I weekenden fik HK ny formand og et nyt notat i minkkommissionen udfordrer præmissen om at der manglede lovhjemmel. Det kan du læser mere om andetsteds på Netavisen Pio.
I Aktuelt er der til gengæld en helt ny politigaranti, der træder i kraft, en statsminister, der taler med store ord til klimasyndere, et lukrativt ben til en Venstre-politikere og så er der en ny formandspost til en tidligere statsminister.
Tak fordi du læser med.
Det burde egentlig være en selvfølge, men bliver du fremover udsat for indbrud, voldtægt, vold eller opdager salg af narkotika ved skoler, er du fra i dag garanteret, at politiet rykker ud med det samme, når der er akut behov for politiets hjælp.
Det sker, efter den såkaldte politigaranti træder i kraft i dag i alle landets politikredse.
"Fremover er politiet for eksempel forpligtet til at komme til stedet ved alle indbrud i privat beboelse, og senest 24 timer efter borgeren har anmeldt indbruddet til politiet," udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S).
Fremover er politiet for eksempel forpligtet til at komme til stedet ved alle indbrud i privat beboelse, og senest 24 timer efter borgeren har anmeldt indbruddet til politiet.
Politiet skal sikre, at der kommunikeres til borgerne om indholdet af de nye politigarantier, herunder om mulighederne for at klage til den pågældende politikreds, hvis politigarantien undtagelsesvist ikke opfyldes.
Verdens ledere mødes i dag og frem til fredag den 12. november til klimatopmødet COP26 i Glasgow i Skotland og statsminister Mette Frederiksen (S) gav en opsang til nogle af verdens klimasyndere. Det skriver TV2.
"Jeg vil være ærlig og sige, at vi mangler, at nogle af de store udledere og vækstøkonomier for alvor tager et ansvar på klimaområdet. Jeg synes, i al beskedenhed, at vi i Danmark viser, hvordan man kan gøre det.
Mette Frederiksen peger på, at Danmark både har grønne ambitioner, høj vækst og lav ledighed.
"Så vi kommer til at lægge alt det pres, vi kan her på COP26. Derfor er jeg også glad for, at jeg er blevet bedt om at være med til at lede et møde i morgen mellem de mest ambitiøse lande".
Det er ventet, at der for første gang siden COP21, vedtages højere ambitioner om at bekæmpe klimaforandringerne.
Læs hele historien her.
Venstres Søren Gade, der er medlem af Europa-Parlamentet, er blevet udpeget til posten som såkaldt kommitteret for Hjemmeværnet.
Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.
Den kommitterede for Hjemmeværnet udgør Hjemmeværnets ledelse sammen med chefen for Hjemmeværnet, og den kommitterede har ansvar for at rekruttere frivillige og for Hjemmeværnets informationsvirksomhed.
Den 58-årige politiker er ikke ukendt med forsvaret. Han er tidligere major i forsvaret og var forsvarsminister fra 2004-2010, hvor han trak sig efter den såkaldte Jægerbogsag. Han har siden været direktør i landbrugets interesseorganisation Landbrug & Fødevarer.
Søren Gade overtager posten fra Dansk Folkepartis Søren Espersen, der har haft posten siden 2017.
Posten som kommitteret for Hjemmeværnet er en deltidsstilling og det betyder, at Søren Gade fortsætter sit virke som medlem af Europa-Parlamentet.
Læs hele historien her.
Folkebevægelsen mod EU har besluttet, at de igen vil på stemmesedlen, når danskerne skal stemme om, hvem der skal vælges ind i EU-parlamentet i Bruxelles.
Det er besluttet på Folkebevægelsens landsmøde den 30. oktober med overvældende flertal.
Det skriver Folkebevægelsen i en pressemeddelelse.
Den første udfordring for Folkebevægelsen mod EU bliver at indsamle de cirka 70.000 underskrifter det kræves, for at kunne stille op til EU-parlamentet.
Ved valget i 2019 fik Folkebevægelsen mod EU med Rina Ronja Kari i spidsen, 3,7 procent af stemmerne, hvilket ikke var nok til at sikre et mandat.
Der skal være valg til Europa-Parlamentet i slutningen af maj 2024.
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) skal stå i spidsen for arbejdet med at arrangere europamesterskabet for unge faglærte i Danmark, EuroSkills 2025.
Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.
Det er Børne- og Undervisningsministeriet der har udpeget Nyrup til at være formand for det nyoprettede selskab EuroSkills 2025 I/S, der skal stå for det officielle europæiske mesterskab for unge faglærte under 25 år.
"Det er et kæmpe event, vi skal afholde i Herning i 2025, og forberedelserne starter allerede nu. Derudover skal vi selvfølgelig bruge europamesterskaberne og alle de andre Skills-aktiviteter til at sætte endnu mere fokus på de gode muligheder en faglært karriere tilbyder de unge”, udtaler Poul Nyrup Rasmussen i pressemeddelelsen.
Danmarks værtsskab for EuroSkills skal sætte fokus på det høje faglige niveau, som eleverne på de danske erhvervsuddannelser har.
Det skal også bidrage til at sætte fokus på, at erhvervsuddannelserne er faglige spydspidser med udgangspunkt i blandt andet den grønne omstilling.
Læs hele nyheden her.
Kommentarer
Vedr. Søren Gade og Poul Nyrup Rasmussen, er det frivilligt arbejde eller gnaveben?