”Løkke behandlede ikke ordblinde Emilie fair”

Socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil: ”Statsministeren glemmer at fortælle Emilie, at det er regeringen der har ansvaret, hvis kommunerne svigter deres ansvar”
Foto: TV2 Fyn
Ordblinde Emilie stiller spørgsmål til Lars Løkke.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen svarede torsdag på spørgsmål på et vælgermøde på Tietgen Handelsgymnasium i Odense. Blandt andet spurgte ordblinde, 15-årige folkeskoleelev Emilie om, hvad hun og andre ordblinde rundt om i kommunerne skal gøre, når de ikke får den hjælp til deres handicap, som de har krav på ifølge loven.

Svaret fra Løkke var, som det fremgår af TV2 Fyns optagelser, at så skal man klage over kommunerne, og så må ”nogen komme efter dem”.

Lige præcis dén udtalelse falder Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, for brystet:

Det ville have klædt Løkke at stå ved sit ansvar

”Her taler Løkke uden om. Statsministeren glemmer at fortælle Emilie, at det er regeringen, der har ansvaret, hvis kommunerne svigter deres ansvar. ”Nogen” er jo regeringen – Lars Løkke selv. ”Nogen” er i første omgang undervisningsministeren. Og i anden omgang er ”nogen” indenrigsministeren. Løkke behandlede ikke ordblinde Emilie fair. Det ville have klædt Løkke at stå ved sit ansvar,” siger Rosenkrantz-Theil til Netavisen Pio.

Ordblinde fik retskrav på test i 2016

Rosenkrantz-Theil understreger, at ordblinde tilbage i 2016 som noget nyt fik et retskrav på en ordblindetest – og at staten af samme grund satte penge af til at kommunerne kunne opfylde retskravet.

Efter vælgermødet henvendte Emilie Frederikke Larsen, ifølge TV2 Fyn, sig til Lars Løkke endnu engang med dette spørgsmål:

Hvorfor virker du næsten, som om du er ligeglad med mit spørgsmål om hjælp til ordblinde

Hvorfor virker du næsten, som om du er ligeglad med mit spørgsmål om hjælp til ordblinde?

”Jamen, jeg er overhovedet ikke ligeglad med dit spørgsmål, så det er jeg ked af, hvis du synes, jeg virker. Jeg er ikke ligeglad med dig. Jeg har bare ikke en opskrift på, hvordan vi gør det her anderledes,” lød svaret fra Løkke.

Efter seancen konkluderer en skuffet Emilie over for TV2 Fyn:

”Jeg var ikke tilfreds med hans svar, det kan jeg lige så godt sige.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce