Annonce

Folketinget stopper Riskær-finte og DF'er raser mod medierne i ny bog

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Folketinget fik fredag sat en stopper for Riskærs finte til (for) hurtig indsamling af vælgererklæringer. Blandt dagens øvrige nyheder var der travlt på højrefløjen i dansk politik. DFs Andreas Vistesen angriber i ny bog til 240.000 danske mediers EU-dækning og formanden for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, brændte en koran af som modreaktion på fredagsbøn.

Kravene for vælgererklæringer ændres efter Riskærs regelbrud

”Klaus Riskær Pedersen” er et af de partier, der har omgået den såkaldte "eftertænksomhedsperiode". Det vil et flertal på Christiansborg nu stoppe.

Centralt i aftalen er, at partierne i deres jagt på vælgererklæringer frem over skal bruge en ny, fælles portal på internettet. Her kan danskerne logge ind via NemID og skrive under hos det parti, de ønsker.

”Det er nemt, enkelt og fuldstændig som vi kender det fra borgerforslagene”, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA) til TV2, hvor du kan læse den fulde historie.

DF’s Vistesen angriber journalister i ny bog til 240.000 danskere

Anders Vistisen langer i bogen ud efter flere navngivne journalister. Han mener, mediernes EU-dækning er skæv, men det afviser flere forskere.

Retorikprofessor emeritus fra Københavns Universitet Christian Kock mener, at Anders Vistisen er med til afspore debatten ved at bruge voldsomme udtryk om personer i den danske presse, som han er uenig med.

Det er begyndelsen på et skråplan i dansk politisk debat

”Det er begyndelsen på et skråplan i dansk politisk debat. Det her med at kalde hinanden øgenavne eller bruge ringeagtsytringer, det er ny tendens, som nødig skal gribe om sig”, siger Christian Kock til TV 2.

EU sætter ny deadline for Brexit til 22. maj

Storbritannien får lov til at udskyde brexit til 22. maj. Det har EU's stats- og regeringschefer her til aften besluttet på et topmøde i Bruxelles. Men kravet fra EU er, at Storbritannien til gengæld får vedtaget den skilsmisseaftale, som premierminister Theresa May to gange forgæves har forsøgt at få stemt igennem i parlamentet. Hvis aftalen bliver stemt ned i næste uge, så vil udsættelsen kun løbe til 12. april. Det bekræfter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter mødet.

"Det, vi har besluttet i dag, holder alle muligheder åbne i Storbritannien. Vi har imødekommet Theresa May, så langt vi overhovedet kan rent juridisk".

Paludan brænder koran som modreaktion på fredagsbøn

Den radikale islamiske organisation Hizb ut-Tahrir demonstrerede fredag foran Christiansborg. Her udførte de den traditionelle fredagsbøn, som en reaktion på terrorangrebet på to moskéer i byen Christchurch i New Zealand i sidste uge.

Selve bønnen og demonstrationen forløb ganske fredeligt, men kort efter det sidste ord fra talerstolen opstod der uro mellem demonstranter og politi.

På den anden side af Holmens Kanal stod leder af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan nemlig. Han havde bebudet, at han ville sætte sig i scene med afbrænding af koranen.

Det fik en mand til at hoppe i kanalen fra den modsatte side og begynde at svømme med kurs mod partilederen. ”Tag koranen fra ham, ellers kommer jeg ikke op”, råbte han efter sigende til politiet. Læs historien her.

Økonomiprofessor: “Langt ude” at sammenligne Mette med Anker

Mette Frederiksen bliver skudt i skoene, at Socialdemokratiets politik minder om Anker Jørgensens i 70' erne. “kritikken er helt skæv,” mener tidligere overvismand og professor.

Efter at den borgerlige-liberale tænketank CEPOS tirsdag i Berlingskefremførte beregninger, der anslår, at Socialdemokratiets politik vil svække arbejdsudbudde og Danmarks økonomi, er både røde og blå gået til angreb på Mette Frederiksens økonomiske politik i almindelighed - og retten til tidligere pension for nedslidte i særdeleshed.

Det er to vidt forskellige verdener

Kritikken er dog taget ud af en sammenhæng og rammer helt fordi skiven, lyder en eksperts vurdering.

“Det er to vidt forskellige verdener. I dag har vi nogle finanspolitiske rammer, som skal sikre, at Danmark aldrig nogensinde ender, hvor vi gjorde i 1982, da Anker smed håndklædet i ringen,” påpeger Hans Jørgen Whitta-Jacobsenhan i Politiken. Du kan læse historien på Pio.   

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet