Annonce

Politimand slipper

Politibetjent, der i DR Dokumentar blev beskyldt for at have fået sin ejerlejlighed totalrenoveret sort, slipper for videre tiltale. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed
En politibetjent, der i DR dokumentaren, "Slaverne i byggebranchen", blev beskyldt for at have fået sin ejerlejlighed på Frederiksberg totalrenoveret sort af rumænske byggearbejdere, der arbejdede for Holbæk-entreprenørfirmaet Byg & Bolig Enterprise – via underentreprenør-firmaet Akk Byg, slipper for videre tiltale.

Det oplyser Den Uvildige Politiklagemyndighed, DUP, over for Netavisen Pio.

DUP bekræfter, at man i maj 2018 modtog ”en henvendelse” fra Midt- og Vestsjællands Politi ”omhandlende muligt stillingsmisbrug.”

Københavns Politi bekræfter desuden over for Netavisen Pio, at man har ”indberettet sagen” til DUP.

DUP oplyser torsdag over for Netavisen Pio, at Den Uvildige Politiklagemyndighed tilbage i september 2018 besluttede ikke at indlede en efterforskning i sagen, ”idet der efter myndighedens opfattelse ikke var rimelig formodning for, at der var begået strafbart forhold af polititjenestemænd i tjeneste.”

Uden for DUP's kompetence

Noget overraskende oplyser DUP i øvrigt, at beskyldninger mod ansatte i politikorpset om at have fået udført sort arbejde falder uden for Politimyndighedens kompetence:

”Vi skal generelt bemærke, at en sag om udførelse af “sort arbejde” på en polititjenestemands private ejendom ikke er omfattet af Politiklagemyndighedens kompetence,” skriver kontorchef hos Den Uafhængige Politimyndighed, Claes Vestergaard, i en mail til Netavisen Pio.

Det fremgik af den omtalte DR dokumentar, at to rumænske byggearbejdere, som Center for Menneskehandel, vurderer har været udsat for menneskehandel til tvangsarbejde, totalrenoverede lejligheden gennem tre uger, hvor de også overnattede i lejligheden.

De rumænske arbejdere blev lovet 500 kroner om dagen, men modtog i stedet 3.500 kroner for en måneds arbejde - sort - i den tid de arbejdede for Byg & Bolig Enterprise i Holbæk - og firmaets underleveandør Akk Byg under ledelse af Alen Kapetanovic og Thomas Knudsen.

Betjent benægter alt

Politibetjenten bekræftede tidligere på ugen over for Fagbladet 3F, at han ejer lejligheden, og at han er politibetjent.

Politibetjenten bekræfter over for Fagbladet 3F at have benyttet sig af den bosniske entreprenør Alen Kapetanovics firma Akk Byg til renoveringen af lejligheden. Betjenten vil dog ikke fortælle, hvordan han har fået kontakten, eller hvor meget renoveringen i alt har kostet ham. Han afviser al tale om sort arbejde:

Jeg har en regning

”Jeg har bestemt ikke betalt kontant for renoveringen. Jeg har en regning. Nu vil jeg altså ikke være med i det her mere. Det er træls, at I kommer så mange måneder efter og stiller spørgsmål," siger politibetjenten, der nægter at fremvise faktura eller kvittering.

Politibetjenten oplyser over for Fagbladet 3F, at han aldrig er blevet afhørt i forbindelse med sagen.

Netavisen Pio har spurgt Københavns Politi, hvilken politik man har i forhold til ansatte og sort arbejde. Om det f.eks. er tilladt som ansat i Københavns Politi at hyre håndværkere "sort".

Københavns Politi svarer pr. mail, at "Københavns Politi henviser til enhver tid gældende lovgivning, som alle ansatte naturligvis forventes at følge.”

Opdateret kl. 16.40 med svar fra København Politi.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

DUP indrømmer at sagen ligger uden for deres kompetence, men det afholder dem ikke fra at konkludere, at der ikke er "fugls føde på sagen". Hvordan hænger det lige sammen ?
Et oplagt spørgsmål til det ærede medlem Hr. Pape.