Mette Frederiksen står på ubetrådt land i ny måling

Socialdemokratiet stormer frem i coronakrisen og tangerer nu valgresultatet under tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
”Vi står på ubetrådt land”.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på det historiske og epokegørende pressemøde den 11. marts. Her bebudede statsministeren en omfattende nedlukning af Danmark på grund af den verserende coronavirus.

Nu står Mette Frederiksen igen på ”ubetrådt land”. Men denne gang er det med positivt fortegn, hvis man hedder Mette Frederiksen og er socialdemokrat.

Socialdemokratiet står til en vælgeropbakning på 34 procent

Socialdemokratiet står til en vælgeropbakning på 34 procent. Det viser en ny meningsmåling, som er foretaget af analyseinstituttet Voxmeter.

Det er den højeste tilslutning til Socialdemokratiet, siden Mette Frederiksen blev formand i 2015.

S tilbage på Nyrup-niveau

Med en vælgertilslutning på 34 procent ville Socialdemokratiet altså få over en tredjedel af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Det er 8,1 procentpoint mere end partiets valgresultat ved folketingsvalget i juni 2019. Det svarer til en fremgang på 15 mandater – fra 48 mandater ved valget til 63 mandater i den seneste Voxmeter-måling.

Hvis resultatet fra meningsmålingen blev gjort til virkelighed ved et folketingsvalg, ville det være det bedste valgresultat for Socialdemokratiet i mere end to årtier – helt nøjagtig 22 år.

Man skal helt tilbage til 1998 for at finde en lignende vælgeropbakning til partiet

Man skal nemlig helt tilbage til 1998 – hvor Socialdemokratiet med daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen fik 34,6 procent af stemmerne – for at finde en lignende vælgeropbakning til partiet.

I forrige Voxmeter-måling fra den 30. marts gik Socialdemokratiet frem til 31,5 procent af stemmerne og passerede dermed den ’magiske grænse’ på 30 procent.

Alternativet ryger ud

Den største tilbagegang siden folketingsvalget i juni finder man hos Alternativet. I Voxmeter-målingen står partiet til kun 0,8 procent af stemmerne og dermed et godt stykke under spærregrænsen på 2 procent.

Et godt stykke under spærregrænsen

Sammenlignet med sidste folketingsvalg er der en mindre tilbagegang for Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, SF, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Venstre. Hos Enhedslisten er det status quo i forhold til valgresultatet i 2019.

Vermund går frem

Til gengæld står Nye Borgerlige til 3 procent af stemmerne. Dermed ville Pernille Vermund få et enkelt mandat mere i sin folketingsgruppe, hvis der var valg i morgen. Nye Borgerlige er det eneste parti, der går frem blandt de borgerlige partier.

I målingen er det kun Socialdemokratiet og Nye Borgerlige, der står til fremgang.

Kilde: Voxmeter for Ritzaus Bureau

 

Massiv føring til rød blok

Ved folketingsvalget i 2019 var der et pænt rødt flertal på 52,1 procent mod 47,7 procent i den blå lejr.

Ifølge Voxmeter-målingen står rød blok – bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet – til et markant flertal på 57,1 procent, svarende til 105 mandater.

Et forspring på hele 16 procentpoint

I blå blok står Venstre og de øvrige blå partier til 41,1 procent af stemmerne, svarende til 70 mandater.

Dermed står rød blok til et forspring på hele 16 procentpoint.

Der er 179 sæder i Folketinget, hvoraf de fire pladser går til de nordatlantiske mandater – to fra Grønland og to fra Færøerne.

Om den seneste meningsmåling:

  

Voxmeters politiske meningsmåling for Ritzau baserer sig på telefoninterview med 1.064 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 23. marts 2020 til d. 5. april 2020.

Respondenterne er blevet bedt om at besvare følgende spørgsmål: ”Hvilket parti ville du stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen?”

Den maksimale statistiske usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er +/- 2,8 procentpoint.

Der skal afholdes folketingsvalg senest den 4. juni 2023.

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

FORTJENT fuldt ud.

Modbydeligt, usselt og ækelt er kommentaren fra THOMAS, som krysteragtigt optræder uden efternavn!
De fleste andre er fuld af respekt for den måde, hvorpå Mette Frederiksen løser opgaverne i den værste krise i Danmark i mange år.

Undskyld Kaj Møldrup...
Det var ikke for at skjule mig, for som medlem af partiet har jeg intet imod at oplyse mit efternavn.

Thomas, hop nu tilbage i din gylletank, du stinker!

Stakkels Thomas
Det er i krisetider man finder den rigtige leder... Nu kunne jeg ha' kaldt dig TumbeThomas, men jeg er ikke ynder af øgenavne så det vil jeg undlade, til gengæld vil jeg bede dig præcisere dit bud på hendes løgne, og at du gør det uden at lyve, jeg ved det bliver svært, men du skal da ha' muligheden... Det løfte jeg ser stå klarest er at hun har lavet en mindretalsregering, til stor forargelse for Jens Rhode og Morten Østergaard der sigtede efter ministerposter...
Jeg forventer naturligvis at du gør dig umage så jeg kan give statsministeren besked om at hun skal lade være med at love noget der først bliver til virkelighed i regeringens andet og tredie regeringsår, og naturligvis hilse fra TumbeThomas... øv der var den igen, undskyld det var ikke meningen... men hvilke sider skal være perioden ud.

TumbeThomas... det er hermed slået fast, at du er ualmindelig, jeg vil ikke sige dum, det ville være forkert, du blander ting sammen der intet har med Statsministeren at gøre, hvorfor giver du hende skylden for ting som Østergaard var helt vild med, og med hensyn til hvordan det er med lejre i fremmede lande, så er det jo sådan at det er de pågældende lande der bestemmer over deres territorie, og som bekendt kan ingen love noget på andres vegne, men skal ligge godt i med Rasmus Klump, for at finde det betydningsfuldt... så når det er sagt, og det jeg har set, må jeg desværre meddele dig at du ikke engang kan betragtes som dum, eller evnesvag... det må bedømmes udfra dine skriblerier at du har en IQ som en våd mursten på en varm sommerdag... og herefter er du at betragte som en våd mursten.

Våd mursten...
Nej hun er ikke typen der tager røven på nogen, det er lige før at du nu har gjort dig dummere end en våd mursten, hun tog bare fusen på dig og de andre Rasmus Klump tilhængere der ikke kan finde ud af at opføre sig anstændigt, og godt for det, det havde ikke været godt at få den slags tåbet i folketinget...
Slut med dig Våd mursten !!!

Mette er en dygtig og sympatisk dame som har krav på anerkendelse og tak fra alle normale borgere. Der vil altid være en restgruppe som er forbenede i deres had til de røde socialdemokrater.

Mette er en dygtig og sympatisk dame som har krav på anerkendelse og tak fra alle normale borgere. Der vil altid være en restgruppe som er forbenede i deres had til de røde socialdemokrater.

Som en maskine der gentager sig selv er du Mister THOMAS.

Så mangler vi lige at PERNILLE VERMUND bliver "overhalet" indenom. Hende har landet ikke brug for.

Ja det er fuldt ud fortjent, men vi ved jo godt at virkeligheden ser anderledes ud om et år. Især hvis der kommer sager, som ikke lever op til valgløfterne, selv om der er en god grund til det, nemlig økonomien gr. Covid-19 krisen. Tror dog Mette F får en periode mere, samt vinder KVL i 2021. Og det vlag der er truffet nu er sket på baggrund af 3 senarier, og hun har valgt den mest forsigtige. Men kan da godt se V på 21 og S på 34%, så statsministerposten er ikke inde for rækkevidde foreløbig hos Ellemann. Han skal også have lidt mere erfaring.

Jeg synes ikke at jeg kan huske, at medierne har været så tavse omkring de
politiske partier, og den vælger tilslutning som bliver offentliggjort ved
de politiske analyser. Hvis man tager de politiske partier i folketinget,
som ligger over 2 % pointe, så har V-O-C-D en tilslutning på 38,5 % pointe.
Og A-B-F-Ø en tilslutning på 56,3 % pointe. Jeg ved godt at der er en +/-
men en så stor forskel kan jeg ikke mindes der har været tidligere.
De vælgere som er blevet spurgt, må mene hvad de giver udtryk for,
at de partier har har opført sig rimelig fornuftig, med deres såkaldte
"forståelses" papir og håndtering af Corona krisen. Da må man også huske,
at give en kredit til hele det Danske Folketing. Det er hermed gjort.

Jeg glemte helt at se på mandatfordelingen, ved denne sidste måling,
A-B-F-Ø 105 mandater, V-C-O-D 70 mandater.
Det ser da også ret skræmmende ud for de borgerlige partier.
Socialdemokratiet står til 63 mandater, det er fan'med uhyggelig du.

De 3 partier som stiller spørgsmål til regering, og de tiltag
som har fået hele folketingets opbagning, V-C-O har tilsammen 65
mandater ved denne måling, A-F-Ø har tilsammen 90 mandater i
samme måling, er det ikke på nuværende tidspunkt uansvarlig,
at skabe usikkerhed om den førte politik, som de 3 partier udtaler,
skal det komme eftertiden til gode, sådan en omgang vrøvl.
Disse 3 borgerlige partier, mangler opmærksomhed, de er efter
min mening ligeglade med om deres opmærksomheds søgende opførsel
skaber usikkerhed i befolkningen, så hele denne forsigtige strategi,
som har været resten af folketinget udmeldinger, falder til jorden,
bare de kan skabe uro omkring regeringen og sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Hej FUP. Hvorfor fanden er du så gal på PIO, det er næsten det eneste IKKE borgerlige medie vi har tilbage, det tjener sku da almen interesse af få belyst tingene fra mere end een side, ellers bliver man "enøjet", det er ikke sundt, heller ikke for dig FUP. Du har helt tydeligt IKKE forstået demokratiets spilleregler med den sygelige ideologi der har lagret sig i din hjerne.

#Henrik Willumsen du rammer lige plet."Thomas" sætter sig ikke ind i sagens kerne."Erstatning til Lindholmen" Forhøjelse af integrationsydelsen" Hjemsendelse når myndighederne vurdere at det er sikkert!" "Centre udenfor EU til asylansøgere, o.m.m. Hvorfor lod disse ting sig ikke umiddelbart gøre trods Mette F og fleres virkelige intentioner og oprigtighed-iøvrigt sammen med flere lande i EU-. Der er en fornuftig baggrund bag alle disse spørgsmål. Lad os tage fat på disse vinkler.. Ham Thomas ser kun sin egen næsespids og ikke længere. Sandsynligvis fordi viljen mangler. Så jeg har kun følgende at sige

#Thomas/ 2870 eller hvad du nu hedder, Hvorfor har du valgt at kaste dig over PIO?, som du kritisere i den grad. eks.v. " junk mediet Pio Pio"Lad os ordentlige og seriøse debatører have denne platform for os selv uden dine konstante negative ad hoch og knopskydningssvar. Alle os som læser PIO har forstået dit budskab og livsindstilling, Vil du ikke bare stille og rolig liste væk og find dig nogle andre at kaste dig over. Var du så bare konstruktiv, kunne vi få en fin dialog, men det er du ikke. Det er som om det er et kald for dig at vogte alle indslag, og som en rasende hund med hundegalskab kaste dig over seriøse indlæg

Det er afgjort en fejl af Piopio.dk, at de ikke forlængst har blokeret Thomas debatdeltagelse. Man begår her samme fejl som facebook, som jo også troede, at man kunne overlade alt til de frie kræfter. Det kan man ikke, og det har man aldrig kunnet. Der er personer, der ikke står tilbage fra den værste tilsvining og den groveste løgn og fordrejelse, og med hensigter i henseende til af afspore enhver seriøs debat. Thomas er en aldrig fejlende spielverderber - formentligt er han dybt sindssyg - ihvertfald er han psykopat i svær grad. Han hører hjemme på en lukket institution.

Det heder Narsissist i værste grad

Narcissister er i de fleste tilfælde ret ufarlige. Nej, han er psykopat og skulle vurderes af retspsykiatere, der er vant til at vurdere den slags. At råde ham til at gå til psykolog forderer jo at der er noget at bygge på, en flig af selvindsigt. Det er der ikke tale om her. Psykologer er ikke beregnede til at tage sig af den slags dybt afsporede tilfælde. Næ, en anbringelse på et sted, hvor der ikke er internetadgang ville være den rigtige behandling af Thomas, som i øvrigt ikke har noget efternavn.

