"Jeg begriber ikke at nogen overfalder et andet menneske på den måde"

S-udlændingeordfører fordømmer nyt overfald på muslimsk kvinde - Justitsministeren: Hadforbrydelser hører ikke hjemme i det danske samfund
Foto: Lars Svankjær
Nick Hækkerup (S), justitsminister
Så skete det igen. Endnu engang er en muslimsk kvinde overfaldet. Denne gang ved Lyongade på Amager ved højlys dag.

men pludselig blev der hevet i mit tørklæde. En mand langede ud efter mig

“Jeg så ham ikke komme, men pludselig blev der hevet i mit tørklæde. En mand langede ud efter mig. Han slog og rev i mig, mens han råbte, at jeg skulle skride hjem til mit eget land. Jeg var helt alene, og han sparkede mig, så jeg endte nede på asfalten,” fortæller en kvinde til Ekstra Bladet.

Overfaldet skete torsdag i sidste uge. Kvinden ønsker at være anonym af frygt for at blive overfaldet af gerningsmanden igen, men politiet bekræfter overfor Ekstra Bladet, at overfaldet er anmeldt til politiet, og at overfaldet nu efterforskes som en mulig hadforbrydelse.

“Sagen er registreret som vold og en mulig hadforbrydelse og efterforskes p.t.”, hedder det i en udtalelse fra Københavns Politi.

Skrid hjem og tag dit tørklæde med

Ifølge kvinden råbte overfaldsmanden, at hun skulle “skride hjem og tage sit tørklæde med”, mens han forsøgte at vriste det af hovedet på hende. Kvinden beskriver, hvordan manden slog og sparkede hende, så hun faldt til jorden. Han ødelagde også højre sidespejl på kvindens røde bil.

En ældre kvinde overværede overfaldet. Hun ilede til for at hjælpe den overfaldne kvinde. Vel hjemme var den overfaldne kvinde dybt chokeret, og var i første omgang alt for bange for at anmelde overfaldet. Men hendes familie fik hende overtalt til, at overfaldet skulle meldes til politiet.

På politistationen, hvor kvinden blev afhørt, sikrede politiet dna-spor og fingeraftryk.

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, fordømmer overfaldet:

så bør alle naturligvis kunne færdes frit og uden frygt for om nogen kunne finde på at overfalde en

“Jeg begriber ikke at nogen kan få sig selv til at overfalde et andet menneske på den måde. Uanset om man bærer tørklæde, er gråhåret, har hanekam eller hvad ved jeg, så bør alle naturligvis kunne færdes frit og uden frygt for om nogen kunne finde på at overfalde en,” siger Stoklund til Netavisen Pio og tilføjer: 

“I Danmark bedømmer vi hinanden på baggrund af vores handlinger og ikke hverken hudfarve, religion, beklædning eller noget som helst andet.”

 Overfaldet af ægtepar

Tilbage i februar overfaldt et ægtepar en kvinde med indvandrerbaggrund i Gladsaxe ud for Harald Nyborg ved Gladsaxevej 367.

Ægteparret - en kvinde på 66 år og en mand på 67 år - er tiltalt at have begået en hadforbrydelse. Manden er desuden tiltalt for vold og hærværk.

Kvinden måtte efter overfaldet på skadestuen og behandles. Kvinden er muslim, og fortæller at hun blandt andet blev kaldt for “perkerluder”.

Anklagemyndigheden overvejer desuden om parret desuden skal tiltales for overtrædelse af racismeparagraffen.

vi har brug for at få statsministeren på banen her, men der har været total radiotavshed

Under et samråd om hadforbrydelser i Folketinget onsdag sagde Fri Grønnes Sikanddar Siddique, at "vi har brug for at få statsministeren på banen her, men der har været total radiotavshed."

Minister: Hadforbrydelser hører ikke hjemme i Danmark

Justitsminister Nick Hækkerup (S) understregede under samrådet, at hadforbrydelser ikke hører hjemme i det danske samfund:

Den dehumanisering, som hadforbrydelser er udtryk for, er farlig

"Den dehumanisering, som hadforbrydelser er udtryk for, er farlig. Vi behøver blot at gå tilbage til 1900-tallets jødeforfølgelser for at se, hvor galt det kan gå. Sporene fra historien skræmmer. Derfor hører hadforbrydelser på ingen måde hjemme i et samfund som vores."

Hækkerup understregede, at der skal være plads til alle i Danmark:

"I det danske samfund skal der være plads til, at man er den, man er. Ligegyldigt hvilken minoritet man tilhører, hvilken tro, race eller seksuel orientering, man har, så skal man trygt kunne gå på gaden. Der skal være lige adgang til tryghed for alle."

Han understregede, at han har meget lidt til overs for folk, der begår hadforbrydelser:

"De mennesker, der håner eller overfalder andre på grund af deres race eller religion eller fordi de eksempelvis bærer tørklæde, har jeg meget lidt til overs for."

Betydeligt mørketal

Ministeren oplyste, at der formentlig er et betydeligt antal hadforbrydelser, som aldrig bliver anmeldt:

"Politiet arbejder målrettet på at få flere til at anmelde hadforbrydelser. Politiet vurderer nemlig selv, at der er et betydeligt mørktal i form af sager, der ikke kommer til politiets kendskab."

Justitsministeren fortalte, at politiet - i betræbelserne på at få flere til at anmelde hadforbrydelser - samarbejder med blandt andet Institut for Menneskerettigheder, Landsforeningen af bøsser og lesbiske, biseksuelle og transpersoner, muslimerne fællesråd og det jødiske samfund i Danmark.

Justitsminister Nick Hækkerup erkendte under samrådet, at politiet skal være mere lydhøre over for anmeldelere af hadforbrydelser:

der er behov for at politiet fortsat arbejder på at blive mere lydhør over for anmeldelser af hadforbrydelser

"Tryghed, anerkendelse og genoprejsning skal være bærende elementer for, hvordan ofrene mødes med myndighederne. Og der er behov for at politiet fortsat arbejder på at blive mere lydhør over for anmeldelser af hadforbrydelser, og at politiet både har de rigtige rammer og den rigtige uddannelse til at tage imod de personer, der udsættes for hadforbrydelser."

Ministeren understregede, at med flerårsaftalen for politi og anklagemyndighed for årene 2021-2023 har partierne bag aftalen aftalt, at politi og anklagemydighed får mulighed for at øge indsatsen over for hadforbrydelser. Blandt andet andet ved at man fra 2022 styrker politiets efteruddannelse fsva. hadforbrydelser.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"Så skete det igen."
Og det var så anden gang.

Tænk hvis ministeren skulle i samråd hver gang en dansker blev overfaldet af en muslim.

Peter Jensen, mon ikke der er flere danskere, der overfalder muslimer end omvendt. Så din kommentar er lidt små dum

Nu har alle jo ret til at sige sin mening, uden at blive beskyldt for alverdens fornærmende ting.
Jeg ser ikke at du kommer med andet end et gæt, som er lige så dumt, men HVIS du har ret, hvad jeg tvivler på, så kan det jo være pga. at der er ca. 10 gange så mange danskere som indvandrere. Og hvis man så regner det om til % af antal, tror jeg at indvandrerne vil "vinde" klart.

Læser du aldrig nyheder, Allan Madsen? Det må være dejligt at leve på Orø uden TV og internet. Så er Danmark jo et dejligt land, må man sige.

Ja....at der kommer offentlig søgelys på episoden. Med en statsminister, en integrationsminister og en socialdemokratisk udlændingeordfører der forsøger at lyde som medlemmer af NB og DF, er det vel ikke så underligt.

Jeg tror at RIGTIG mange heller ikke forstår de mange had-overfald, der sker fra indvandreres side, men som vi er tvunget til at leve med. Kun i ganske få tilfælde, bliver etniciteten nævnt i medierne, hvis et overfald begås af indvandrere.
Så det er lidt besynderligt, at et par overfald bliver så voldsomt blæst op. Alle overfald, uanset grund er forkastelige.

Hvad danskerne (de etniske) dog ikke har skullet finde sig i gennem tiden.

Tilbage i begyndelsen af 70'erne husker jeg at konfirmander ikke kunne fejre blå mandag uden at blive groft generet af indvandrerdrenge. Og det gør de vel stadig?

Og angreb på studenter: https://denkorteavis.dk/2019/seks-indvandrere-tyrede-flasker-direkte-i-h...

Og nu skal eet overfald blæses op.
Jeg kræver at Sikanddar Siddique kommer på banen HVER gang en etnisk dansker bliver generet og/eller overfaldet at en person med rødder i et MENAP land, for at UNDSKYLDE uforbeholdent!!!

Racisterne har kronede dage i pio.dk´s kommentarspor.

Niels Duus Nielsen: Ja, det skal jeg da lige love for. I stedet for at debattere emnet, vendes det lige på hovedet for at handle om noget andet. Det er ellers blå bloks strategi.

Racister ? Du skal skamme dig. Kom med nogle facts i stedet for at komme med gammeldags floskler. Alle statistikker viser, at der er et problem med indvandreres kriminalitet, og det har vi vel lov til at forholde os til, uden at blive beskyldt for at være racister eller nazister. Hvis du mener at der %vis, er flere etniske danskere der overfalder indvandrere, end omvendt må du meget gerne komme med et link eller nogle tal.

hvorfor skulle jeg dog skamme mig foran skamløse xenofober som dig? Du fyrer påstande af om indvandrere, der begår vold mod danskere, helt uden dokumentation, og så kræver du dokumentation af mig? Hvis du mener, at der procentvis er flere indvandrere der overfalder etniske danskere end omvendt, må du gerne komme med et link eller nogen tal. Det er dig, der påstår noget, ikke mig, jeg læser blot kommentarerne og konkluderer ud fra dine kommentarers mangel på dokumentation, at du nok er racist, siden du fyrer udokumenterede xenofobisk farvede påstande af.

Har Nye Borgerlige ikke en hjemmeside, du kan fyre dit gylle af på? Der vil du nok ikke blive sagt imod.

At du udstiller din dumhed er jo egentlig din egen sag. Alle der er bare en lille smule inde i kriminalstatistikker ved, at du vrøvler. Men det er typisk for Radikale, at de tror de har patent på sandheden.
At du beskylder andre for at være racister, uden nogen form for argumentation, men forlanger det af andre, er direkte ubegavet. Hold dig til den Radikale hjemmeside. Den er jo så lille og ensporet, at der kun er én mening. Herinde plejer vi at kunne diskutere uden perfide beskyldninger.

Perfiditeten er helt på din side.

Du er et ualmindeligt primitivt menneske at debattere med. Kan godt forstå, at ingen herinde gider kommentere dine ytringer. Dit niveau er på et underudviklet pubertets-stadie. Tag dig sammen.

"Jeg tror at RIGTIG mange heller ikke forstår de mange had-overfald, der sker fra indvandreres side..." skrev du. Har du dokumentation for det, eller er det bare vonhörensagen?

Ja til kærlighed nej til had

'xenofober', 'racister', du følger ikke med tiden; det var jo i 'gamle' dage at man kunne lukke munden på de kritiske med den slags.

Du henter din viden fra et absolut begrænset antal kilder. Gad vide hvilke.

Men du kunne jo prøve at læse på https://denkorteavis.dk/ men det vil du jo nok ikke betragte som troværdig dokumentation.

Jeg ville meget gerne se en undersøgelse af, hvor mange etnisk orienterede hadforbrydelser, der kan være afstedkommet af mediernes evige "pusten til ilden".
Mennesker kan ikke tåle hele tiden at blive konfronteret med noget der er farligt, uden at de på et eller andet tidspunkt får mulighed for, at gøre noget ved sagerne. Er kun et spørgsmål om hvornår de gør det.

Tror der kan rettes noget op på sagerne, ad denne vej.

Jeg bryder mig heller meget om religiøse tørklæder eller andern religiøs påklædning og da slet ikke på arbejdspladser. Jeg har den holdning at tro og politisk holdning høre til i privaten.
Men at overfalde folk på grund af påklædning er helt ude i hampen og fortjener kun foragt.

Annonce