Annonce

To døde på arbejde på tre dage og russerne forbereder måske krigs-exit

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Landbruget er en farlig arbejdsplads. På bare tre dage har to mænd mistet livet på deres arbejde. Og så taler den russiske udenrigsminister om tredje verdenskrig, men det kan handle om, hvordan russerne kommer ud af Ukraine-krigen med æren i behold.

Det er nogle af de historier, du kan læse her i Netavisen Pios dglige nyhedsoverblik.

 

Tre dage – to døde

På blot tre dage har to mænd mistet livet i henholdsvis Esbjerg og ved Haarby på Vestfyn i forbindelse med arbejde med maskiner.

Det skriver Fagbladet 3F

Fredag i sidste uge mistede en 60-årig kranfører livet på Esbjerg Havn, da han blev ramt af en jernbjælke og efterfølgende ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi døde af sine kvæstelser.

Søndag eftermiddag døde en 61-årig mand ifølge Fyens Stiftstidende i forbindelse markarbejde nær Haarby. Manden blev fastklemt under en maskine

Ifølge Fagbladet 3F er landbruget en af de brancher, hvor der sker flest alvorlige arbejdsulykker.

Ifølge Arbejdstilsynets hjemmeside er der i de to første måneder i år registreret fire arbejdsulykker med dødelig udgang. Ifølge tilsynet døde 36 personer i 2021 i forbindelse med arbejde i Danmark.

Læs hele historien her

 

Analytiker: Rusland kan være ved at forberede krigsexit

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov advarede mandag om en reel risiko for en tredje verdenskrig som følge af krigen i Ukraine.

Udmelding kan dog ifølge militæranalytiker ved Forsvarsakademiet Anders Puck Nielsen tolkes på flere måder:

”På den ene side kan man tolke det som en trussel mod Vesten. En anden tolkning går på, at det her er en måde at forberede russerne på, hvorfor man ikke kan realisere de store visioner,” siger Anders Puck Nielsen ifølge flere medier til Ritzau.

Læs hele historien her.

 

Dumpning af slam i Køge Bugt bygger på 40 år gammel forskning

Mere end hundrede tusinde ton slam fra udgravningerne til den kunstige halvø ved Lynetteholm i København er dumpet i Køge Bugt.

Det har udløst kritik fra både politisk og lokal side, selvom myndighederne har fastholdt, at dumpningen ikke er til skade for havmiljøet og at beslutningen om dumpningen er taget efter ”omfattende studier”.

Men ifølge DR er der i virkeligheden tale om, at de ”omfattende studier” er en mere end 40 år gammel forskningsartikel fra USA.

Problem med dumpningen er angiveligt, at det dumpede slam tilfører store mængder af næringsstoffer – blandt andet kvælstof - som kan ødelægge den biologiske balance i Køge Bugt.

Den oprindelige forfatter til artiklen undsiger i dag, at hans 40 år gamle arbejde bliver brugt som grundlag for dumpning af det skadelige slam.

En række danske eksperter, slår samtidig fast, at dele af konklusionerne i Lynetteholmens rapport om miljøkonsekvenser er ubrugelige.

Professor ved DTU Aqua, Karen Timmermann, siger til DR, at beslutningsgrundlaget for Lynetteholmen ikke er dokumenteret og nærmer sig spekulation.

Læs hele historien her.

 

Ex-formand for 3F forlader endnu en post

Den nu forhenværende forbundsformand for 3F, Per Christensen, som i januar forlod posten som formand for fagforbundet, har nu også trukket sig fra sin bestyrelsespost i Sund & Bælt.

Det oplyser Sund & Bælt til BT oven på selskabets generalforsamling tirsdag formiddag.

”Per Christensen har på dagens generalforsamling oplyst, at han ønsker at fratræde som bestyrelsesmedlem i Sund & Bælt Holding A/S,” skriver Sund & Bælt til BT.

Per Christensen trak sig fra sin formandspost i 3F efter, at det var kommet frem, at han i en årrække havde levet et hemmeligt dobbeltliv med flere forhold og flere familier.

Læs hele historien her eller her

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet