I et opslag på Facebook opfordrer han til, at man holder sig langt væk fra restauranter, “der stinker af underbetaling og udnyttelse”.
“(Fagbladet) 3F og TV2 har afsløret, at den er helt gal med løn og dårligt arbejdsmiljø på de fine Michelin restauranter og de såkaldte "fine dining". Der findes heldigvis også restauranter af den finere slags som har overenskomst og gode forhold for de ansatte,” skriver Karsten Hønge.
Han opfordrer i den forbindelse til, at man også dropper de tre Brdr. Price-restauranter (Tivoli, Rosenborggade i København og Herning), fordi de “har droppet overenskomsten med 3F”:
“På den måde serverer de en uspiselig ret, hvor ingredienserne ødelægger vores ordnede arbejdsmarked og trygge velfærdssamfund.”
I en kommentar om samme emne i Avisen Danmark fortæller Karsten Hønge, at den ene af brødrene Price, Adam Price, tilbage i 2010 udtalte til SF’s medlemsblad, at han var foruroliget over den voksende ulighed og opdelingen i et A- og B- og C-hold:
“‘Velstanden har udfordret fællesskabet og sammenhængskraften’, forklarede Price. Godt sagt dengang, men nu bidrager de selv til at underminere det civiliserede arbejdsmarked og trygge velfærdssamfund,” skriver Hønge.
I endnu et opslag på Facebook hylder Karsten Hønge 3F’ere, der demonstrerer foran A Hereford Beefstouw-restauranten ved Tivoli i protest mod, at A Hereford Beefstouw-kæden, Dragsholm Slot og Brdr. Price-restauranterne har opsagt overenskomsten med 3F:
“Her serverer de mad med en virkelig grim bismag. Bliv væk. Alle lønmodtagere skal have en god overenskomst. Den slags kommer bare ikke af sig selv, og nogle gange er det brug for skrappere metoder. Derfor står vi sammen i fagforeninger.”
Derfor står vi sammen i fagforeninger
“Nogle arbejdsgivere melder sig ud af fællesskabet, bl.a. Brdr. Price og A Hereford Beefstouw. De nedbryder “Den Danske Model” for arbejdsmarkedet - og dermed fundamentet for velfærdssamfundet.”
“Spis de steder, hvor man tager ansvar for alle. Der findes heldigvis seriøse og ansvarsbevidste restauranter, hvor man ikke skal hænge sit samfundssind i garderoben.”
Konflikten mellem 3F og Brdr. Price-restauranterne, Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden skyldes, at restauranterne 1. marts i år opsagde deres hidtidige overenskomster med arbejdsgiverorganisationen Horesta og fagforbundet 3F.
Parterne har lige siden ligget i konflikt. 3F kæmper for at restauranterne igen bliver dækket af overenskomst.
Restauranterne har på sin side sagt, at de gerne vil tegne overenskomst, men det skal være en “moderne” overenskomst. Den “moderne” overenskomst er ikke spiselig for 3F, der mener, at restauranternes forslag til overenskomst på en lang række punkter forringer løn- og arbejdsvilkårene for de ansatte.
Konsekvenserne af den “moderne” overenskomst er, ifølge 3F København, blandt andet:
Startlønninger helt ned til to kroner over dagpengeniveau
8 færre friweekender pr. år
Særligt løntillæg på 6,85 procent forsvinder
5 feriefridage forsvinder
Mistet aften, weekend- og helligdagstillæg
Mistet anciennitetstillæg
Tillæg for overarbejde nedsættes 50 procent
Forringede arbejdstidsregler
Samtlige Brdr. Price-restauranter har ellers været overenskomstdækket siden 2017.
Kommentarer
"den ene af brødrene Price, Adam Price, tilbage i 2010 udtalte til SF’s medlemsblad, at han var foruroliget over den voksende ulighed og opdelingen i et A- og B- og C-hold:"
Han er såmænd hverken den første eller sidste kendte, der forsøger at pudse glorien med en forloren folkelighed.
Tror du også, at Karsten Hønge betaler 600 kroner for at blive klippet hos en faglært dansk frisør med momsregnskab, betalt ferie og løn under sygdom?
Der er vist i det hele taget ikke mange mænd, der betaler 600,- for en klipning.
Ja - han går helt sikkert til en frisør der har ordnede forhold, men om han giver 600kr for en klipning er nok tvivlsomt. Jeg kender faktisk ikke en frisør der tager 600kr for en klipning!
Hønge skal ikke bestemme hvor jeg spiser .
Fagforenings diktatur
Jeg er helt enig med Karsten Hønge.