Arne-pensionens modtagere om Vermund-melding: "Indtil nu så klapper vi"

Nye Borgerlige vil frede Arne-pension, og det glæder man sig over i 3F. Træerne vokser dog ikke helt ind i himlen, skriver forbundssekretær.
Hvis der er borgerligt flertal efter næste valg, så vil retten til tidlig tilbagetrækning, bliver stående. I hvert fald hvis det står til Nye Borgerlige, slog partiets formand Pernille Vermund fast forleden.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 3F'ere topper listen når det handler om hvem, der har søgt tidlig pension - både i absolutte og relative tal.

I Fagforbundet 3F glæder man sig derfor over Pernille Vermunds udmelding.

"Man skal da være et skarn, hvis man ikke glæder sig over, at Nye Borgerlige – der ellers ideologisk markerer sig selv for ultraliberal økonomisk politik og ser sociale ordninger som rene udgifter – nu siger, at de efter et valg IKKE vil afskaffe Arne-pensionen," skriver forbundssekretær Henning Overgaard i en kommentar på Facebook.

Pernille Vermund siger til Netavisen Pio, at "hvis aftalen (om tidlig tilbagetrækning, red.) skal genforhandles, så vil vi ikke afskaffe den, men ændre den".

Vil gerne kvittere

Den melding bekymrer Henning Overgaard:

"Træerne vokser dog heller ikke helt ind i himlen, for Pernille Vermund udtaler, at hun gerne vil ”genforhandle” retten til fair og lidt tidligere pension til de, som har knoklet i flest år på arbejdsmarkedet ... beklager hvis jeg er lidt bekymret."

"Det ændrer dog ikke ved, at jeg her og nu gerne kvitterer for Vermunds fredning af Arne-pensionen.”

“På den længere bane vil jeg både række hånden frem og huske Nye Borgerlige på det tilsagn de nu har givet før et valg - også er et løfte de holder efter et valg. Indtil nu så klapper vi," skriver forbundssekretæren.

Bag aftalen om ret til tidlig pension står foruden den socialdemokratiske regering, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

Fra 1. januar 2022 er de første danskere begyndt på tidlig pension. 3.700 personer er gået på tidlig pension 1. januar 2022. Beskæftigelsesministeriet regner med at knap 11.000 personer kan gå på tidlig pension i løbet af 2022.

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Arne er en populær mand i dansk politik.

Det spændende er om Arne tilbydes en bonus oveni Arne-pensionen, hvis blot han bliver på arbejdsmarkedet.

På lang sigt kan det formodentligt spare skatteyderne for kompenserende skattebetalte ordninger, hvis klimatiltagene jager industriarbejdspladser ud af Danmark.

Hvis bonussen er høj nok redder Arner det gamle land!

Manglen på arbejdskraft bliver en kortvarig fornøjelse!

Det gælder om at holde pengene på danske hænder!

Inflation og arbejdsløshed følger efter alle CO2 afgifterne .

Effektiviseringer og højere forbrugerpriser!

Det har Pernilles venner hvisket hende i ørerne!

Arne bliver den billigste løsning for de danske skatteydere!

Annonce