Annonce

Massage af øregangene for politik-nørder

Anmeldelse: Ugebrevet A4’s podcast-serie Pollster stiller høje krav til sine lytteres passion for politik – nok også for høje krav
”Mere fakta – mindre kommentator”. Sådan brander den nye dreng i den politiske skolegård sig. Der er tale som den politiske podcast, ”Pollster”, som Ugebrevet A4 står bag.

Pollster er massage af øregangene for politik-nørder.

Podcast-serien lever bestemt op til sin varedeklarering. I udsendelserne af cirka en times varighed pumper værtsparret Sune Steffen Hansen og Jesper Claus Larsen en lind strøm af tankevækkende fakta ud, som sjældent finder vej til den offentlige debat.

Makkerparret har en fortid i Socialdemokratiet og gennem deres erfaringer og interesse for emnet, får man som lytter et sjældent indblik i dansk politik, der for en engang skyld ikke bygger på mavefornemmelser.

Problemet er dog, at Pollster stiller enormt høje krav til sine lytteres passion for politik. Har du ikke allerede interessen, vækker Pollster den heller ikke.

som skabt til dig, der elsker fakta om vælgervandringer, fokusgrupper, valgkreds-matematik og anatomien bag meningsmålinger

Som politisk nørd overvinder jeg dog nemt den udfordring. Jeg føler nemlig, at Pollster giver mig noget nyt og ekstra. Jeg bliver klogere. Hvis Besserwisserne er den politiske fredagsbar, er Pollster din fyraftensøl om torsdagen.  Pollster klæder dig på til at modstå de værste meningsdannere, og giver dig i stedet byggeklodserne til at skabe din egen mening. Nørderiet får frie hænder, men ville næppe fungere i noget andet medie. Som podcast er det dog ideelt, og som skabt til dig, der elsker fakta om vælgervandringer, fokusgrupper, valgkreds-matematik og anatomien bag meningsmålinger.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet