Annonce

Feriepenge frigives, borgerforslag får rekordopbakning og undskylder Kofod-mail

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til tirsdagens udgave af Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt, med en lille håndfuld af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder.

 

Aftale på plads: Nu frigives de sidste feriepenge

Tirsdag kom det nemlig på plads i Folketinget, at danskerne nu kan få den resterende del af de indefrosne feriepenge - og pengene kan bestilles allerede fra slutningen af marts. Det skriver TV2.

Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er det endnu uklart, præcis hvornår pengene kan udbetales, men han lover, at danskerne snarest får klar besked.

De ekstra feriepenge skal forhåbentligt være med til at sætte gang i privatforbruget og sparker liv i et erhvervsliv, særligt butikker og restaurannter, der har været nedlukket i snart fire måneder.

Pengene kan søges fra slutningen af marts til slutningen af maj. Vælger man at søge om at få dem udbetalt, skal der betales skat af dem. Hvis man ikke vælger at søge om at få dem udbetalt, så vil de blive overført til ens folkepension.

Det drejer sig om et beløb på omkring 30 milliarder kroner.

Læs hele historien her.

 

Borgerforslag om ligeløn får opbakning på rekordtid

50.000 har i løbet af kun otte dage skrevet under på borgerforslag om uligeløn. Det skriver Dagbladet Arbejderen.

En gruppe sygeplejersker, jordemødre, pædagoger, socialrådgivere og akademikere har stillet borgerforslag om et opgør med tjenestemandsreformen, som de mener er en afgørende årsag til den store lønforskel i kvinde- og mandefag.

De ser tjenestemandsreformen som en afgørende årsag til den store lønforskel, der i dag er mellem kvinde- og mandefag på det offentlige område.

Ved reformen indplacerede politikerne de forskellige job i den offentlige sektor på 40 forskellige løntrin. De kvindedominerede fag blev i den forbindelse generelt placeret lavt set i forhold til deres uddannelsesniveau og ansvar.

Nu skal Christiansborg så tage stilling til om reformen skal afskaffes og de forskellige faggrupper indplaceres på ny. Det glæder især Enhedslisten:

placeholder

Læs hele historien her.

 

Rejsebureau om Jeppe Kofod-mail: "Et mislykket forsøg på satire"

Det var ikke en fejl, da de 2.000 modtagere af nyhedsbreve fra Riis Rejser forleden fik en mail, hvor emnelinjen hed: ” Oh, du ungmøbespringende, men dog ikke øreslikkende Udenrigsminister, lad snarligt igen din store…grønne stavlygte oplyse vores Europa!”

”Vi bestræber os på i nyhedsbrevene at være humoristiske, og budskabet i emnefeltet for dette nyhedsbrev var skrevet som en art oldtidskundskabslignende sprog ( á la Odyssén Musa! fortæl mig om Manden, den vidtbefarne, som flakked),” skriver Søren Riis, der er direktør i Riis Rejser til Journalisten.

Han siger videre, at rejsebureauet ikke planlægger at lave den slags fremover.

Læs hele historien her.

 

Regeringen præsenterer nyt "digitaliseringspartnerskab"

Regeringen inviterer regeringen nu topledere og eksperter helt ind i maskinrummet i et nyt digitaliseringspartnerskab, der skal levere anbefalinger til, hvordan Danmark og danske virksomheder kan udnytte digitaliseringen. Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Anbefalingerne vil blive fulgt op af en ny og samlet digitaliseringsstrategi fra regeringen.

Partnerskabet, som vil få Jim Hagemann Snabe, der er bestyrelsesformand i Mærsk og Siemens, som formand, skal løbende frem til efteråret komme med anbefalinger og udvikle ideer til en samlet digitaliseringsstrategi, som regeringen forventer at præsentere sidst i 2021.

Læs hele meddelelsen her.

 

Kommentariatet får nyt medlem

Berlingskes læsere har i mange år måtte trættes af med politisk kommentator Thomas Larsens tvivlsomme analyser af dansk politik - bedst illustreret ved dengang han stædigt fastholdt at Anders Fogh Rasmussen var på vej til NATO.

Men nu er det slut. Thomas Larsen forfremmes til senior-analytiker på samme medier, og i stedet har avisen forfremmet avisens nuværende “samfundsredaktør”, den tidligere redaktør på Ugebrevet A4, Bent Winther til jobbet som avisens politiske kommentator og dermed en plads i det som nogen har døbt "kommentariatet".

placeholder

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det bytte er ikke en gevinst. Bent Winther er regeringsfjende nr.1,så der røg den avis af min liste

Berlingske og deres hus har jeg da haft slettet i årevis. Tryksagerne har gennem årene udviklet sig til nogle statsstøttede borgerlige reklametryksager, som de blå partier egentlig selv burde betale udgivelsen af. Det er jo det nogle af parti-pengene skal bruges til.

Med den form for "satire" skal Riis rejser ikke regne med mig som kunde. Vælger i stedet for Gislev rejser, som er mere seriøse og som behandler deres kunder mere respektfuldt og giver en god service. Vi havde bestilt en rejse hos dem sidste år med udrejse den 15. marts, hvor regeringen stoppede al rejseaktivitet den 13. marts. Allerede den 14. marts modtog vi en mail om at vi ville alle vore penge for rejsen retur inden for 20 dage. Derfor bliver det også dem vi rejser med igen så snart det er muligt.