DF-profil sender ultimatum til partiledelsen

Dansk Folkepartis Anders Vistisen sætter sit parti stolen for døren: Gør mig til spidskandidat ved EU-valget, eller jeg stopper
Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, er utilfreds og vil have en afklaring fra partiet om han skal stå øverst på stemmesedlen ved næste års Europa-Parlamentsvalg. Det siger han i et interview med Avisen Danmark.

”Jeg har valgt, at jeg går efter at blive spidskandidat til parlamentet. Det er over et år siden, at jeg meddelte det til partiet. For mig er det den eneste position, der er relevant,” siger han i interviewet med Avisen Danmark.

Vistisen vil have en afklaring på spidskandidaturet nu, og ellers vil han finde sig noget andet at lave end politik.

”I Dansk Folkeparti er det hovedbestyrelsen, der beslutter, hvem der skal være spidskandidat, så jeg må vente at se, om de vejer mig og finder mig for let. Det er et grundvilkår i politik, at ens karriere pludselig kan være slut. Når først man har spillet i superligaen, er det bare ikke særligt interessant at komme ned i første division igen. Så er det måske bedre at finde sig noget andet,” siger Anders Vistisen, der fortæller, at han er blevet tilbudt at stille op i flere folketingskredse.
Belastet af Meld og Feld

Anders Vistisen mener, at det fortsat er sagen om de uretmæssige bidrag, som partiet har fået til fondene Meld og Feld, som har sat beslutningen om spidskandidaturet på standby.

Meldingen fra partitoppen er, at de ønsker en afklaring, inden de vil stille en spidskandidat op, der er omfattet af undersøgelsen. Det er dog tvivlsomt, om den afklaring kommer på denne side af valget.

Den forklaring forstår Anders Vistisen dog ikke meget af.

”Jeg har noteret mig, at partiet stoler på, at der ikke er foregået noget kriminelt. Det var mig, de satte til at gå det hele igennem, da det brød løs i efteråret 2016, og Morten Messerschmidt meldte sig syg. Vi kan se, at Morten stiller op til Folketinget, og en række af de andre i partiet, der også var involveret, har heller ikke noget uafklaret omkring deres situation,” siger han med henvisning til partiets næstformand, Søren Espersen, som formelt har siddet i bestyrelsen i den ene af de to fonde.

Sagerne om Meld og Feld omhandler blandt andet, at Europa-Parlamentets præsidium har besluttet, at Dansk Folkeparti skulle betale knap 3 millioner kroner tilbage i støtte, som partiet havde brugt på kampagneaktiviteter i Danmark, ligesom at en medarbejder – imod reglerne - har fået et gyldent håndtryk på i omegnen af en million kroner.
Båret ind af Messerschmidt

30-årige Anders Vistisen blev valgt til Europa-Parlamentet i 2014 på ryggen af Morten Messerschmidts rekord-sættende personlige stemmetal. Anders Vistisen fik med 8.315 personlige stemmer partiets tredje mandat.

Han er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet, og inden han blev valgt til parlamentet, arbejdede han som konsulent for Dansk Folkeparti samme sted.

Han har desuden været landsformand for partiets ungdomsorganisation og været medlem af regionsrådet i Region Midtjylland.

Foto: Carsten Lundager

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce