Imens banker coronaen igen på døren.
Den ubudne gæst kunne vi godt have undværet! Men det er også vigtigt at huske på, at det ikke mindst var lønmodtagerne - både private virksomheder og på offentlige arbejdspladser - der var med til at bære Danmark igennem de to tidligere bølger af pandemien.
Alle de lønmodtagere, der ikke blev beordret til at blive hjemme, mødte hver dag op på arbejdet.
Mens coronavirus hærgede, var de med til at sikre, at vi fik vores mælk og grøntsager leveret til supermarkedet, at de ældre blev passet på plejehjemmene og patienterne på sygehusene.
Lønmodtagerne var med til at sikre, at Danmarks økonomi her i efteråret 2021 grundlæggende set er mere sund end i mange af de lande, vi normalt sammenligner os med.
Så det er ikke mindst lønmodtagerne, vi kan takke for, at vi i dag har et stærkt erhvervsliv og fuld kraft på arbejdsmarkedet.
Den grundlæggende sunde danske økonomi bør omsættes til mere velfærd, mindre stress og overbelastning for ansatte i den offentlige sektor og et boost til uddannelsesinstitutionerne, så vi kan bevare dansk konkurrencekraft.
Dybest set handler kommunalvalget om, hvilket arbejdsmarked vi ønsker i vores kommune og region i morgen.
Om hvordan man lokalt kan komme stress og sygefravær blandt pressede medarbejdere til livs ved at prioritere bedre rammer for dem lokalt.
Derfor skal velfærden i kommuner og regioner have et løft, så den som minimum følger med den voksende befolkning.
Så vi skal sætte kryds ved de politikere, der de næste fire år vil kæmpe for bedre skoler, ordentlige forhold i daginstitutionerne og en værdig pleje og omsorg.
Vi skal kort sagt ikke stemme på dem, der ønsker, at vi skal spare os fattige.
Vi skal investere i et godt liv for både borgerne, der har brug det offentlige, og for de ansatte, der skal yde hjælpen til borgerne.
Ældreplejen er en kommunal opgave. Og i takt med at vi bliver flere ældre, skal der også bevilges flere penge i kommunerne til ældrecentre, hjemmepleje, genoptræning, aktivitetshuse og så videre.
Alene på Fyn vil der om ti år være 55 procent flere ældre over 80 år. Men der er slet ikke nok social- og sundhedsassistenter.
På Fyn skal der hvert år uddannes flere hundrede nye sosu-hjælpere for at følge med den demografiske udvikling.
I mine øjne kan man ikke bruge en krone for meget på ældreomsorg i alle Danmarks 98 kommuner.
Det handler om tryghed og livskvalitet for vores ældre medborgere, om sosu'ernes og sygeplejerskernes arbejdsmiljø, og hvordan vi vil kendes som lokalsamfund.
Det er også en udfordring, at der ikke ligefrem bliver flere i den erhvervsaktive alder - fra 18 års-alderen og frem til pensionsalderen.
Hvis vi skal have råd til ældrepleje og sundhedsvæsen i verdensklasse, er der ingen vej uden om at investere mere i uddannelse.
Flere unge skal have en uddannelse, der baner vejen til et godt job. Så de bidrager til produktionsdanmark eller velfærds danmark. Og får en løn og betaler deres skat. Vi har brug for flere hænder og hoveder.
Ellers bliver der mindre produktion og mangel på skattekroner.
Derfor skal uddannelse for de unge have topprioritet – også på lokalt plan.
Og når der skal bygges nye veje, daginstitutioner, erhvervsskoler og sygehuse samt plantes lokale skove for klimaets skyld, skal det gøres af lønmodtagere, der får en fair løn og arbejder under rigtige overenskomster.
Alt for ofte ser vi, at kommuner og regioner ikke har styr på det, når store kontrakter skal udbydes.
Som medlem af EU kan vi ikke forhindre, at nogle af de store opgaver går til udenlandske virksomheder.
Men det skal ikke være til virksomheder, accepterer de krav til løn og arbejdsforhold, som vi stiller i Danmark.
Vi skal have et retfærdigt og ordentligt arbejdsmarked, ellers giver det ikke rigtigt mening af løfte i flok. Og vi skal forlange, at betingelsen for at få de gode ordrer er, at der følger lærepladser for de lokale unge med.
Det kan vi lige så godt fortælle virksomhederne med det samme – altså skrive det ind i betingelserne for at kunne byde på opgaverne.
Vi har med andre ord brug for kommunal- og regionspolitikere, der vil kæmpe for lønmodtagerne og tage deres ansvar som arbejdsgivere på sig.
Selvom regningen bliver lidt dyrere i starten med for eksempel bedre normeringer, kommer pengene tifold igen i form af arbejdsglæde og færre sygedage hos de ansatte og større tilfredshed hos borgerne.
Hvis du er i tvivl om hvordan du finder de rigtige kandidater i din kommune, kan du gå ind på hjemmesiden stemforfaellesskabet.dk.
Rigtigt godt valg!