Kristian Thulesen Dahl gør det rigtige for sine vælgere. Og for sit parti.

Arne-annonce på DF's hjemmeside sender vigtigt signal om partiets medvirken til pensionsreform
“Nu er det Arnes tur”.

Det budskab var Socialdemokratiets store valgløfte, og nu er det også Dansk Folkepartis. Det kan man læse på DF's hjemmeside i en stor annonce ved siden af formandens kontrafej. Væk er tælleren og spørgsmålet om, hvornår det bliver det Arnes tur. De forsvandt på dagen hvor pensionsudspillet blev lanceret.

Der er langt fra en annonce på en hjemmeside og så til et rigtigt forlig, men DF sender et vigtigt signal. Der begynder efterhånden at tegne sig et realistisk flertal bag regeringens valgløfte om at sikre tidlig pension til dem, der kom ud på arbejdsmarkedet som teenagere.

Enten som led i et forlig mellem regeringen, venstrefløjen og DF, eller som led i et større kludetæppeforlig. Nu hvor de vigtigste mandater er på plads, så er det ikke umuligt at andre partier også vil byde sig til.

placeholder

 

Raseri og jammer fra blå blok

Dansk Folkeparti kan nu se frem til de forudsigelige raserianfald og jammer fra resten af blå blok og de borgerlige lederskribenter. De selvsamme højresnoede skribenter, der roser Lars Løkke for at række hånden ud mod de radikale, vil beskylde DF for at ødelægge alt ved at samarbejde med S.

Sandheden er, at DF var blandt de første til at foreslå en differentieret pension, der skulle sikre, at dem som var begyndt med at arbejde tidligst også fik mulighed for at trække sig tilbage før andre. Det var også DF, der bremsede Lars Løkkes planer om at hæve pensionsalderen yderligere.

I dag er det nemlig sådan at alt for mange ufaglærte og faglærte dør eller bliver invaliderede, før de kommer på pension.

Det er de danskere, som Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen ikke mener skal trækkes “raske” ud af arbejdsmarkedet. De har værsgo at vente til de bliver syge, må man forstå. Det er omvendt de vælgere, som DF gerne skulle repræsentere. Og hvis DF stemmer for regeringens forslag, så kan de netop også være bekendt at se de selvsamme vælgere i øjnene.

Selvfølgelig havde man hos resten af de borgerlige partier helst set S geråde sig ud i en ny løftebrudsdiskussion, som den der ramte Helle Thorning. Så måtte de nedslidte arbejdere komme i anden række. De partier vil nu give Thulesen Dahl skylden for alle blå bloks genvordigheder.

Men så længe Venstre ligger i strid med sig selv, og De Konservative rækker ud efter den borgerlige kongekrone, mens LIberal Alliance og Nye Borgerlige kappes om at råbe højest på de andres bekostning, så er der reelt ikke nogen blå blok at være loyal over for.

DF spiller som eneste blå parti en konstruktiv rolle

I stedet vælger Thulesen Dahl at være loyal over for sine vælgere hvoraf mange tilhører de generationer, der har knoklet med lange arbejdstider og dårligt arbejdsmiljø. Det er prisværdigt og i sidste ende også det klogeste, selv om de politiske analytikere vil håne DF.

Ved at indgå i et Arne-forlig vil DF atter demonstrere, at de kan agere som et rigtigt magtparti, der kan spille en hovedrolle i at lave forlig hen over midten. På den måde viser man vælgerne, at DF kan spille en konstruktiv rolle, hvad enten regeringen er rød eller blå. Man står det helt rigtige sted til at sætte sit præg på det forhåbentligt kommende forlig.

Men det vigtigste er, at DF er med til at løse et helt konkret problem for tusindvis af danskere, der er kommet i klemme med efterlønnens de facto-afskaffelse. Det er solidaritet og samfundskontrakt i praksis og tegner positivt for partiets fremtid.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De var nu nok lidt længe om at nå til den erkendelse, men bedre sent end aldrig.

DF bekender kulør!
De har altid hørt til i den røde blok!
Hvis de indgår i tidligere tilbagetrækning for udvalgte grupper er de fuldstændige færdige i dansk politik!

Det er kun socialister der gør forskel på syge og nedslidte mennesker!

Annonce