Naser Khader på sygeorlov: Har fået stress

Konservativ profil sygemelder sig med stress, efter beskyldninger om at han skulle have truet kritikere.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Naser Khader, De Konservatives udenrigsordfører
Folketingsmedlem Naser Khader (K) sygemelder sig som følge af stress.

Det oplyser De Konservative i en pressemeddelelse.

"Naser Khader har netop meddelt den konservative folketingsgruppe, at han sygemelder sig. Årsagen er stress," lyder det fra partiet.

Alle har ret til at ytre sig frit, uanset hvem de arbejder for.

Stresssygemeldingen kommer umiddelbart efter, at den konservative rets- og udenrigsordfører er blevet beskyldt for have intimideret otte kritikere ved at kontakte deres arbejdsgivere eller have truet dem med at gøre det.

Helt enige om, at det ikke skal gentage sig

En opførsel som den konservative partiformand Søren Pape Poulsen tager afstand fra og siger, at han har haft en dialog med ordføreren om. Og at de er blevet enige om, at det ikke skal gentage sig.

"Så er der en anden sag. Om, hvorvidt man skal skrive til folks arbejdsgivere, hvis man bliver kritiseret af dem – i enten rimelig eller urimelig grad. Det kan der kun være en holdning til. Alle har ret til at ytre sig frit, uanset hvem de arbejder for. Og arbejdsgivere skal naturligvis ikke kontaktes, selvom vi er uenige med en person, der tilfældigvis arbejder der."

"Det har jeg været i dialog med Naser om. Og vi er helt enige om, at det ikke skal gentage sig. Naser er nu sygemeldt – og det bør alle respektere. Uanset hvad, der fik bægeret til at flyde over," skriver han.

Har været undervejs længe

Søren Pape Poulsen skriver, at Naser Khaders sygemelding har været undervejs et stykke tid som konsekvens af det pres, som Naser Khader, der fortsat lever med beskyttelse af livvagter, har været under.

placeholder

Naser Khader har ikke selv forholdt sig direkte til beskyldningerne fra Berlingske. Søndag lagde han dog følgende tekst på Facebook:

“Jeg bliver mere og mere træt af muslimer, og mere og mere vild med Jesus.”

Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende

“Budskabet om, at man skal bekæmpe sine egne selviske sider for at blive i stand til at elske sin næste, er en guddommelig tanke, som et menneske ikke kunne finde på.

Jeg er især meget begejstret for Johannesevangeliet (8,7), hvor Jesus tiltaler dem, der vil stene en kvinde, som er grebet i hor, og siger:

"Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende".”

placeholder

I stedet for Naser Khader indtræder suppleant Mads Andersen, der også er byrådsmedlem i Køge Kommune, i den konservative folketingsgruppe. 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce