom.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.
 

Utålmodighed ulmer blandt blå partier: Pape skal melde ud 

Tidligere i dag meldte LA’s Alex Vanopslagh klart ud, at Pape skal melde sig på banen som statsministerkandidat, i et længere interview hos Jyllands-Posten.

Siden da har Vanopslaghs konservative efterlysning vundet genklang hos Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne, der også kræver svar på om Pape vil være statsministerkandidat.

Det skriver Jyllands-Posten.

Spørger du den nyvalgte partiformand Morten Messerschmidt, skal den konservative partiformand stille sig frem og “bevise”, at han vil være en bedre statsministerkandidat end Venstres Jakob Ellemann.

“Det er Søren Pape, der skal ud og bevise, at han i dag er et mere attraktivt alternativ end Jakob Ellemann (V). Derfor dur det ikke bare at sidde og vente og sige: ”Vi må tælle mandater efter et valg”,” siger Messerschmidt til avisen.

Læs hele historien her.
 

DF-stridigheder fortsætter: Martin Henriksen i kødet på Messerschmidt 

Morten Messerschmidt har kun været partiformand for Dansk Folkeparti i lidt over en uge, og selvom der nu er styr på formandsposten i partiet, fortsætter balladen stadig.

Og det er Messerschmidt, der ifølge Martin Henriksen, står bag interne splittelser i partiet.

Det skriver Ekstra Bladet.

“Jeg tror også, at det er derfor, der endnu ikke er kommet en ny gruppebestyrelse på plads, fordi der kæmpes på kryds og tværs, men det er jo svært for Messerschmidt at kritisere det med troværdighed, når han selv har været arkitekten bag partiets fløje,” siger Martin Henriksen til avisen.

Den fremtrædende DF-profil Martin Henriksen fik næstflest stemmer ved afstemningen på et ekstraordinært møde i Herning, mens Messerschmidt løb med sejren.

Siden da har Martin Henriksen meddelt, at han ikke kommer til at stille op som kandidat til næste folketingsvalg.

Læs hele historien her. 
 

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er næsten halveret 

Over de seneste fem år er antallet af børn, som har forældre på kontanthjælp næsten halveret.

Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

På en periode fra oktober 2016 til oktober 2021 er antallet af børn, hvis forældre er på kontanthjælp faldet fra 76.200 til 40.700 og dermed reduceret med knap 50 procent.  

Og det er godt nyt, mener Peter Hummelgaard, der er beskæftigelsesminister.

“Det vidner om, at det går rigtig godt for dansk økonomi og samtidigt viser det, at de fleste mennesker gerne vil have en tilknytning til arbejdsmarkedet og være en del af det arbejdende fællesskab. Mor og far i arbejde er noget nær det bedste, man kan gøre for børnene,” siger han.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

Fremover vil du ikke blive ringet op af smitteopsporingen

Hvis du tester positiv for coronavirus, vil du fremadrettet ikke blive ringet op af smitteopsporingen.

Det sker efter at coronavirus ikke længere kan kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, og man derfor har vurderet, at det ikke er nødvendigt, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er dog stadig muligt at ringe til smitteopsporingen og søge rådgivning.

"Vi er i en fase nu, hvor COVID-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom. Tiden er derfor inde til at slippe den uopfordrede, aktivt opsøgende indsats til smittede,” siger Birgitte Drewes, der er vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed og fortsætter:

“Men der er stadigvæk borgere, som har brug for hjælp og rådgivning. Smitteopsporingen står derfor stadigvæk til rådighed for alle dem, som fortsat ønsker telefonisk hjælp og rådgivning”.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet