Lars Løkke: "Venstre har ikke længere brug for mig"

Intime Facebook-bekendelser fra den tidligere statsminister skrevet, mens han befinder sig et eller andet sted i Atlanterhavet med kurs mod Caribien
Foto: Venstre
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
"Venstre har ikke længere brug for mig," skriver tidligere statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, i et opsigtsvækkende opslag på Facebook, som er skrevet, mens Lars Løkke befinder sig på en sejlbåd "et eller andet sted i Atlanterhavet med kurs mod Aruba i det sydlige Caribien".

I opslaget beskriver Lars Løkke, hvordan han har haft fuld fart på i dansk politik gennem 35 år, men hvor han så for godt et år siden "pludselig kørte ind i en væg og blev tvunget til at forlade min formandspost i Venstre":

Indtil jeg for godt et år siden pludselig kørte ind i en væg og blev tvunget til at forlade min formandspost i Venstre

"Jeg har været folkevalgt i 35 år, folketingsmedlem i 26 år, minister i næsten 14 – heraf statsminister i godt 6 1/2. Og jeg har kørt mit arbejdsliv med 120 km. i timen, indtil jeg for godt et år siden pludselig kørte ind i en væg og blev tvunget til at forlade min formandspost i Venstre. I alle de år har jeg aldrig prøvet at have en almindelig arbejdsuge eller være væk fra nyhedsstrømmen og det politiske arbejde i mere end nogle få timer."

"Så mon ikke det går at trække et par uger ud af kalenderen"

Lars Løkke forklarer, at han så fik et tilbud om nogle ugers afbræk fra politik, Venstre og Danmark - et tilbud om en sejlads med den olympiske legende Jesper Bank tværs hen over Atlanterhavet - fra Lanzarote på De Canariske Øer til Aruba i Caribien:

Venstre har ikke længere brug for mig, så mon ikke det går at trække et par uger ud af kalenderen

"Men så kom tilbuddet: Er du frisk på at slukke telefonen et par uger og give dig i kast med bølger og søsyge, men forhåbentlig også stjerneklare nætter, delfiner langs skibssiden og tid til refleksion? Hvorfor ikke, tænkte jeg! Venstre har ikke længere brug for mig, så mon ikke det går at trække et par uger ud af kalenderen," skriver Lars Løkke - formentlig med henvisning til den krase kritik, som Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen har fremført af, at Lars Løkke slapper af på en lystyacht i stedet for at passe jobbet i Folketinget:

"Lars Løkke er snart på vej over Atlanten. Hvilken anden virksomhed en Folketinget (Oversat fra #dkpol, red.) ville acceptere, at man tog væk med fuld læn i tre uger for at deltage i reality?," skrev Poul Madsen blandt andet på Twitter 24. november

placeholder

 

Løkkes eftervederlag

Poul Madsen henviser i sit twitter-opslag til en leder, han har begået i Ekstra Bladet, om Løkkes tur over Atlanten:

"Den tidligere statsminister opgiver ikke sit eftervederlag, mens han er uden for rækkevidde på Atlanten. Men på den anden siden gør det vel ikke den store forskel. Før forhenværende Lars blev til Reality-Lars, deltog han yderst sjældent i folketingsarbejdet, men plejede primært muligheden for genvalg på tv, i klummer og på de sociale medier."

Politikerne med Løkke i spidsen viser endnu en gang, at de er helt ude af trit med det liv, vi andre lever

I klassisk Ekstra Blads-stil føjer chefredaktør Madsen til, at Lars Løkke - og med ham alle andre politikere også - lever et liv ude af trit med de liv, "vi andre lever":

"Politikerne med Løkke i spidsen viser endnu en gang, at de er helt ude af trit med det liv, vi andre lever," noterer Ekstra Bladets meget velbetalte chefredaktør Poul Madsen og slutter så af med at konstatere, at når Lars Løkke kommer over på den anden side af Atlanten, så vil han kunne konstatere, at han stadigvæk er er forhenværende.

I Facebook-opslaget kommenterer Lars Løkke ikke nærmere Poul Madsens skriv.

Derimod filosoferer Lars Løkke lidt over livets gang:

Men livet er ikke til fortrydelse. Det leves forfra – og så må man prøve at forstå det bagefter
"Hvad jeg tænker om det hele lige nu på den første dag i julemåneden, hvor vi har været på søen i nogle døgn, aner jeg simpelthen ikke. Måske har jeg fortrudt det. Men livet er ikke til fortrydelse. Det leves forfra – og så må man prøve at forstå det bagefter," skriver Lars Løkke, der bebuder, at hans Facebook-fans næppe hører fra ham igen før op mod juleaften. 
placeholder

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Vi andre uden for Venstre har såmænd heller ikke brug for dig, Løkke. Sørgeligt, men sandt.

Nemlig.. Lars Lykke luk r.... :-)

Nyd turen, stop i Politik, og brug de andre talenter han har. Han har nået målet og grænsen i dansk politik og i Venstre.

For at være helt ærlig må jeg sige, at LLR heldigvis er hældt ned af brættet...
LLR og Anders Fogh Rasmussen indførte en skat der ikke var en skat men et bidrag for folk på overførselsindkomst kaldet omprioriteringsbidrag som folkepensionister, førtidspensionister, kontanthjælpsmodtagere S.U modtagere revalideringsmodtagere og andre i nederste skuffe af fattigdomskurven skulle betale med 2% af deres indkomst, men også hen ad vejen 2% af de 2% som de ikke har fået, altså Lille Lars Lykkehjul, det var ikke bønderne der skulle betale, og da slet ikke storbønderne eller minkavlerne... nej som sædvanen tro, så var det igen dem der får mindst der skulle holde for... jeg vil græde meget tørre tårer hvis han spiller klovn ombord på sin atlanterhavstur, og skatter overbord og bliver ædt af en haj, der nok ikke vil ta' sig af om den får lidt rigeligt af de skadelige fedtstoffer.

At EB driver den form for journalistik kan jo ikke undre nogen, men at have ondt af at man efter 30 år med nok ikke en almindelig arbejdsuge tager et break, det er sgu for lavt
Lars Løkke har vel fortjent sin optjente pension ligesom alle andre
For god ordens skyld skyld er jeg bestemt ikke partikammerat med Løkke, snarere tværtimod men den form for forargelse på andres vegne byder mig imod

Annonce