Annonce

Ejendomsvurderinger udsat igen og partier ønsker mere åbenhed om løn

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Nye ejendomsvurderinger udskydes for 6. gang. Det er skatteminister Morten Bødskov ikke stolt af.

Erhvervsminister Simon Kollerup er til gengæld godt tilfreds med at have udpeget tidl. erhvervsminister, Henrik Sass Larsen, som bestyrelsesmedlem i statens olieselskab, Nordsøenheden. Og så er der fundet 36 nye smittetilfælde af covid-19 på læreruddannelse i Odense. Lidt for intime krammeøvelser er en del af forklaringen. Så Læreruddannelsens rektor er ikke specielt stolt over situationen.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.   

 

Nye ejendomsvurderinger udskydes for sjette gang

De nye ejendomsvurderinger, som mange hundrede tusinder af boligejere har ventet på i syv år, bliver yderligere udskudt.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at de første af de nye ejendomsvurderinger ikke kommer i 2020 som planlagt.

I stedet er de udskudt til sommeren næste år, oplyser ministeren. Det er sjette gang, at tidspunktet for vurderingerne bliver udskudt.

Der er tale om en foreløbig og usikker vurdering, og der skal nu udarbejdes et mere præcist skøn. Det arbejde skal en lang række uafhængige eksperter nu i gang med.

“Forsinkelsen er på ingen måder acceptabel. Mange har set frem til at få en mere retvisende ejendomsvurdering og få klarhed over deres fremtidige boligskatter,” siger skatteminister Morten Bødskov (S).

“Det er her er jo totalt utilfredsstillende for alle - ikke mindst for boligejerne. Men jeg tror, det står klart for alle, at det Skatteministerium, som denne her regering har overtaget ansvaret, er et ministerium, som på en række områder er grundlæggende udfordret,” siger ministeren videre.

Læs mere her.

 

Minister udpeger Henrik Sass til bestyrelsen i statens olieselskab

Tidl. S-minister Henrik Sass Larsen er udpeget som nyt medlem af bestyrelsen i Nordsøenheden, der administrerer Nordsøfonden. En enhed, som udgør statens olie- og gasselskab, der sender et betragteligt milliardbeløb hjem til statens husholdningsbudget.

Det skriver  Finans.

Det er erhvervsminister, Simon Kollerup, der står bag udpegningen, da Nordsøenheden er en selvstændig offentlig virksomhed under Erhvervsministeriet.

"Jeg har udpeget Henrik Sass Larsen til bestyrelsen i Nordsøenheden for at understøtte de organisatoriske og økonomiske beslutninger. Henrik Sass Larsen har indgående kendskab til Nordsøenheden, og han supplerer bestyrelsen med forståelse for det politiske hensyn, Nordsøenheden varetager," skriver erhvervsministeren i en mail til Finans.

“Jeg kender Nordsøenheden godt fra min tid som erhvervs- og vækstminister og har samtidig nogle kompetencer i det politiske, som kan bruges, når man producerer noget, der fører til mange diskussioner og dilemmaer,” siger Henrik Sass Larsen om sin udnævnelse.

Læs mere her.
 

Smittetal eksploderet på læreruddannelse - rektor beklager krammeøvelse

Mindst 36 studerende på læreruddannelse i Odense er smittet med covid-19.

Selv om UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense har aflyst en række introarrangementer for de mange nye studerende på grund af coronaepidemien, har der været flere tilfælde af begivenheder, der ikke har været helt i tråd med retningslinjerne.

Blandt andet har studerende på læreruddannelsen deltaget i samarbejdsøvelser, hvor de har stået helt tæt sammen. Efterfølgende er der konstateret et smitteudbrud blandt en stor gruppe studerende.

Skolens rektor, Jens Mejer Pedersen, påtager sig nu ansvaret for, at de nye studerende har deltaget i dens slags øvelser og kalder det "uegnet".

“Vi har aftalt med rusvejlederne, at der er en helt masse ting, vi plejer at lave, som vi ikke laver i år. Så vi var af den overbevisning, at vi havde nogle rusforløb, der var fuldt forsvarlige. Men det har vi ikke haft hele vejen rundt, og det er i sidste instans vores ansvar,” siger Jens Mejer Pedersen til TV 2.

På UCL, der er en forkortelse for University College Lillebælt, går der i alt 15.000 studerende på skolen i Odense, fordelt på 42 forskellige linjer.

Det er på lærerlinjen, hvor samarbejdsøvelser har fundet sted, at der er blevet konstateret mindst 36 smittetilfælde blandt de studerende.

Læs mere her.

 

Tilpasset grænsekontrol

Regeringen har besluttet, at politiet fra i torsdag overgår fra fuld grænsekontrol til tilpasset kontrol ved alle danske grænseovergange.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Den tilpassede grænsekontrol indebærer, at grænsekontrollen generelt gennemføres med periodevise og stikprøvebaserede indsatser, der i antal, tidsmæssig placering og intensitet løbende tilpasses den forventelige mængde indrejsende (herunder rejsende fra karantænelande) samt det aktuelle efterretningsbillede, de lokale forhold og trafikmønstre på den enkelte grænseovergang. Desuden vil politiet snarest muligt åbne alle grænseovergange i Syd- og Sønderjylland.

I forhold til de danske internationale lufthavne, vil politiet fortsat være fast til stede. COVID-19 indsatsen i de internationale lufthavne vil i forhold til ankomster fra åbne lande i Schengen-området, også basere sig på stikprøvevis kontrol, men også her spiller det aktuelle efterretningsbillede, de lokale forhold og trafikmønstre en rolle i grænsekontrollen. Der vil fortsat være fuld indrejsekontrol med indrejsende fra fly, der kommer fra karantænelande.

Politiet forventer, at den tilpassede grænsekontrol vil give en smidigere afvikling og dermed en kortere ventetid for rejsende ind i Danmark. På Twitter betegner Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, ophævningen af den fulde grænsekontrol for "en enormt dårlig ide". 
placeholder

 

Partier vil gøre flere lønninger frit tilgængelige

Mænd og kvinders lønninger skal være frit tilgængelige. Det mener Radikale Venstre og Enhedslisten, som peger på, at gennemsigtighed vil være med til at mindske lønforskellen mellem kønnene.

Forslaget kommer i kølvandet på den debat, der opstod, da tv-vært Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla blandt andet stod frem og fortalte, at hun ikke engang tjente det halve af Thomas Blachman i forbindelse med 'X-factor'-udsendelserne.

Virksomheder med flere end 35 ansatte skal allerede som reglerne ser ud i dag opgøre lønninger i forhold til køn og informere de ansatte om den kønsopdelte lønstatistik.

Det nye forslag vil sætte antallet af ansatte i de virksomheder, der er med i ordningen, ned til 10, og så vil partierne også have, at statistikken skal gøres offentligt tilgængelig.

placeholder

 

Pernille Skipper (Ø) mener, at en større åbenhed om lønforhold vil blotlægge et samfundsproblem, som der skal handles på.

“Mænd og kvinder får ikke det samme i løn, og sådan skal det ikke være. Vi håber, at vi vil kunne give et redskab til de kvinder, som går og tror, at de får det samme som deres mandlige kollega, men i virkeligheden ikke gør det.”

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet