KV17-podcast: Spidskandidaterne

Hør eller genhør, hvordan tre jyske spidskandidater havde planlagt at få så gode valg, som de fik ved kommunalvalget d. 21. november. Opdateret
Opdateret: Denne podcast blev udgivet første gang i starten af oktober. Den er efter kommunalvalget d. 21. november blevet genudgivet og redigeret med resultaterne.

Denne kommunalvalgs special blev optaget til Socialdemokratiets kongres i Aalborg, hvor spidskandidaten fra Thisted Ulla Vestergaard og borgmestrene i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen og Holstebro H.C. Østerby er med. De diskuterer kongresminder, mærkesager og valgkamps strategier sammen med Netavisen Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen.

Når man kommer hen til valget, så får man rusket lidt op i byrådet og får nogle friske kræfter ind og sat styrkeforholdet igen

Nødvendigt med dialog hele året
Spidskandidaterne føler sig allerede nu godt klar til valget, selvom der på optagetidspunktet stadig var mere end to måneder til. Thomas Kastrup-Larsen siger om Aalborg: ”Vi er 200 procent klar. Når man kommer hen til valget, så får man rusket lidt op i byrådet og får nogle friske kræfter ind og sat styrkeforholdet igen.” Det er tydeligt at mærke, at politikerne glæder sig til at komme i gang igen.

Det er også noget med at vise, at det ikke kun er op til valget, at man vil snakke med folk i vores kommune – det er det faktisk hele tiden

H.C. Østerby påpeger også, at det er vigtigt, at selvom man er jysk, er det vigtigt at få italesat det, der går godt – specielt her op til en valgkamp, så vælgerne ved, at man arbejder for forbedringer: ”Vi skal være stolte af det, vi gør, men vi skal bare også italesætte det”. Samtidig gør han opmærksom på, at valgkampen i år ser meget anderledes ud for ham end ved sidste kommunalvalg, hvor der nærmest var ”præsidentvalgkamp” mellem ham og Venstres Ulla Tørnæs. Det betyder også, at der ikke er ligeså mange planlagte vælgermøder i år.

Denne situation ser dog noget anderledes ud i Thisted, hvor Ulla Vestergaard allerede på nuværende tidspunkt har været til flere vælgermøder og bruger meget tid på at komme rundt i kommunen: ”Det er også noget med at vise, at det ikke kun er op til valget, at man vil snakke med folk i vores kommune – det er det faktisk hele tiden!”

Vi har mødtes fire spidskandidater fra Ikast-Brande, Herning, Ringkøbing-Skjern og Holstebro, hvor vi har erfaringsudvekslet

”Din borgmester”
Kandidaterne bruger hinanden meget i partiet. Der er både mange teknikker og metoder, som kan bruges på tværs af landet, og kandidaterne vil gerne hjælpe hinanden og bakke hinanden op. Derfor udveksler de også gode idéer og erfaringer. H.C. Østerby fortæller: ”Vi har mødtes fire spidskandidater fra Ikast-Brande, Herning, Ringkøbing-Skjern og Holstebro, hvor jeg er de eneste, der sidder som borgmester, men hvor vi har erfaringsudvekslet. Her har vi mødtes et par gange siden foråret, og det kan jeg mærke, at det har givet rigtig meget.”

Kandidaterne kender hinanden godt, får inspiration fra hinanden og hjælper gerne – men hvem der først begyndte at bruge sloganet ”Din borgmester” er Thomas Kastrup-Larsen og H.C. Østerby ikke helt enige om. Thomas Kastrup må dog erkende, at han først er begyndt at bruge den i år omkring studiestart, hvor H.C. Østerby allerede brugte det ved sidste valg. Det er let at fornemme, at stemningen er god blandt kandidaterne.

Hør mere om spidskandidaternes minder, valgkampsstrategier, mærkesager og meget mere i denne uges kommunalvalg special af Netavisen Pios podcast.

Opdatering på kommunalvalget for de tre kandidater: Thomas Kastrup-Larsen, Ulla Vestergaard og H.C. Østerby blev valgt eller genvalgt til deres borgmesterposter.

De kommende podcast episoder i serien Kommunalvalg 2017 Special vil handle om:
- Flere kvinder i kommunalpolitik
- Nørdernes paradis – tal og anekdoter
- Kampagnelederne på frontlinjen

Podcasten er som altid sponsoreret af HK Danmark og Dansk Metal og kan høres på Soundcloud, via www.piopio.dk eller iTunes (Søg på Netavisen Pio).

Medlem af Frit Forum og psykologistuderende


placeholder

Annonce