Måske Danmarks dyreste mundbind

Så dyrt at det ikke må fotograferes: 7-Eleven tager hele 15 kroner for et enkelt mundbind: "Det er ikke et produkt, vi skal tjene penge på," siger 7-Eleven
Danmarks - måske - dyreste mundbind koster 15 kroner.

Det viser Netavisen Pio's pristjek på mundbind i København City.

Det er 7-Eleven, der tager 15 kroner for et enkelt mundbind.

Der er ikke rabat ved køb af flere mundbind ad gangen. Stykprisen er stadig 15 kroner. Til gengæld får man mundbindet i en eksklusiv indpakning. Der er både anført "MUNDBIND" og "FACEMASK" på forsiden.

Ekspedienten i 7-Eleven-butikken på Vesterbrogade ved Hovedbanegården er tilsyneladende ikke stolt af prisen. I al fald forbyder hun mig at fotografere salgsboksen med 7-Eleven-mundbind, som er strategisk placeret lige ved dankort-terminalen.

Matas på Strøget og på Hovedbanegården tager 50 kroner for fire styk mundbind. Det giver en stykpris på 12,50 kroner. "Du kan opnå en billigere styk-pris, hvis du køber via matas.dk," anfører ekspedienten, da jeg åbenbart ikke ligefrem virker begejstret over at skulle betale en stykpris på 12,50 kroner.

Apoteket på Hovedbanegården sælger fem styk for 60 kroner, og ti styk for 120 kroner. Det giver en stykpris pr. mundbind på 12 kroner.

Apoteket på Strøget sælger 50 mundbind for 250 kroner. Det giver en styk-pris på fem kroner. Ekspedienten understreger, at man udelukkende kan købe 50 mundbind ad gangen: "Vi må ikke sælge i mindre protioner," forklarer hun.

Billigste mundbind-køb finder vi hos Normal på Strøget

Billigste mundbind-køb finder vi hos Normal på Strøget. Prisen lyder på 40 kroner for ti styk. Altså en styk-pris på fire kroner.

Hver kunde må kun købe to pakker med hver ti styk mundbind:

"Du må hellere købe nu, for vi må melde udsolgt ret tidligt på dagen."

Jeg forlader derfor Normal med to pakker mundbind med i alt tyve mundbind. Pris: 80 kroner.

Netavisen Pio har bedt 7-Eleven forklare, hvorfor kiosk-kæden tager hele 15 kroner for et mundbind, og om 7-Eleven overvejer at sænke prisen på mundbind.

7-Eleven: Vi er på vej med større og billigere pakninger

Jesper Østergaard, Managing Director hos Reitan Convenience Denmark A/S - selskabet bag 7-Eleven, skriver i en mail til Netavisen Pio, at kioskkæden nu vil forsøge at få pakninger med flere mundbind - til en lavere stykpris:

"Hos 7-Eleven har vi solgt de CE-certificerede mundbind i længere tid i flere af vores butikker. Inden den officielle anbefaling om at bære mundbind i den kollektive trafik trådte i kraft, var de fleste af vores kunder interesserede i at købe ét eller ganske få mundbind, og derfor har vi indtil videre solgt dem enkeltvis. Nu er efterspørgslen på mundbind steget markant, og den forsøger vi at imødekomme ved at skaffe mundbind nok hjem fra vores leverandører, ligesom vi forsøger at skaffe større forpakninger til en lavere pris."  Østergaard understreger, at 7-Eleven ikke ønsker at tjene penge på salg af mundbind:
Vi ser salget af mundbind som en service, og derfor er vores målsætning at kunne sælge til stort set kostpris
 "Vi ser salget af mundbind som en service, og derfor er vores målsætning at kunne sælge til stort set kostpris. Det er ikke et produkt, vi skal tjene penge på. Men ligesom det er vanskeligt at skaffe produkter, som er myndighedsgodkendte, kan det også være en udfordring at forhandle priserne, når der er for få produkter på markedet," siger Jesper Østergaard, Managing Director hos Reitan Convenience Denmark A/S.

Billigere i nabolande

Danskerne betaler tilsyneladende en markant overpris på mundbind i forhold til vore nabolande.

Mundbind er langt billigere i både Tyskland, Sverige og Storbritannien.

Det viser en undersøgelse, som prissammenligningsdatabasen Pricerunner har foretaget for Politiken.

Således slipper en tysk familie med en fjerdedel af danskernes omkostning for en måneds forbrug af masker. En britisk og en svensk familie slipper en tredjedel billigere.

Det overrasker mig meget, at forskellen er så stor

"Det overrasker mig meget, at forskellen er så stor. Vi har at gøre med produkter med samme specifikationer og funktioner. Og så er prisforskellen alt for stor," siger countrymanager for Pricerunner, Martin Andersen, til Politiken.

Opdateret 17.15 med kommentarer fra 7-Eleven

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

38,00 kr for 5 på apoteket og 300 kr for 50 i en pakke, begrænset antal pr. person 1. pk. med 50, eller to pk. af 38 kr. svarende til 10 mundbind, og det er de rigtige, der er vejledning og certificat på.
Det bør være et krav i offentlige transportmidler samt gågader med mange mennesker. Supermarkeder m.m. forlystelsesparker.

Helle måske bedre i ghettoen og på slagterier!

Men lad os da da skabe noget panik, på grund af nogle pirater 🤪

Hvordan har VERDEN tænkt sig at slippe af med CORONA permanent ? Og HVAD gør VERDEN hvis der ingen effektiv medicin kommer der kan effektivisere i behandlingen af smittede ? Og HVAD gør VERDEN hvis INGEN vaccine viser sig at være effektiv imod Covid 19 ? Og HVAD gør VERDEN hvis millionvis af borgere ikke kan tåle vaccinen ? Folk lever som om der ingen alvorlig FARE er. Men,det ER der. Mange eksempler peger på at virus sejrer. Og at tusinde eller millioner vil komme til at ende sine dage på grund af Covid 19. SAMMENHOLD og at stå sammen imod virus er et MUST. Hver eneste menneske bør gøre noget og må gøre noget for at undgå at blive smittet og at være medvirkende til at sprede smitte.

Hvorfor dog rende rundt og købe dyre mundbind når et VISIR kan genbruges igen og igen. Det kræver kun EN ting,at visiret bliver afsprittet grundigt hver gang EFTER brug. Gå dog ud og køb VISIR inden CORONA tager dig. For det er da ren logik at det er NØDVENDIGT at bruge enten det ene eller andet når COVID 19 er alle vegne. Det bliver et vildt efterår. Med masser af SYGE og døde.

Annonce