Fint besøg, cykel-ikon vil i byråd og OK-forhandling ramt af corona

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet mandag og tid til ugens første udgave af Netavisen Pios lille nyhedsoverblik Aktuelt. I dag med et fint besøg, en rapkæftet cykellegende som vil ind i politik og en meget ubelejlig omgang corona.

Tak fordi du læser med.

 

Bidens udenrigsminister på fint besøg i Danmark

Den nye amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken besøger i dag Danmark, hvor han både mødte dronningen og statsministeren. Og gæsten havde ros med til værten.

Danmark har store ambitioner for mindre udledning af drivhusgasser og er førende inden for grønne løsninger, siger han:

"Danmark er en verdensleder inden for grønne ambitioner og grøn teknologi, særlig inden for vindenergi".

På samme pressemøde med sin danske kollega Jeppe Kofod (S) fortalte han, at mens coronasmitten var på sit højeste i USA, så havde han set Borgen med sin kone, og her lærte han en smule dansk, fortæller han.

"Jeg lærte blandt andet ordet "spindoktor."

"Det ved jeg ikke, hvad er," lød det ironisk fra Kofod, der i den mere seriøs afdeling kvitterede for at USA igen havde meldt sig ind i Paris-aftalen.


"Ikke se dig tilbage, Skibby"

Jesper Skibby er kendt for sin cykelkarriere, hvor han blandt andet har vundet etaper i Tour de France, Giro d'Italia og andre store løb. Nu prøver Skibby kræfter med kampen om en plads i byrådet i Gribskov Kommune. Det skriver TV 2.

Jesper Skibby stiller op for lokallisten Nytgribskov. Bliver han valgt ind, vil han bidrage til "den positive udvikling, kommunen er i, og tror også på, at vi sammen kan gøre Gribskov til et endnu bedre sted at leve eller drive virksomhed," fremgår det, ifølge TV 2, af pressemeddelelsen.

Borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov), der selv er kendt fra tv-progammet Hammerslag, glæder sig over tilgangen af 57-årige Skibby.

Også andre tidligere professionelle cykelryttere er gået ind i politik. Brian Holm sidder i byrådet i Frederiksberg Kommune for De Konservative og Bo Hamburger forsøger at komme i folketinget sammen med et parti, der hedder Det Demokratiske Parti, som endnu ikke er opstillingsberettiget.

Læs hele historien her.

 

Overenskomstforhandlinger coronaramt

Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen er ramt af corona. Det skriver A4nu.dk.

Det sker på et noget ubelejligt tidspunkt.

Sygeplejerskerne skulle ellers mødes fysisk med Danske Regioner og KL i Forligsinstitutionen, hvor parterne med forligsmand Lise-Lotte Stjernholm Nilas ved bordenden forsøger at finde hinanden.

Forhandlingerne blev derfor flyttet til et virtuelt møderum istedet.

Det er en afgørende uge i forhandlingerne, da en strejke kan træde i kraft ved midnat natten til fredag den 21. maj.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce