Annonce

Liberalismen der blev væk

Man skulle tro at den liberale regering tændte på begrænsning af den personlige frihed, når de vil detailstyre DR og definere vores påklædning
Denne tid er præget af høje bølger i dansk politik. Cirka 70 procent af de store nyhedsmediers tid går med dækning af Danske Bank skandalen. Der sker dog andre og også helt absurde ting i det politiske landskab, som mange forarges over i 10 minutter, før de vender tilbage til hvidvask-sagen.

Kurs mod dobbelt moral
Den liberale regering er på en stram kurs mod en større dobbeltmoral, og dette kommer specielt til syne i deres seneste politiske tiltag. Lad os først kort gennemgå den liberale ideologi.

Den liberale regering vil bestemme

Traditionelt set står liberalister (primært) for to ting:

  1. Frihed fra Staten.
  2. Man er sin egen lykkes smed.

Disse udsagn lyder sikkert som sød musik i en liberalists ører, men for den liberale regering må de to kerneværdier efterhånden have en skinger genklang.

placeholder

I forgårs lagde Ole Lynggaard Jørgensen fra Radikale Venstre denne tegning af Politiken-tegner Phillip Ytournel op på sin Facebookside. Og meget kan man sige om de Radikale, men jeg synes, at han har en pointe. Den liberale regering vil bestemme; hvordan indvandrere skal hilse, når de får statsborgerskab, hvor folk må arbejde i landet og hvordan vi skal klæde os. Og så sent som i onsdags medførte regeringens regulerings-mani at DR ikke længere kan udføre dybdegående journalistik på nettet.

Begrænsninger af den personlige frihed
Lad os tage fat i netop nogle centrale problemer med regeringens pladder-liberalistiske politik:

1. Danskere skal give hånd når vi møder hinanden
Argumentet fra regeringspartierne (og Socialdemokratiet) er, at vi i Danmark hilser ved at give hånd, og det er åbenbart så vigtig en del af den danske kulturarv, at vi skal gøre det lovpligtigt. Selvfølgeligt kun for indvandrere, for danskere skal stadigvæk have lov til for eksempel at kramme eller bare sige ”goddag” til hinanden, når vi mødes eller skal hilse på embedsmænd.

2. Vi må ikke arbejde i København
I det mindste er vi ikke stavnsbundne. Måske socioøkonomisk, men i hvert fald ikke når det kommer til arbejdspladser i Udkantsdanmark. Regeringen har bestemt, at vi skal rives op med rode og flyttes til den anden ende af landet for at have et arbejde, hvis vi er statsligt ansatte.

3. Censur på den frie presse
Armslængdeprincippet og DRs dybdegående skrevne nyheder er ikke længere for masserne, men for dem der kan betale for nyheder fra private udbydere såsom for eksempel Berlingske eller Jyllands-Posten, som er aviser lige efter regeringens hoved.

Hvis man ikke vidste bedre, så skulle man tro at den liberale regering tændte på begrænsningen af den personlige frihed


Ifølge den liberale ideologi skal staten have så lidt indflydelse på individets privatsfære, men hvis man ikke vidste bedre, så skulle man tro at den liberale regering – paradoksalt nok – tændte en smule på begrænsningen af den personlige frihed.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Journalistikstuderende ved Roskilde Universitet


Flere artikler om emnet