Mindste børn på vej tilbage i skole og regeringen giver grønt lys til gasledning

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til mandagens udgave af Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt.

 

Lad de små børn komme til skole

Børnene i 0. til 4. klasse skal tilbage på skolebænken fra 8. februar. Det meddeler sundhedsminister Magnus Heunicke og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (begge S) på et pressemøde.

Beslutningen er taget på baggrund af nye beregninger fra Statens Serum Institut, der har set nærmere på de sundhedsmæssige konsekvenser, ved at lade de mindste elever komme tilbage igen.

Det sker i en tid, hvor smittetallene er forholdsvis lave, men hvor andelen af smittede med den britiske coronamutation, der er mere smitsom, vokser.

De små klasser har været hjemsendt siden 21. december.

De konservatives Søren Pape Poulsen glæder sig over beslutningen, men undrer sig over hvorfor efterskoleelever ikke er omfattet af samme.

placeholder

 

Regering giver grønt lys til gasledning

Regeringen har indstillet til Energinet, at en gasledning, som samlet vil koste 792 millioner kroner, fra 2024 skal forsyne Lolland-Falster med mere energi. Det skriver Altinget.dk.

”Dette er en meget stor investering, som er nødvendig for at hjælpe Lolland-Falster. Det handler om at beskytte truede arbejdspladser og om at sikre grøn omstilling i alle dele af Danmark,” siger klimaminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Beslutningen skulle egentlig have været truffet for tre måneder siden ifølge den oprindelige tidsplan fra Energinet, og forud har der været stærkt pres fra Nordic Sugar, lokale, Dansk Industri og regeringens eget klimapartnerskab, der alle ønskede gasledningen skulle bygges. Projektet har fået kritik fra grønne organisationer og deres allierede, som havde foretrukket en mere grøn løsning - f.eks. elektrificering.

Læs hele historien her.


Omstridt byrådsmedlem forlader SF

SF's byrådsgruppe i Slagelse går fra to til ét medlem efter, at Helle Blak har valgt at melde sig ud af partiet. Det skriver TV2/Øst.

Årsagen til, at Helle Blak har truffet valget om at forlade partiet, er uenigheder med partiets spidskandidat Jørgen Grüner.

Det var især SF's beslutningen om at gå sammen med Venstre ved budgetforhandlingerne sidste år samt Jørgen Grüners beslutning om at indbringe borgmester John Dyrby (S) for Ankestyrelsen for angiveligt at have forbrudt sig mod reglerne i et vedtaget budget, der har fået Helle Blak til at forlade SF.

Helle Blak kom til SF i fra Socialdemokratiet i 2015 og er nu løsgænger i byrådet. Hun har meddelt, at hun ikke stiller op til kommunalvalget senere på året. Helle Blak har desuden været indblandet i en sag, hvor hun blev fyret fra sit arbejde i kommunen, pga. rod i regnskaberne.

Hun er datter af tidligere europaparlamentsmedlem Freddy Blak (S), der er mest kendt for at have opfundet øgenavnet Gucci-Helle om Helle Thorning-Schmidt.


Borgmester har ondt i ryggen

Vi bliver i det kommunalpolitiske, men i den mere helbredsmæssige afdeling, hvor Peter Sørensen (S), der er borgmester i Horsens, døjer med alvorlige rygproblemer og er derfor sygemeldt i mindst to måneder.

Det skriver TV2 Østjylland.

Sygemeldingsperioden starter fredag 5. februar. Samme dag afholder byrådet et ekstraordinært møde, hvor de vælger, hvem der skal være fungerende borgmester, imens Peter Sørensen er sygemeldt.

"Jeg er meget bevidst om det enorme ansvar, man har som borgmester, det kræver en stor og fokuseret arbejdsindsats. Derfor er jeg glad for, at byrådet nu kommer til at pege på en fungerende borgmester, der kan varetage opgaven, mens jeg er sygemeldt og får helt styr på min ryg," siger Peter Sørensen ifølge TV2 Østjylland.

Peter Sørensen har været borgmester i Horsens siden 2012.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce