Måling: Regeringen går frem – højrefløjen går tilbage

Sammenlignet med sidste uges Voxmetermåling går SVM-regeringen frem, og de borgerlige partier uden for regeringen går tilbage.
Foto: Emil Vendelbo Johansen/Netavisen Pio
SVM-regeringen ved præsentationen foran Amalienborg.
Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, som tilsammen udgør SVM-regeringen, står samlet til at gå frem i denne uges meningsmåling sammenlignet med sidste uges måling.

Det viser mandagens måling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

Samlet står regeringen til 38,9 procent af stemmerne og 70 mandater, hvis der var valg i morgen. Det er 2,9 procentpoint mere end sidste uges måling på 36 procent. Svarende til 64 mandater.

Socialdemokratiet tegner sig i denne uges måling for 21,5 procent og 39 mandater mod 21,1 procent - svarende til 37 mandater - i sidste uge.

Venstre er gået frem til 10,8 og 19 mandater mod 9,4 procent - svarende til 17 mandater - i sidste uge.

Moderaterne går ligeledes frem til 6,6 procent og 12 mandater fra 5,5 procent - og ti mandater - i sidste uge.

placeholder

 

Blå blok 

Den resterende blå blok bestående af Liberal Alliance, De Konservative, Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne står til 32,2 procent og 59 mandater i dagens måling.

Det er en lille tilbagegang fra 34,1 procent i sidste måling.

Det er til gengæld en fremgang i forhold til folketingsvalget i 2022, hvor det blev til 28,4 procent og 49 mandater.

Liberal Alliance er stormet frem stort set uafbrudt siden folketingsvalget, og det billede er så godt som uændret med dagens måling på 15,8 procent og 29 mandater. En fremgang på 7,9 procentpoint siden valget. Partileder Alex Vanopslagh bliver rundt omkring i kommentatorkøbing set som den oplagte statsministerkandidat for blå blok.

De Konservative har til gengæld ikke haft det let oven på det særdeles skuffende folketingsvalg, hvor partiformand Søren Pape Poulsen måtte pakke statsministerdrømmen væk igen.

Siden det hårde valg i 2022 har det engang så store folkeparti krabbet sig tilbage i nogenlunde sikker afstand fra spærregrænsen 

I dagens måling lander det gamle parti på 5,0 procent og 9 mandater. Det er en lille tilbagegang fra 5,8 procent i sidste uge og 5,8 procent ved folketingsvalget i 2022.

Dansk Folkeparti går tilbage fra sidste uges måling på 4,4 procent til nu 3,6 procent. Det svarer til 7 mandater.  

Siden det hårde valg i 2022 har det engang så store folkeparti krabbet sig tilbage i nogenlunde sikker afstand fra spærregrænsen på de 2 procent.

Dansk Folkepartis nærmeste konkurrent, Danmarksdemokraterne, har klaret sig relativt stabilt siden de kom i Folketinget i 2022 med 8,1 procent af stemmerne og 14 mandater.  

I dagens måling ligger Inger Støjbergs tropper lidt lavere på 7,7 procent men stadig på samme antal mandater.

Rød blok 

Hos de resterende røde partier går SF tilbage fra 15,4 procent i sidste uge til nu 14,0 procent og 25 mandater.

På trods af lidt slinger, så kan Pia Olsen Dyhr og Co. fortsat glæde sig over, at målingen ligger et godt stykke over de 8,3 procent og 15 mandater, som partiet indkasserede ved valget i 2022.

Det lille klimaparti ryger i denne uges måling lige akkurat under spærregrænsen

Lidt længere ude på venstrefløjen hos Enhedslisten er det også gode tider. Her ligger dagens måling på 8,3 procent og 15 mandater. Ved valget fik Enhedslisten 5,1 procent af stemmerne.

Alternativet er dog undtagelsen på den røde fløj. Det lille klimaparti ryger i denne uges måling lige akkurat under spærregrænsen med 1,9 procent. Hvis der var valg i morgen, ser det derfor ud til, at Alternativet ville ryge ud af Folketinget.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 12. februar 2024, baserer sig på telefoninterview med 1.007 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 5. februar 2024 til d. 11. februar 2024.

Den statistiske usikkerhed ligger på mellem 0,6 og 2,5 procent.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi må jo ikke lige glemme at Socialdemokratiet, i denne måling, står til at miste 11 valgte folketingsmedlemmer i forhold til valget. Men det skal vi åbenbart ikke bekymre os om, vel.

Jo, det skal vi bekymrer os om!
Jeg bemærker at den partiaktivitet, der sublimt klædte partimedlemmerne på til at møde vælgerne, nemlig den virtuelle brug af ministre og ordførere på Zoom, stort set er forsvundet igen. Den opstod i coronatiden, og var en gevinst for specielt jyder og fynboer. Den kontakt gav indsigt og gejst, og intet er bedre i en valgkamp.
Den aktivitet på S-Aktiv er endt i bl.a kurser for nye formænd.
Socialdemokraterne skal op på den organisatoriske hest igen - vi er mange der savner det.

Jo det skal man bekymre sig om generelt. Se dokumentaren med HTS, det er utroligt at SVM kan samarbejde, som de kan p.t. med alt det shit de blå har budt S når de havde magten. Men de har på den anden side nok ikke så meget at lade hinanden høre. Politik er en smudsig affære ofte.
Men stor respekt for Wammen som igen igen lander aftaler. Hørte også LA lederen i dag på P 1, han er så alfaderlig at høre på, at man skulle tro han var Sosser. Han mener selv NU, at kampen vil stå mellem ham og Mette F, så det er bare om at gå til ham. Trykteste han politik og især økonomi.

Hvis det lykkes for Wammen at få alle overenskomster i hus uden ballade på bagsmækken, ja, så har vi den troværdige statsminister som landet så forbundne beder om!

Forpligtelsen til at gå foran bliver svær for de unge socialdemokrater at undslå sig!

Landet har brug for en Wammen der ikke slæber alt muligt vraggods med sig som en anden Maersk eller Nordic Waste!

Wammen bærer den optimisme som danskerne over en bred front savner!

Der er gået inflation i mangt og meget i denne verden!

Wammen har en dæmpende virkning på rigtig meget!

Måtte hans evner kunne sætte en dæmper på alle “de” der hele tiden forsøger at slippe uden om på et hav af fronter!

De bredeste skuldre må bære det tungeste læs om det så er forbrugerne eller producenten!

Wegovy som forurenigsoprydder, hvor forbrugeren blot selv kunne spare på cola, chokolade og kager!

Norske oliemilliardæere der blot sender olieaffald til danske såkaldte genbrugsmilliardærer og begge parter scorer kassen!

Højrefløjen mister denne dagsorden fordi moralen grundlæggende mangler!

“Lad de svageste skuldre betale”!

I Norge kæmper de små og fattige for at få del i oliefondens rekordstore milliardafkast i 2023!

Danskerne føler sig generelt røvrendt i de to ældre generationer!

De levede selv over evne!

Men andre levede endnu mere over ende!

Det fortæller meningsmålingerne!

Og den bliver svær at vende!

Lortet vælter ud af skabene overalt!

Og Søren Pape taler igen og igen om ledelse!

Der var ingen ledelse overhovedet i Nordic Waste!

På ingen niveauer!

Der hvor sosuen var i Papes elskede TV2 skjulte dokumentar, ja, der havde medarbejderne for længst sagt fra hos Nordic Waste!

I dagens måling lander det gamle konservative parti på 5,0 procent og 9 mandater. Det er en lille tilbagegang fra 5,8 procent i sidste uge og 5,8 procent ved folketingsvalget i 2022.

Moralen sejler!

Der hvor ledelsen skulle have været!

Det løber ud i sandet plejer Moderaterne at sige om Løkkes fiasko indenfor sundhedsvæsenet!

Papes ledelsesmoral løb ud med affaldet i Ølst å!

Og Maersk gir fan i containere ude i Vesterhavet!

Lidt længere ude på venstrefløjen hos Enhedslisten er det også gode tider. Her ligger dagens måling på 8,3 procent og 15 mandater. Ved valget fik Enhedslisten 5,1 procent af stemmerne.

Moralen trives på venstrefløjen!

Verden er blevet for let gennemskueligt!

Lortet flyder overalt!

Og der er intet ledelsesansvar!

Kun medarbejdere der for længst har sagt fra!

Papes ører er lukkede for sund fornuft!

Burde være gået på valgnatten!

Kvinden fra Riisskov har i det mindste moral!

Danmark er fyldt med ansvarsfulde erhvervsledere!

Pape har spillet sin sidste spar knægt!

Inden man farer for meget i blækhuset og drager vidtgående konklusioner af dagens meningsmåling, er det nok værd at bemærke, at udsvingene for de enkelte partier i hovedsagen ligger inden for de anførte grænser for måleusikkerheden. Dog skal bemærkes at de førstedagshellige liberaltroende med deres fundamentalistiske tiltro til markedet som en hellig etisk fordring, blandt ungdommen har vind i sejlene.
Markedsmekanismen er en plat mekanisme uden en etisk forankring, og enhver tilbedelse af den er overtro på linje med sekternes parade, julemanden og UFO bevægelsens disciples fatamorgana. Den er fuld af fejl, den taber legitimitet i værdi takt med øget ulighed, den evner ikke at indregne samfundsbenefits ud over markedsprisen, den omfatter ikke prisen på spild, resurseforbrug og forurening, og den er årsagen til den fejlstyring, der har skabt klima- og biodiversitetskrisen. Og til det kan jeg en anden gang, hvor pladsen tillader det, nævne 50 andre problemer, som denne overfladiske konstruktion i sin forenklede forståelse af et godt samfund helt misser.
Men det er jo de unges privilegium at blive klogere med alderen.

Annonce