Ellemann udfordrer Løkke: Hvem peger du på som statsministerkandidat?

V-formanden skærper tonen over for Løkke efter udmeldingen om at Løkke starter et nyt parti
Ovenpå nyheden om at tidligere statsminister, tidligere formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, nu starter sit eget parti, skærper Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, tonen over for Lars Løkke.

Jakob Ellemann-Jensen opfordrer således Lars Løkke til at melde klart ud, hvem han helst ser i spidsen for en eventuelt kommende borgerlig regering:

“Lad os få at vide, hvem han ønsker at pege på som statsministerkandidat. Det står ikke lysende klart for mit vedkommende.”

Lars Løkkes svar på Ellemanns opfordring - der faldt i kølvandet på partilederrunden i folketingssalen tirsdag - er støjende tavshed.

Minder om Løkkes store valg-kanin

Ellemann blev tirsdag også spurgt om, hvad Løkkes kommende parti vil betyde for blå bloks muligheder for at vælte Mette Frederiksen ved et kommende valg og danne en borgerlig regering: 

Lad os nu se, hvad han kan trække op af hatten

“Lad os nu se, hvad han kan trække op af hatten. Det er jeg spændt på,” lød svaret fra Jakob Ellemann-Jensen.

Med den bemærkning hentyder Ellemann til og ripper op i, at Lars Løkke som en anden tryllekunstner hev en kanin af de helt store op ad hatten under valgkampen op til valget i juni 2019.

Lars Løkke - i rollen som daværende formand for Venstre og sit partis statsministerkandidat - overraskede alt og alle, herunder selv inderkredsen i sit eget parti, ved pludselig - hokuspokus - at foreslå et samarbejde hen over midten mellem Socialdemokratiet og Venstre.

Løkke havde - uden at nogen i Venstre var indviet - forberedt kaninen gennem flere måneder. Kaninen blev breaket samme dag som Lars Løkkes bog, “Befrielsens Øjeblik”, udkom 16. maj - tre uger før valget.

Et helt kapitel i bogen handlede om Løkkes SV-vision. En vision, som han dog holdt for sig selv - indtil han lod bomben springe kort op under valget.

Kun få turde tale Løkke imod

Kun få Venstre-folk turde på dagen - eller i ugerne derefter - udfordre Lars Løkke. De fleste valgte at holde vejret - og håbe på et mirakel.

De fleste valgte at holde vejret - og håbe på et mirakel

Venstres daværende næstformand, Kristian Jensen, var dog blandt undtagelserne. Han lagde tidligt på dagen den 16. maj afstand til Løkkes SV-kanin:

”Jeg noterer mig, at Lars Løkke Rasmussen siger, at hans førsteprioritet er en borgerlig-liberal regering, og det synes jeg, er en rigtig førsteprioritet,” sagde Kristian Jensen til Berlingske, der herefter spurgte:

Kunne du forestille dig som andenprioritet at have en SV-regering?

”Nej. Jeg forestiller mig at lægge kræfter i, at førsteprioriteten bliver en realitet,” lød Kristian Jensens svar.

Klokken 16.40 torsdag den 16. maj meldte daværende udlændingeminister Inger Støjberg ud, at hun går til valg på, at Danmark igen skal have "en borgerlig regering, der fører en stram udlændingepolitik".

går til valg på, at Danmark igen skal have "en borgerlig regering, der fører en stram udlændingepolitik"

Lars Løkke-kenderen, politisk kommentator, Søs Marie Serup, betegnede samme dag Støjbergs bemærkning som “en fiskerlussing” til Lars Løkke.

Men ellers bestod protesten fra Venstre-folk, heriblandt Jakob Ellemann, i ikke aktivt at bakke Løkkes SV-udmelding op.

Mette F. “noget forbløffet”

Blandt de øvrige partier i blå blok blev Løkkes valgkanin modtaget med nærmest bestyrtelse.

Socialdemokratiets daværende statsministerkandidat, S-formand Mette Frederiksen, modtog Løkke-kaninen med en kold skulder.

Hun fastslog på et pressemøde, at hun ikke så en SV-regering, som en mulighed. Hun erklærede sig samtidig "noget forbløffet" over Løkkes SV-melding.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Løkke peger på sig selv. Eller måske Søren Pape, det har ingen gang på jord overhovedet det Løkke har gang i, det er og bliver en døgnflue og trist at se en tidligere statsminister , nægte at se virkeligheden i øjnene. Alt har sin tid, og Løkkes er slut politisk. Han har talenter, retorisk og ja sågar som stand up komiker, men hans troværdighed skred da han r-- rendte blå blok i valget 2019. Træls at der skal bruges mere tid på hans stunt i folketinget.

Rigtig god borgerlig underholdning. Løkke peger selvfølgelig på sig selv. Skulle der ikke være mandater til det, peger han på Mette Frederiksen. Og skulle han være en forudsætning for Mette som “den stærke kvinder”, så vil han være udenrigs- eller integrationsminister. Og her ville han desværre ikke være et hak værre, end de nuværende.

Løkke kan ikke med sin massive kritik og med troværdigheden i behold pege på Mette F. og han skal aldrig være minister igen. Aldrig han har ødelagt nok.

Lars Løkke Rasmussens eneste mål er at blive i folketinget indtil han når pensionsalderen og kan gå på pension med højeste ministerpension, evt. kombineret med bestyrelsesposter, hvis der er nogen som vil anbefale ham til det.

Du kan ikke have en bestyrelsespost med hans renomme, så havde han fået det. Han er kun bestyrelsesformand i egne virksomheder som Løkkefonden, ikke mere, men han var.

Relevant spørgsmål fra Ellemann, som Løkke er nødt til at svare på hurtigt.

Hvorfor skulle Lars Løkke bruge sin tid på at svare på spørgsmål fra lille ubetydelige Jakob Ellemann???

Svar får vi næppe !

“Hvem peger du på som statsminister!”

Det mest almindelige trick til at myrde en politisk modstander.

Spørgsmålets svar gør at vedkommende ikke behøver at forholde sig til vedkommendes politiske ideer og synspunkter.

Vedkommende er puttet godt og grundigt ned i en allerede eksisterende sæk.

Den sæk der stopper den besværlige politiske samtale.

Der måske kunne frembringe konstruktive politiske løsninger på komplicerede problemstillinger!

Hvor befriende!

Annonce

Annonce