Annonce

Fagboss: Det nytter ikke at pege fingre af de gule

HK klar med tocifret millionbeløb til at skaffe nye, unge medlemmer. Der skal fokus på, hvad fagbevægelsen selv kan tilbyde, siger næstformand.
Foto: HK
Mads Samsing, næstformand, HK Danmark
Det skaffer ikke nye medlemmer at pege fingre og skælde ud på den gule fagbevægelse, lyder det fra HK Danmark, som nu er på vej med en massiv satsning på at organisere unge.

Forbundet af kontor- og butiksansatte, der efter 3F er landets næststørste fagforbund, satser hårdt på, at det skal få flere lønmodtagere - og især unge - til at melde sig under fanerne.

”For os har det topprioritet at tænke i organisering og i særdeleshed at komme ud til de unge på uddannelserne. Det er den fremtid, vi skal bygge på, både i de faglige organisationer, men også hvis den danske aftalemodel skal have en fremtid,” siger næstformand i HK Danmark, Mads Samsing i et interview med Netavisen Pio.

Han løfter samtidig en smule af sløret for, hvordan HK Danmark, der i dag har omkring 220.000 medlemmer, vil løse opgaven og ikke mindst, hvor mange penge fagforbundet er parat til at bruge.

Der er tale om et tocifret millionbeløb

”Lige om lidt tager vi en beslutning om, hvordan vi konkret griber det an. Vi er ved at få hele setup’et på plads, og vi kommer til at bruge et ret anseeligt millionbeløb plus de nødvendige ressourcer,” siger Mads Samsing.

Vil være, hvor de unge er

Han vil ikke afsløre det præcise beløb, som HK vil bruge på at styrke organiseringen.

”Der er tale om et tocifret millionbeløb. Mere kan jeg ikke sige lige nu,” siger Mads Samsing.

Han fortæller, at HK udover øget tilstedeværelse på erhvervsskoler og professionshøjskoler også står klar med en satsning på de sociale medier.

”Om de unge er på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat eller TikTok. Vi skal være der, hvor de er, og vi skal gøre os attraktive for, at de netop melder sig ind hos os,” siger Mads Samsing.

I konkurrence med de gule

Den kommende satsning er også en reaktion på, at fagbevægelsens arvefjende i Kristelig Fagbevægelse (Krifa) har skruet op for kampagne-aktiviteter rettet mod især unge.

Det kan du læse om her

Mads Samsing advarer dog mod, at man lader sig styre af sin irritation over de kristelige.

vi har et fagligt fællesskab, der kan handle kollektivt

”Hvis du er Krifa-medlem, der arbejder på en overenskomstdækket arbejdsplads, så er kontingentet til Krifa penge lige ud af vinduet, fordi de reelt ikke kan gøre ret meget for dig. Men at pege fingre af andre skaffer for mig at se ikke flere medlemmer til HK,” siger Mads Samsing.

”Forskellen på os og Krifa er, at vi har et fagligt fællesskab, der kan handle kollektivt og skabe den fremtid, som de unge fortjener. Den forskel skal stå tydeligt. Men det er ikke gjort ved, at vi siger, at Krifa er dumme,” siger Mads Samsing.

”Det er heller ikke nok med en stor fortælling om, hvordan vi har udviklet arbejdsmarkedet til det, det er i dag. Det er ikke nok at komme ud og fortælle, hvad vi har gjort. I stedet skal vi fortælle historien om, hvad det er, vi gør nu, og hvad vi vil,” siger han.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

I skal ikke som de blå svindler fagforeninger forsøge at forføre og manipulere de unge. I skal overbevise dem, med det I gør. Fortælle dem, hvad en rigtig fagforening står for og de rettigheder og gode løn- og arbejdsforhold I har skabt sammen med lønmodtagere gennem de seneste mange årtier. Hvis dem forskellen på de danske og tyske forhold og andre lande i EU, som langt fra har så gode lønninger som det er tilfældet i Danmark.

Når vi taler højt betalt arbejde kan det godt være f.eks. tyskerne har samme forhold. Men taler vi om særligt lavt til middel lønnet arbejde, så er forskellen markant. Her er lønningerne det dobbelte af tyskernes løn. Og i Danmark bliver der tillige indbetalt ca. 15% oven i lønnen til en pensionsopsparing.

'de blå svindler fagforeninger'

De omtalte fagforeninger er GULE.

Jeppe, du vrøvler som sædvanligt
.

Kommentar:

Nu må danske borgerer jo suverænt bestemme hviklen fagforening de vil være medlem af, og personligt finder jeg HK's adgang meget positivt, selvfølgelig skal man ikke skælde ud på de såkaldte gule foreninger...

Borgerne må selvfølgelig selv finde ud af, hvad for en Fagforening/Forening de mener varetager deres interesser bedst...

Fagforeninger under FH, burde ændre sine afstemnings regler ( De såkaldte sammenkædningsregler) ved Urafstemninger vedrørende Overenskomster, det er jo helt sindsygt, at eksempelvis HK's medlemmer stemmer sammem med eksempelvis Murerne, som gjorde, at Murene skulle arbejde op til 42 timer om ugen, alt imens Murene havde stemt nej...

God Weekend,

Erling Drews...

Nu er det ikke sammenkædningsreglerne der er på tale, jeg tror næppe at unge mennesker i fritids og studiejob tænker i de baner. Jeg syntes at det er dejligt en tillidsmand ønsker at kæmpe for at få fat i de unge mennesker, i alt for langt tid har vi overladt banen til de gule og troende, lad os heppe på ham og håbe andre fagforeninger får øjnene op og kommer på banen.