Annonce

Kritiserer sosu-ansattes sygefravær - vil ikke svare på spørgsmål om eget sygefravær

LA-lederen efterlyser kulturændring for at nedbringe sosu-ansattes sygefravær, men er tavs om sit eget høje fravær
Foto: LA
Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance
I sidste uge lagde Liberal Alliance et opslag på Twitter med et billede og et citat fra partiformand, Alex Vanopslagh. Her henviste han til en artikel fra Berlingske, hvor man kunne læse at sosu-ansatte i gennemsnit havde 20,9 dages sygefravær årligt.

Det skal der ifølge Vanopslagh gøres noget ved, og derfor efterlyser han en kulturændring og et opgør med det høje sygefravær.

placeholder

Ole Birk insinuerede pjæk i 2021

I november 2021 kastede LA-kollegaen, Ole Birk Olesen, sig ind i en lignende diskussion og insinuerede, at den del af sygefraværet blandt sosu-ansatte som dengang lå på 17,1 dage årligt, også skyldtes pjæk. Han udtalte til Berlingske  i den forbindelse:

“Det er et uacceptabelt højt sygefravær, og det indikerer meget kraftigt for mig, at der ikke alene er tale om, at folk er syge, men at man også lægger sig syg uden reelt at være syg.” 

Alex Vanopslagh var officielt sygemeldt på grund af stress i august-september 2020

LA-gruppens sygefravær

Liberal Alliances folketingsgruppe består af partiformand Alex Vanopslagh, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen.

Alex Vanopslagh var officielt sygemeldt på grund af stress i august-september 2020, og startede blødt op derefter.

Ser man bort fra Vanopslaghs delvise fravær på grund af neddroslingen, som efter det oplyste strakte sig over otte måneder, er der altså tale om to måneders fravær inden for perioden august 2020 til og med 31. juli 2021.

To måneders fravær er lig med mindst 44 fraværsdage. 44 fraværsdage fordelt på tre personer giver et gennemsnitligt fravær på 14,7 dage i LA’s folketingsgruppe i perioden august 2020 til 31. juli 2021.

Vil ikke svare på spørgsmål

Netavisen Pio ville gerne have spurgt Alex Vanopslagh om hvilke kulturændringer han og LA mener, der skal til for at nedbringe sosu-ansattes sygefravær, og om der er brug for samme kulturændringer i politik.

Derudover ville vi gerne have spurgt om Vanopslagh anerkender at sosu'er arbejder i et miljø, hvor de udsættes for smittefare af forskellig art, og at man derfor godt kan forvente et højere sygefravær.

oplyser at partiformanden ikke har mulighed for at svare på spørgsmål i denne omgang

Men pressechef hos Liberal Alliance, Peter Bollerup Andersen, oplyser at partiformanden ikke har mulighed for at svare på spørgsmål i denne omgang.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

En kulturændring?

Mener han mon, det er kulturen, der er syg, eller har han bare ikke fantasi til at forestille sig, at i et fag, hvor man kommer i fysisk berøring med mange forskellige mennesker, er man også ekstra udsat for baciller og vira generelt, og at det i en tid med en pandemi kun gælder i endnu højere grad?

SOSO-ansatte kan da ikke blive syge. Det er kun Alex Vanopslagh. Opholdt han sig måske i sit hjem i Struer, hvor han havde folkeregister adresse, for at sikre en hurtig raskmelding igen? Fik han sygedagpenge på 19.351 kr. pr. måned som fuldtidsansat? Nej da. Han fik fuld folketingsløn på 70.000 kr. pr. måned, samt pensionsopsparing som folketingsmedlem.

SOSO-ansatte kan da ikke blive syge af det lette arbejde, vel.

“Det er et uacceptabelt højt sygefravær, og det indikerer meget kraftigt for mig, at der ikke alene er tale om, at folk er syge, men at man også lægger sig syg uden reelt at være syg.”

Mener du lige som Alex, Ole?

Hos Forsvaret finder man i øvrigt et af landet største fraværd.

Alex Vanopslagh og Ole Birk Olesen skal tvinges til at være SOSU'er i deres laaange sommerferie - ikke som tilskuere men som medarbejdende - så får de forhåbentligt et andet syn på sagen - og hvis ikke så har de ikke taget hårdt nok fat
.
SOSUer, husk nu de to herrer den dag de ikke kan klare sig selv og skal tørres bagi - så skal de sidst i køen hvis I overhovedet gider at servicere dem

de herrer er to gadedrenge som sagtens kan undværes i folketinget
.

Endnu et godt eksempel, som venter danske lønmodtagere, hvis de stemmer på Det Blå Svindlerhold. Det kan godt være du falder for Inger Støjbergs repliker og letforståelige budskaber eller Den-Lille-Svindlers lovninger om at være midt søgende.

- Men tag ikke fejl.

Såvel Inger Støjberg som Den-Lille-Svindler er Venstrefolk helt ind i hjertet og tale udelukkende de velhavendes sag og arbejdsgivernes sag. Efter deres politiske overbevisning er det den lille mands/kones opgave at forsyne de velhavende med en tilværelse i luksus, mens de slev kun skal have til dagen og vejen.

Stem ikke på Det-Blå-Svindlerhold.

Tryghed i usikre tider. STEM SOCIALDEMOKRATIET.

FOR DINE BØRNS FREMTID. DET ER I MORGEN DET GÆLDER.

Husk sproget, det er vigtigt at tale ordentligt om politikkerne uanset hvad man mener om dem. Det højner moralen.

Peter Jørgensen - Jeppe Lindholm lytter ikke til andre - dertil er han alt for klog - i sin egen optik
.

Ind imellem er man jo nød til at kalde det for hvad det nu er.

Det Blå Svindlerhold

Det Blå Svindlerhold

"Stem ikke på Det-Blå-Svindlerhold" - Jeppe Lindholm - hver er DBS nu?

Jeppe Lindholm du har skrevet (https://piopio.dk/comment/30574#comment-30574) af det er LLR alias 'Den-Lille-Svindler' der er DBS - og nu er det flere partier fra blå blok???

Jeg kan godt forstå du har svært ved at adskille tingene med alt det vrøvl du forsøger at fylde PIOs læsere med
.

.
Tja, og så har Sosu'er jo ikke ligefrem de samme velfærdsgoder som Alex V. selv har på Christiansborg, hvis de føler sig stresset. Vel, Alex V.?
Den forvokset forkælede slipse-knægt, Alex V. der selv har været "offer for stress", der selv fik sig flere måneders stress-omsorgs-orlov fra Christiansborgs interne velfærdsgoder, uden rigtig sygemelding og risiko for en fyreseddel. Han bør måske bare knytte sylten.

Alex Vanopslagh, der har travlt med alt hans bedrag og manipulation af de unge som "daddy" og leger tik-tok-gud på SoMe, for at få tilbedere. Vor herre bevares. Fordi han vil være "frelseren" og gøre de unge mere "robuste", fordi de unge er blevet "ofre for velfærd".

Alex V. burde få sig et job som flaskedreng og lære at betale sin egen husleje, og holde op med at udnytte og snyde andre mennesker i hans neoliberalistiske grådighed. Og som selv tror han er "guds gave til de unge", der skal helbrede deres angst, fordi Alex V. har fået sig lidt stress-erfaring. Vor herre bevares.

.......

Og så bør Alex's el-forbrug vel også overvåges fremover, når nu Alex V. gerne svindler med bopælspligt og giver forkerte oplysninger, for at få boligstøtte og gratis bolig i KBH.
Apropos Ole Birks forslag om at overvåge, om folk (læs: dem LA ser som "undersåtter") snyder med bopælspligt:

Citat fra 2018:
"Derfor har Ole Birk Olesen, der er Liberal Alliances transport-, bygnings- og boligminister, fremsat et nyt lovforslag.
Forslaget går ud på, at landets kommuner i fremtiden skal kunne pålægge forsyningsselskaber at udlevere data om danskernes forbrug af el, vand, varme og gas.
Overvågningen skal være med til at kontrollere, at borgerne overholder deres bopælspligt, der er reglen om, at man hos ejer af en helårsbolig har pligt til at sørge for, at boligen er beboet mindst 180 dage om året.
Ole Birk Olesens ministerie mener, at landets kommuner mangler værktøjer til at afsløre de borgere, der snyder med bopælspligten. Tanken bag det nye lovforslag er, at oplysninger om eksempelvis vand- og elforbrug kan styrke mistanken om, at en borger ikke lever op til bopælspligten.
- Den enkelte boligs forbrugsmønster kan være indikator for, om der er tale om helårsbeboelse, eller om boligen står tom, står der i lovforslaget."

Læs mere:
https://www.avisen.dk/ole-birk-vil-tillade-overvaagning-af-borgeres-elfo...

Ole Birk, der i øvrigt kalder danskerne for "svinehunde" på talerstolen, hvis danskerne synes at bankerne og bankdirektører er for grådige.

......

ALEX VANOPSLAGH LEGER "GUD" PÅ TIK-TOK
– OG SKAL HANS EL-FORBRUG SÅ OGSÅ OVERVÅGES?
https://piopio.dk/vanopslagh-forventer-skulle-tilbagebetale-72000-kroner...
......

DEN BLÅ ULV I LILLA FÅREKLÆDER, LARS LØKKE, VIL FORTSÆTTE
MED AT ÆDE AF DANSKERNES VELFÆRD, BID FOR BID FOR BID...
https://piopio.dk/nu-lars-vil-meget-gerne-man-glemmer-alt-om-foer-lars#c...
......

SØREN PAPE ER VIST BLEVET TALERØR FOR CEPOS-SEKTEN,
OG DER MANIPULERES FORTSAT MED KONTANTHJÆLPSBELØBET
https://piopio.dk/nu-siger-pape-det-ligeud-dagpenge-og-kontanthjaelpsmod...
......

Shit pamperne har travlt med at kommentere herinde, men sådan er det vel når "kammeraterne" går i flok

Peter - det du kalder pamperne - er det der hedder netværk i Blå stue ?