Annonce

Nye Borgerlige dropper vaccineskeptisk næstformand

Henriette Ergemann stopper som næstformand efter blot to uger på posten.
Foto: Nye Borgerlige
Henriette Ergemann (NB), tidligere næstformand
Henriette Ergemann er fortid som næstformand i Nye Borgerlige.

Det skriver hun selv på Facebook.

"Den seneste uge har været sindssyg hård for mig, min familie og for det parti, jeg holder så meget af."

"Jeg er en holdspiller ind til benet, og det sidste jeg ønskede var at skade partiet, og at nogle gamle udtalelser står i vejen for det vigtige arbejde, vi har for et friere Danmark. Den kamp er langtfra slut og den slipper jeg på ingen måde, tværtimod."

"Beslutningen er min, og jeg er ikke blevet væltet af Hovedbestyrelsen, hvilket slet ikke er muligt, da jeg er valgt af medlemmerne. Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at presset fra medierne har været massivt og ødelæggende for mig," skriver hun.

48-årige Henriette Ergemann, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Kalundborg og er førstesuppleant til folketinget, blev valgt for 14 dage siden var ekstraordinært landsmøde i partiet.

En ond og konspiratorisk bagtanke

Det er den rigtige beslutning, at næstformanden har valgt at trække sig, skriver Nye Borgerliges organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, i følge BT i en mail til Nye Borgerliges medlemmer på vegne af partiet.

"Jeg synes, at det er den rigtige beslutning, Henriette Ergemann er kommet frem til. I Nye Borgerlige synger hver fugl med sit næb, og vi er ikke altid politisk korrekte. Det handler om tonen og ikke indholdet," skriver Jesper Hammer og fortsætter:

"Holdninger og teorier om, at coronavaccinerne er opdelt, så regeringen får saltvand – og dermed indikerer, at der er en ond og konspiratorisk bagtanke med at give vaccinerne til befolkningen – er ikke foreneligt med Nye Borgerliges politik," skriver han.

Nye Borgerlige har ikke travlt med at finde en afløser for Henriette Ergemann. Presseansvarlig i Nye Borgerlige, Mads Wibeck-Nilsson, oplyser til Altinget, at det er planen, at der først vælges en ny politisk næstformand ved parties næste ordinære årsmøde i oktober.

Kaldte modstandere kælling og stodder

Henriette Ergemann har, siden hun blev valgt, været særdeles omdiskuteret for en række vaccineskeptiske kommentarer og udfald mod politiske modstandere.

Først kom det frem, at Ergemann på Facebook havde skrevet, at hun oplevede blødninger, når hun var sammen med vaccinerede i længere tid. Siden at hun havde kaldt tidligere UNICEF-chef Karen Hækkerup for "sindssyge kælling" og hun beskyldte daværende sundhedsminister Magnus Heunicke for - sammen med andre politikere - ikke at tage coronavaccine, men at tage saltvand.

I sidste uge kom det frem, at hun havde kaldt den mangeårige Venstre-politiker Søren Pind for "klamme stodder".

Henriette Ergemann skrev i sidste uge en Facebook-opdatering, hvor hun beklagede, at de pågældende kommentarer ikke havde været "ordentlige", men "formuleret i sorg og afmagt".

Den undskyldning var dog ikke nok, og nu er Henriette Ergemann fortid som næstformand.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Stem DF.

Det sker ikke hver dag, der kommer en god nyhed. Men en gang i mellem sker det. Ikke des jo mindre er linjen klar i Nye Borgerlige. Tossehovedernes parti i Danmark. Og DF følger lige i hælene skarpt forfulgt af DanmarksDemokraterne Inger Støjberg.

Det er meget, du ikke bor i Malmø og at dine børn ikke nyder at gå i kommunal "folkeskole" der.

Jeppe Lindholm - hvorfor bryder du dit lille hoved med 'problemerne' i Danmark?
Det land du ikke fandt værdigt - og som du forlod uden DK statsborgerskab.

Kan du selv give en fornuftig forklaring?
.

En stemme på et parti som Nye Borgerlige er som at affyrer et skud i sin egen fod. Underligt folk stemmer sig selv i ´grøften.

Det samme kan siges om Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti banede vejen for Venstre op gennem 00'erne og 10'erne. Intet har skadet almindelige mennesker mere end det. Og alligevel får det stemmer. Meget besynderlig.