Mette F. om Frank-advokatrapport: “Det er hård læsning”

”Det er forkert at bruge sin position, som Frank har gjort,” siger statsministeren
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Tidligere overborgmester Frank Jensen (S)
“Jeg synes, det er hård læsning. Det er forkert at bruge sin position, som Frank Jensen har gjort.”

Sådan kommenterer statsminister, formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, fredag en advokatredegørelse om tidligere overborgmester Frank Jensens adfærd over for en række kvinder, der har følt sig krænket over hans adfærd.

I alt omtaler redegørelsen 12 episoder. Advokatredegørelsen lægger til grund, at Frank Jensen i seks tilfælde har udvist en “upassende adfærd”.

Først og fremmest vil jeg gerne takke de kvinder

“Jeg har skrevet et brev til de kvinder, som heldigvis har valgt at stå frem og fortalt, hvad der er foregået i relation til Frank Jensen. Først og fremmest vil jeg gerne takke de kvinder. Det er det, der giver et kvalificeret grundlag,” lyder det fra Mette Frederiksen - på et spørgsmål fra Ekstra Bladet.

Og så er det at Mette Frederiksen føjer til:

“Jeg synes, det er hård læsning. Det er forkert at bruge sin position, som Frank Jensen har gjort,” konkluderer statsministeren.

Advokatfirmaet Kromann og Reumert står bag redegørelsen, som torsdag blev fremlagt for økonomiudvalget i Københavns Kommune.

Kromann og Reumert har identificeret i alt 12 episoder, som er blevet undersøgt nærmere ved så vidt muligt at tale med de involverede kvinder, vidner og Frank Jensen selv.

I seks af disse episoder lægger Kromann og Reumert til grund, at der er tale  om upassende adfærd - selv om den tidligere overborgmester enten afviser beskrivelserne som overdrevne, eller at han ikke kan huske episoderne.

har været udsat for uønsket fysisk eller verbal kontakt fra FJs side

“Faktumudredningen belyser, at vi i 6 tilfælde med den fornødne bevismæssige sikkerhed faktuelt har lagt til grund, at en kvinde har været udsat for uønsket fysisk eller verbal kontakt fra FJs side,” står der i advokatredegørelsen ifølge Politiken.

Julefrokost december 2011

En julefrokost tilbage i 2011 fylder godt i advokatredegørelsen.

Syv episoder fra julefrokosten, der fandt sted på Københavns Rådhus, omtales.

Rapporten bekræfter tre af episoderne, fordi de involveredes kvinders beretninger stemmer overens med vidners forklaringer. Eller fordi de involverede kvinder straks efter julefrokosten i 2011 indberettede episoderne detaljeret til deres daværende chefer.

Frank Jensen vil alene erkende, at han måske har ville givet et kindkys

Frank Jensen vil alene erkende, at han måske har ville givet et kindkys, der så ved en fejl kan være ramt et øre. Han nævner også, at han den pågældende aften var påvirket af alkohol.

Men i de tre tilfælde lægger advokaterne til grund, at Frank Jensens adfærd var “upassende”.

Allerede i 2011 var der i Ekstra Bladet fyldig omtale af flere af disse episoder. Ekstra Bladets omtale dengang stemmer overens med de beskrivelser af de konkrete hændelser, som nu fremgår af advokatredegørelsen.

2014, 2017 og 2020

Advokatredegørelsen nævner yderligere en episode i 2014, hvor det lægges til grund, at Frank Jensen opførte sig upassende over for en kvinde.

Det samme gælder en episode i 2017, hvor et nu tidligere kvindeligt medlem af Borgerrepræsentationen oplever upassende berøringer fra Frank Jensens side.

En sjette episode finder sted i forbindelse med en nytårskur i 2020, hvor det lægges til grund at Frank Jensens adfærd over for en kvinde var “upassende”.

Frank Jensen udtaler i en skriftlig kommentar til Ritzau, at han er 'lettet'

Frank Jensen udtaler i en skriftlig kommentar til Ritzau, at han er 'lettet' over, at Kromann Reumert har færdiggjort den undersøgelse, som er blevet bestilt af Københavns Borgerrepræsentation.

Han fremhæver over for Ritzau, og at han har deltaget i advokatredegørelsen for at medvirke til en “ordentlig behandling af de henvendelser, der er fremkommet”.

Og:

“Jeg vil gerne medvirke til, at alle – både de, der har følt sig krænket og jeg selv – får en rimelig mulighed for at lægge det indtrufne bag os på en måde, så alle kan komme videre.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Altså en magt person siger til en lavere rangerende person - hvis du ikke gør dit eller dat, så skal jeg sørge for at få dig fyret...
Så har magt personen misbrugt sin stilling...
Og hvordan kan man dømme bagud - der er vel en forældelse...
Det er et klynke samfund, der er på vej...mennesker må ikke agere som mennesker mere, men skal agere som maskiner det bliver ikke sjovt...

Mennesker skal opføre sig ordenligt alle steder i samfundet. Vi skriver 2021 og nu er det IKKE iorden længere, at mænd jagter kvinder.
Kvinder har alt for længe været "byttedyret" Det slutter nu.
Hvis mænd ikke kan holde deres hænder eller tunge for sig selv, men gentagne gange forgriber sig, ja så er de seriekrænkere i min bog.

Jann, det har du ret i, men det er jo ikke det samme som at udnytte sin magt. Selv om man er kendt, kan en kvinde vel godt reagere og sige fra omgående. Og ikke vente hverken måneder eller år.

Jeg har lige læst i BT, at Lars Aslan Rasmussen har moppet en pige i hele hendes gymnasietid. Når man læser hendes beretning, fremstår Aslan som en modbydelig karl, som egentlig er værre end Frank Jensen.
Og han gider ikke engang kommentere om historien er sand, eller mande sig op til at give en undskyldning.
Gad vide om partiet og Mette F. vil acceptere den slags adfærd, HVIS den altså er sand.

Annonce