Vermund vil stoppe minkforbud med grundlovsfinte

En særlig paragraf i grundloven kan komme i spil og måske udskyde regeringens forbud mod at holde mink
Foto: Sten Brogaard
Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige
Selv om et politisk flertal bestående af regeringen og de øvrige partier i rød blok er blevet er enige om at stemme for et lovforslag, der forbyder at holde mink i Danmark, vil Nye Borgerlige forsøge at blokere for, at loven træder i kraft, når den formelt vedtages den 10. december.

"Folketinget skal ikke misbruges til at blåstemple regeringens lovbrud," skriver Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, på Facebook.

Det kan vi godt tvinge Mette Frederiksen til

"Derfor skal loven, der lovliggør den ulovlige nedlæggelse af minkerhvervet, stoppes. Det er det eneste rigtige at gøre, efter vi i den forløbne måned har fået rullet en demokratisk skandale ud, som ikke er set alvorligere i den tid, jeg kan huske tilbage. Det kan vi godt tvinge Mette Frederiksen til, hvis vi står sammen i blå blok."

Bruges sjældent

Pernille Vermund vil derfor bruge en sjælden anvendt paragraf i grundloven, nemlig paragraf 73, stk. 2, der siger, at en tredjedel af Folketinget kan beslutte at udskyde en ny lovs ikrafttræden til efter næste folketingsvalg, hvis der er tale om ekspropriation. Med andre ord kræves der kun 60 stemmer for at få udskudt loven og oppositionen kan som bekendt mønstre 75 af slagsen.

"Hvis vi står sammen i blå blok, kan vi bremse loven," skriver Nye Borgerliges formand.

En tand for tungt til at fortjene danskernes tillid

"Mette Frederiksen får dermed ikke Folketingets tilgivelse for sit grundlovsbrud. Hvis statsministeren insisterer på at køre videre i samme spor, må hun tage et folketingsvalg og lade danskerne blive hørt. Så må danskerne tage stilling til, om statsministeren fortsat skal hedde Mette Frederiksen efter et valg, eller om et grundlovsbrud i bagagen er lige en tand for tungt til at fortjene danskernes tillid."

Mistillidsvotum

Nye Borgerlige stillede i slutningen af november et mistillidsvotum til regeringen, som ved den lejlighed fik støtte fra Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance. Venstre ville have stemt for forslaget, men stemte ved en fejl nej.

Rent praktisk vil Pernille Vermund - og de tre andre medlemmer af Nye Borgerlige folketingsgruppe - efter afstemningen i folketingssalen den 10. december stå klar med lister og kuglepenne for at få de 60 underskrifter i hus.

Indtil Mette Frederiksen lader danskernes stemme høre

"Får vi opbakning fra de andre i blå blok, er regeringens lovliggørelse af det ulovlige afværget, indtil Mette Frederiksen lader danskernes stemme høre," skriver Pernille Vermund.

placeholder

Venstres har tidligere oplyst, at oppositionspartiet "reserverer" sig retten til at bruge paragraffen i grundloven Det samme har lydt fra De Konservative og Dansk Folkeparti.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det giver de blå partier " krampe" indbefattet Pernille Vermund,at regeringen har gjort det helt RIGTIGE omkring minkaflivning og forbud mod minkavl. Det giver det blå kompagni "traumer" at der sidder en
handlekraftig regering der sætter MENNESKELIV over kolde kontanter. Godt gået til den empatiske regering der kunne se KLART og handle derefter,så en masse mennesker ikke endte som døde ofre for COVID 19. Vi har afgjort IKKE brug for SMITTEMINK og Avl på mink under en Coronakrise.

Dette handler ikke om mink, det handler heller ikke om en virus, det handler om GRUNDLOVEN!
Dette handler om, at vi har en regering, som, når den finder ud af, den har skidt i nælderne, prøver at lovliggøre sine ulovligheder!
Disse ulovligheder er regeringen fortsat med, indtil den fandt ud af, ulovlighederne ikke ville blive lovliggjort!

Hvad vil du sige, når det næste grundlovsBRUD går ud over dig — personligt?
Selv har jeg ikke et behov for en regering, som ikke kan overholde grundloven.

Lars Jensen, Legetiden i blå stue er ellers forbi, men det har du ikke opdaget endnu, det ar Pernille Vermund heller ikke, men jeg er sikker på at DF og Venstre har opdaget de sidste politiske målinger, hvor NB (Nederdrægtig Blondine)har hentet DF og er ved at indhente Venstre og Konservative...
De sker fordi vi har en flok tosser der render rundt og tror, at fordi de siger ordet grundlovsbrud i flæng, så er det grundlovsbrud, men det er det ikke, og den mistillid partiet Nederdrægtig Blondine, med en formand gift med en storsvindler i udlandet prøvede at gennemføre blev kørt ned ad brættet...
Hun bliver ved indtil vælgerne indser at hun faktisk er det modsatte af klog, det kommer, bare vent, det kommer !!!

Selvfølgelig handler det om mink primært. I og med der opstod og måtte sikkerhedshåndteres en epidemiologisk opstået krisesituation som følge af accelererende corona mutation og ukontrolabel smittespredning direkte forbundet til mink som dyreart og produktion, hvilket udgjorde alvorlig trussel mod sundhedsvæsenet og menneskeliv.

I krisesituationer med nye trusler står både sundhedspersonale og regering særligt i front med ansvar og eget liv mens de skal tage livsafgørende beslutninger der har betydning for menneskeliv og fremtid.

Der gives ovenikøbet kompensation til erhverv der må lukke, mens andre i denne krise har måttet betale med job, hus, sygdom og død!

De beslutninger burde vi alle danskere, minkavlere eller ej bakke op om, tilbyde vores hjælp til og IKKE revse eller politisere i en tid hvor det handler om at stå sammen for at komme igennem.

så enig :-)

Pernille Vermund sidder grisk i venteposition,i håb om at høste flest mulige blå stemmer.Om ikke andet så hos de tidligere minkavlere.Samt deres tilhængere. Hun gør sig håb om det bliver en "god høst". Det gør det nok også.For
BLÅ farver hærger desværre landet.

Det bliver interesant at se hvad minkavlerne mener om dette. Det må naturligvis betyde at der ikke kan blive tale om erstatning før loven er trådt i kraft. Så kan der nemt gå et par år, hvad der vil være både synd og skam, eftersom minkene jo er aflivet, og branchen så godt som ophørt med at eksistere. I virkligheden er hun fuldstændig ligeglad med minkavlerne, det drejer sig kun om at høste stemmer fra DF, som nærmer sig spærregrænsen.

Lad lige fagforening undersøge alle de udenlandske medarbejder på mink farmene d,de får da ikke 26.000 om måneden Pernille skulle skamme sig og opføre sig som et vuggestue barn de er da mere diplomatisk i deres tanke gang end pernille,men hun regner vel med hun bliver statsminister gud forbyde det også Ellermand så dør vi alle langsom

https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/minkavlere-fik-ikke-brev-om-ansatte

Ulla sjovt at i Metteister bliver ved med jeres stråmænd;-)

Er du der nu igen Pinocchio, du finder ALTID et eller andet som vi andre ikke gider at kontrollere, netop på grund af dig og dine dumheder !!!

Henrik jeg ved godt at du er en ignorant tosse, som tydeligvis ikke ved hvad der er op og ned!
Tak for bekræftelsen!

Seneste nyhed om det du benægter.... 3500 Kr i månedsløn. I liderlige liberale kan vist ikke rigtig få det op at stå... Altså flertallet, så må i ty til alternative paragraffer

Hun tænker KUN på sig selv, og det er så tydeligt at det gør ondt. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig at Venstre og DF ønsker et valg. Det ville lige gal-mands værk. Men hvis de blå vil have valg, så skal de da få det.

Hvis Det lykkes at P. V. Får samlet nok underskrifter og det lykkes at udskyde lovvedtagelsen, så må de også stå til ansvar og forlade politik, hvis en ny mutation opstår blandt de tilbageværende mink.........

Hun går med hovedet under barmen, undskyld armen, hun får ikke de 60 stemmer, til den ide, for hverken DF, eller V er interesseret i valg nu. SÅ uansvarlige er de forhåbentlig ikke og K ej heller. Vi har en pandemi, smitten stiger i hovedstaden, så meget at de måske må lukke ned en tid. Hvad ansvar har den kone for noget, intet. Hun påberåber sig demokrati, hun kunne blive formand for idiotipartiet, med de holdninger hun har og kører frem med. Hvad er hendes formål, da ikke noget der gavner landet. Minkavlerne eller de blå partier.Den lov skal stemmes hjem, minkavlerne have den erstatning de er berettiget til samt støtte til at komme videre.
og så vi andre videre også. Alle de samråd som intet giveranden en udgifter for skatteyderne, og spilder ministrenes tid. Der er stor undersøgelse i gang om regeringens håndtering, og der kommer en slag undersøgelse af minksagen også, så hvad er det konen vil ?Hun sidder som en ådselsgrib, sammen med Peter Skårup, Martin Gertzen, Løhde og tror at de ikke selv havde begået fejl, hvis de havde haft ansvaret det havde de. For det her er så forfærdeligt at skulle håndtere, at vi andre ikke drømmer om det. De kører kort og godt for hård på.

Helle formålet er selvfølgelig at stoppe kriminelle politikere som Mette Frederiksen og Magnus Heunicke!
Hvorfor er du ligeglad med grundlovsbrud?

Lige en kommentar til Jens fra små smølferne,du tror alle som ikke stemmer blå er Metteister,men man kan godt selv have en mening efter 17 år med de blå .Alting sejler efter nullerne.vi har mistet en masse milliarder skatteindtægt politiet virker ikke efter den reform Lars den løkkelig lavede og over betaling af privat hospitalerne,og mange andre ulykker de lavede.Det er omfattende at remse op god dag hvis ikke du sover.

Ulla en klassisk Metteist;-)
Over betaling af private hospitaler?
De offentlige hospitaler er dyrere!
Hvorfor er i Metteister så uintelligente?

Hvis aflivningen af mink er grundlovsstridigt kan det lovliggøres med en grundlovsændring som jo skal til folkeafstemning, så vi kan vel slå fast at det ikke er grundlovsbrud. Det er vel stadig sådan at det er forureneren der skal betale, så hvis loven bliver udskudt må de politikere der ønsker det stå til ansvar og betale hvis virusset muterer.

Ja men Mette Frederiksen og Socialdemokraterne er åbenbart ligeglade med at bryde grundloven!

Vi må håbe vores kriminelle statsminister bliver straffet!

Jeg er glad for at vi har en statsminister der tør tage ansvar. Hvis vi tænker en 40-50 år tilbage havde vi et udbrud af mund og klov syge og hvis der ikke var blevet handlet hurtigt der havde vi jo ingen kvægbestand. Forskellen er at mink smitter mennesker.
Gad vide hvad kommentarerne bliver hvis København m.m lukkes ned i 4 uger .

ALT det BLÅ OG BORGERLIGE PLADDER OM "grundlovsbrud" er en "OPFINDELSE" de i al hast er blevet "opfundet" af det
"blå kompagni",i håb om at MANIPULERE befolkningen til oprør mod regeringen. Der er INTET galt med regeringens konstante arbejde på at REDDE MENNESKELIV.

Annonce