PIO er netop den eneste mediemulighed der levner plads til synspunkter der med stor sandsynlighed ville være blevet censureret bort i andre medier. DERFOR ER DET FRÆKT OG LAVT NÅR EN HR THOMAS SABOTERER EN SIDE SOM PIO. Denne mand respekterer kun sig selv. Og han tillader sig at tale ned til personer helt uden respekt. Kalde dem modbydeligheder. PROVOKATION. Ren bevidst PROVOKATION fra en mand der må storkede sig i dagligdagen. Typisk når et menneske har det af helvede til at det behandler andre beskidt.Manden burde tale med en psykolog om det problem han har, vedrørende hans lyst til at håne andre groft.

Rygtet siger at Thomas er en gruppe af Venstrefolk (8-10 stykker) der prøver at ødelægge Pio.

Det lykkedes jo ikke for dem at få lukket mediet, selvom de forsøgte i en lang periode.
De kan desværre ikke tåle at det kun er 90% af mediebilledet der støtter højrefløjen.

Peter

Idéen er god, men der alligevel noget, der halter i den teori. Det er jo indlysende, at den totale mangel på intellekt peger på en ynkelig person, intet borgerligt parti ville kunne bruge til nogetsomhelst. Vel er der i større folketingsgrupper i den borgerlige lejr som f.eks. Venstres folketingsgruppe en del stemmekvæg, som er ganske ukendt af den brede offentlighed, og hvis evner ikke rager meget op over det, Thomas her præsenterer os for. Men der er en mærkelig ensartethed over Thomas' ytringer, de samme kortslutninger i tankegangen, som nok ville være mere varierede, hvis der var tale om flere personer. Men i øvrigt kunne det godt tænkes, at Venstre ville udfolde bestræbelser på at sabotere et organ som Piopio. Men ville det så ikke være mere troværdigt, hvis de optrådte under forskellige navne? Men tvivlen om, hvorvidt du har ret, persisterer. De borgerlige er ikke for fine til ren ødelæggelse af vigtige debatter. Dertil har man set for megen borgerlig obstruktion gennem årene.

Der findes flere grader af Narsissister og de få værste bliver sidestillet med psykopater..og ja Arne det er de samme skuffer han hiver frem når han skal svine envær til der skriver her. og når han bruger nye ord er det vores ord og de bliver gemt i de samme skuffer som han har bag i hoved..og alt han skriver er om ham selv.for en Narsissist ser kun sig selv..og jeg har fortolket det til..narre sig selv til sidst

Jo, og så er der også det aspekt, at når man ved, at sådan en terrorist læser med, så ryger følelsen af frihed. Tankefrihed. Man tænker dig om mindst to gange, før man ytrer sig. På den måde bliver det hele som støbt inde i beton. Han er en grovkornet tankeforbryder, som kun er interesseret i at begrænse andres tankefrihed, og deri består hans forbrydelse. Kardemommeloven er en lov med mange muligheder, men den er helt sat ud af kraft her. Og det er hans hensigt.

Kan kun TAKKE Mette Frederiksen og regeringen stort, for at Danmark endnu ikke er blevet et nyt "ITALIEN". Med en hob af lig i ligposer. For ALLE skal nemlig ikke smittes.Smitte skal BEGRÆNSES for enhver pris. Derfor heller ingen hurtig "genåbning".Det er jo bare FOR NEMT at sige "ALLE SKAL smittes". Hvordan kan nogen overhovedet tillade sig at bruge ordet SKAL om noget der handler om ANDRE menneskers liv eller død ?

Stor ros til Mette F. Stor ros til dem som hun har som rådgivere. Stort lederskab. Kan I huske Lars L. ved Cop 15? Han viste sig som en svag leder, nærmest hen mod det flove. Se Elleman, der nærmest på barnlig måde spiller fornærmet og tigger om at komme med ved bordet. Mette F.s store fremgang er en torn i øjet på den blå blok med venstre og de konservative i spidsen. De ved simpelthen ikke hvilket ben de skal stå på for at nå over Mette F. for at blive set. Sådan lidt i barne sprog, de er ganske enkelt misundelige for den succes regeringen har. De vil sidde med ved bordet for at få lidt af slikket. Men pt. kan de end ikke nå stolen. De vil med op til bordet for senere at kunne prale af "deres" succes under corona krisen. Mette F. og compagni skal fortsætte i det spor de har valgt og ikke lade sig forstyrer.

Annonce

Annonce