Annonce

Højesteret giver skattesmæk til arbejdsgivere og Wolt udvider forretningen

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik, hvor vi fortæller nogle af de historier, som vi kunne have valgt at gå i dybden med.

Læs blandt andet om, at budtjenesten Wolt planlægger at udvide forretningen. Og så kan vi fortælle om to Højesteretsdomme, som giver flere penge til arbejdsskadede og færre penge til arbejdsgivere, der fifler med afregning af skat for udenlandske ansatte.

God læselyst.

 

Højesteretsdom giver højere erstatninger for arbejdsskader

Forsikringsselskaber kan ikke længere spare penge ved at trække arbejdsskadesager i langdrag.

Det står klart efter, at Højesteret har fældet dom i en principiel sag rejst af to HK-medlemmer.

Når man får tilkendt erstatning for tab af erhvervsevne efter en arbejdsskade, kan der i dag gå meget lang tid, før man ser noget til pengene, hvis arbejdsgivers forsikringsselskab er uenig i afgørelsen. Ender en sag med at gå imod forsikringsselskabet, har de hidtil kunnet nøjes med at betale renter af erstatningsbeløbet efter skat.

Men den går ikke længere. Højesteretsdommen fastslår nemlig, at der skal betales renter af hele beløbet.

Dommen gør op med den måde en række forsikringsselskaber og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i mange år har regnet renterne ud på i arbejdsskadesager, og den vil medføre, at tusindvis af sager skal tages op igen.

”Godt og vigtigt, at Højesteret med ny dom gør det dyrere for forsikringsselskaber at sætte arbejdsskade-ramte i klemme og trække deres arbejdsskadesager i langdrag,” siger HK Danmarks næstformand Mads Samsing i en kommentar.

”HK har fået Højesterets ord for, at det skal være slut med at lade forsikringsselskaber slippe billigere i renter, når de trækker en arbejdsskadesag i langdrag. Godt og vigtigt, at Højesteret sætter foden ned,” skriver Mads Samsing på Twitter.

placeholder

 

Wolt vil levere pakker fra online-butikker

Platforms-virksomheden Wolt, der er mest kendt for levering af mad går nu i clinch med fragtfirmaer som GLS, Postnord og Dao og tilbyder levering af pakker fra web-shops. Det skriver mediet DetailWatch.

Med den nye leveringsløsning vil Wolt udvide sin forretning til andre dele det danske distributionsmarked under navnet Wolt Drive, der er en leveringsløsning til webbutikker, som har lagre eller butikker, hvor Wolt-budene kan afhente varer og køre dem ud til kunderne.

”Ved brug af vores logistiknetværk kan man nu få pakken leveret på 30 minutter,” siger Jean-Luc Frast, der er chef for Wolt Drive til DetailWatch.

Læs hele historien her.

 

Kommunale transportleverandører snyder med løn og arbejdstid

Ni ud af ti transportfirmaer, som leverer til Københavns kommune har svindlet for et rekordhøjt beløb.

Det skriver TV2 Lorry.

Opgaverne har blandt andet drejet sig om levering af dagligvarer til udsatte borgere, flytteopgaver taxa-kørsel med børn og unge og svindelen løber op et millionbeløb.

Svindelen har især drejet sig om afregning af løn og arbejdstid

Det er Københavns kommunes særlige indsatsteam mod social dumping, der har gennemført undersøgelsen, og kommunen kræver nu efterbetaling til firmaernes ansatte på mere end 4,7 millioner kroner alene i 2021.

Gruppeformand fra socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen, Lars Weiss, kalder overfor TV2 Lorry svindelen for noget ”svineri” og lover flere kontroller fremover.

Læs hele historien her.

 

Højesteretsdom kan give færre udenlandske kolleger i byggeriet

For anden gang indenfor kort tid har Højesteret givet danske firmaer et stort skattesmæk for manglende indbetaling af skat og arbejdsmarkedsbidrag for udenlandske ansatte.

Ifølge Fagbladet 3F skal et ejendomsselskab i Brøndby nu af med 1,3 millioner kroner i efterbetaling. Den konkrete sag handlede om en gruppe litauiske håndværkere, som arbejdede for et litauisk firma. Men det er ifølge Fagbladet 3F den danske arbejdsgiver, der hæfter for pengene.

De seneste domme får jurist Peter Nordentoft fra revisionsselskabet Roesgaard i Horsens til at udstede en generel advarsel til danske arbejdsgivere.

- Danske firmaer kan godt stadig hyre udenlandsk arbejdskraft. Men de skal være påpasselige med, hvordan det foregår, så de ikke risikerer at hænge på en stor og uventet skatteregning, siger han til Fagbladet 3F.

Læs hele historien her.

 

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet