Annonce

Ansat advarede mod at køre mere forurenet jord ind på pladsen - fik besked på at tage ja-hatten på

Nordic Waste-ansat fik besked på ikke at bekymre sig: “Da får jeg at vide, at jeg skal lade være med at se problemer - jeg skal se løsninger frem for problemer”.
Foto: Randers Kommune
Nordic Waste-ledelsen overhørte advarsler fra de ansatte
En tidligere medarbejder ved jordrensningsvirksomheden Nordic Waste har flere gange gennem det seneste halve år, han arbejdede på jordpladsen ved Ølst ved Randers, advaret ledelsen mod at køre mere forurenet jord ind på grunden.

Men hans - og andre ansattes stigende bekymringer over de synlige, massive jordskred - blev fejet til side af ledelsen.

Det skriver AvisenDanmark.

Anden gang den tidligere medarbejder, der ønsker at være anonym, ringer til ledelsen og advarer om, at nu må der altså ske noget radikalt, for ellers ender det helt galt, får han besked på i stedet at tage ja-hatten på:

“Da jeg for anden gang ringer til kontoret og siger, at nu skal vi stoppe med at køre mere jord ind udefra, og vi skal til at kigge seriøst på det her problem (med det igangværende jordskred, red.), da får jeg at vide, at jeg skal lade være med at se problemer - jeg skal se løsninger frem for problemer,” siger han til AvisenDanmark.

Han fortæller også til mediet, at han i især det sidste halve år følte sig utryg på arbejdspladsen.

Frygtede at få et tagspær i hovedet

Han fortæller om, hvordan han følte sig utryg, når han kørte langs bygninger, der var blevet påvirket af jordskred.

Han frygtede, at et tagspær fra en kollapsende bygning ville spidde hans krop

Han frygtede, at en bygning ville kollapse, mens han prøvede at fjerne jord omkring den. Han frygtede, at et tagspær fra en kollapsende bygning ville spidde hans krop.

Det var, fortæller den tidligere ansatte, lidt med livet som indsats at arbejde på jordpladsen det sidste halve-hele år.

Han fortæller, hvordan ikke bare hans, men også andre ansattes bekymringer blev fejet til side af ledelsen. Det virkede som om, at de ansattes bekymringer røg ind ad det ene øre og ud gennem det andet.

Ingen overenskomst

Onsdag oplyste 3F Randers over for Netavisen Pio, at Nordic Waste ikke havde tegnet overenskomst for sine ansatte.

Men ledelsen var ikke umiddelbart interesseret i at indgå overenskomst med os

“Vi har været ude og hilse på ledelsen ude på pladsen. Men ledelsen var ikke umiddelbart interesseret i at indgå overenskomst med os,” oplyste formanden for byggegruppen i 3F Randers, Morten Jørgensen, over for Netavisen Pio.

3F Randers fik dog en fratrædelsesaftale op at stå med Nordic Waste i slutningen af december. Den betød, at omkring 30 ansatte stod til at få løn en måned ekstra - til udgangen af januar.

19. januar indgav Nordic Waste konkursbegæring. Så det bliver ikke Nordic Waste, der betaler den aftalte januar-løn til de 30 ansatte. Den regning havner i stedet sandsynligvis hos Lønmodtagernes Garantifond.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hallo Hallo
Hvornår anholder politiet ham,dem,det er helt åbenlyst at de har overtrådt lovgivnigen
mange mange mange gange, Hallo Hallo Hallo
det er det største svinerig jeg kender til
og den værste gang penge gnier.
Med alle de overtrædelser af loven
hober jeg at man kan tage de penge der skal til for at
dække alle udgifter der er ved oprydnigen.
Plus en bøde på samme størelse
Plus en fængseldom på mindst 5 år

Håber at at retten kan tage de penge fra hans personlig pengetank, der skal til for at dække oprydningen,for hans penge-griskhed
og 5 års fængsel

Desværre ser vi igen et eksempel på, at
Overskud privatiseret og
Tab nationaliseres.

Sikkert helt efter den juridiske bog. Det får advokaterne vel en gavmild betaling for.

Og nu skal (andre?) advokater så i gang med at gøre boet op. Og de hæver naturligvis deres honorar, før andre kreditorer kan få et lille snus af penge, der forsvandt op i den blå luft.

Hvorfor i al verden, var de ansatte ikke medlem af fagforeningen 3F?
Er det fordi de alle, hver især, synes at fagforeninger er noget kommunistlort…….og at “ ene men stærk” er det rigtige, lige som i USA hvor ALLE skal klare sig selv.
De ansatte gik og var bange….. jamen så ring dog til 3F og få noget hjælp.
De ansatte synes åbenbart , at det var helt fint, at være ansat uden overenskomst…..vorherrebevares.
Sikke nogle tarvelige skvat. Havde arbejderne handlet på de de så og forudså, så kunne denne ulykkelige situation, være bremset op for lang tid siden.
Men de tav og bøjede nakken, fordi ledelsen sagde at det var bedst……….

Det er som med en mafia organisation. Donnen ryger ALDRIG i fængsel, han indkasserer kun millionerne. I fængsel ryger kun fodfolket, som er blevet godt betalt for deres opgaver i organisationen.

I det "moderne" demokrati kan pengestærke mennesker tilrettelægge demokratiet så det tjener dem bedst muligt, mens folket bliver efterladt uden indfydelse i et demokrati, hvor en almindelig stemme ikke længere er noget værd. Præcis som det er i USA, som for længst reelt intet har med et demokrati at gøre. Et pseudo demokrati er alt, hvad der er tilbage.

Velkommen til det "moderne" Nye Danmark.

Nå ja. Vi har fået det som vi åbentbart vil have det. Danske vælgere har de seneste 20 år stemt for at afvikle velfærdsstaten for omsider at få det her "moderne" Nye Danmark som Nordic Waste er det bedste udtryk for.

Tillykke danskere.

De ordentlige, de anstændige, de ansvarlige...

Den oven givne beskrivelse antyder jo, at der er en periode, hvor det var klart for virksomheden og dens ledelse, at medens hele menageriet var ved at udvikle sig til en åbenlys katastrofe, fortsatte man med at modtage mere jord, og betaling for at modtage det, medens man ekstraordinært trak ekstra udbytte ud af selskabet i begyndelsen af 2023.

Det vil sige, at man bevidst øgede det forestående oprydningsarbejdes omfang, medens man planlagde at tømme selskabet for værdier, inden man lukkede det, stak af, og overlod oprydningsarbejdet til det offentlige, fordi man i ond tro ville trække de sidste indtægter ud af aktiviteten uagtet at samfundsproblemet derved blev større. Optræder man sådan under andre forhold, er det bedrageri og/eller hærværk.

Kan det dokumenteres, at det forholder sig sådan, burde de ansvarlige anklages efter straffeloven, og kan det ikke føre til dom over dem, der beriger sig på denne måde, har vi et seriøst problem med retssamfundets beskaffenhed, eller de frihedsgrader, som selskabsloven åbenbart giver svindlere og misbrugere.

Under alle omstændigheder tegner det et billede af samfundsskadelig berigelse, der ligger langt uden for den standard, man kan forvente hos en ansvarlig virksomhedsledelse, og det rejser spørgsmålet, om vi ikke har brug for en gennemgribende regulering i forhold til barylere, der i ond tro misbruger systemet.

Vi kender jo fra f.eks. byggeindustrien, at der i en periode har været uforholdsvis mange konkurser, der har karakter at konkursrytteri, hvor det med sendrægtig aktion fra myndighederne er muligt at tjene penge uden at yde noget, og så efterfølgende tørre regningen af på sagesløse leverandører og privatpersoner.

Når frihed ikke administreres under ansvar, må der sanktioner til, der kan mærkes, og/eller stramninger i reglerne.

Ingen kan vel være uenig i, at det er fuldstændig uacceptabelt, hvad der er foregået- men: Hvorfor glemmer man den egentlige skandale i sagen? Hvem har overhovedet gjort det muligt at svine med vores land på den måde? Eller i farvandet ved Stigsnæs? Eller i alle vore indre farvande? Osv Osv.
Rigtigt gættet: Christiansborg.

I aftenens Debatten fremgik det tydeligt at borgmesteren i Randers har sovet i timen, Folketinget har sovet i timen, Danmarks Naturfredningsforening har sovet i timen.

Maria Reumert Gjerding
Præsident Danmarks Naturfredningsforening

Hele mit liv har jeg brændt for naturen og for Danmarks grønne omstilling. Som ung valgte jeg at uddanne mig som miljøplanlægger, og bagefter arbejdede jeg i en privat, grøn virksomhed. Min drøm om et bæredygtigt samfund tog jeg med ind på Christiansborg, hvor jeg har arbejdet som rådgiver på de grønne områder og siden 2015 været medlem af Folketinget som miljø-, landbrugs- og klimaordfører. Den røde tråd gennem hele mit liv har været arbejdet for mere natur og biodiversitet, omstilling til 100 % økologisk landbrug og den brede grønne omstilling, der skal sikre, at Danmark tager hånd om klimaforandringerne og bliver et foregangsland i verden.

“En tidligere medarbejder ved jordrensningsvirksomheden Nordic Waste har flere gange gennem det seneste halve år, han arbejdede på jordpladsen ved Ølst ved Randers, advaret ledelsen mod at køre mere forurenet jord ind på grunden.”

Hvorfor har Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Folketinget ikke for længst organiseret en whistle-blower-ordning, der hjælper medarbejdere overalt i dansk erhvervsliv og i deres fritid til at henvende sig under juridisk beskyttelse, således at en overordnet myndighed altid har ret til at komme på privatmands jord, hvis fællesskabets natur står i fare!

Den stakkels medarbejder havde jo intet at gøre med ud over at miste jobbet!

Og Mette Frederiksen elsker jo folk i beskæftigelse!

Miljøansvarsloven halter åbenbart gevaldigt, skal man tro en indsigtsfuld jurist, der betegner lovgivningen omkring forurenet jord som “en mærkværdig lovgivning”

Ved risiko og fare skal kommunen spørge Miljøstyrelsen. Der træffer en afgørelse. Så skal Miljøstyrelsen sikre penge til sikkerhed i forbindelse med evt. foranstaltninger. Uden sikkerhed så gælder loven ikke!

Firmaet der har organiseret sig i mindre virksomheder, kan således erklære sig konkurs, og vupti slippe fri. For der er ikke flere penge i den del af den overordnede virksomhedsstruktur!

Folketinget har tydeligt sovet i timen!

Men de blå partier elsker konstruktionen! Det giver mange lykkeriddere og arbejdspladser! Og skatteyderne betaler gildet, når risikoen slår fejl!

LA elsker konstruktionen!

Men miljøet lider under konstruktionen.

Til gengæld importeres affaldsjord fra især Norge!

Og det vidste Debatten intet om!

Die dummen Dänen med Clemens Kjærgård i spidsen!

Til gengæld fik Clemens sit eget og DRs budskab om klimaet igennem endnu engang!

Det er landbruget der har skylden for klimaet og miljøproblemerne!

Randers er blot et enkelt vulkanudbrud i jordskælvet der rammer Danmark inden 10 år!

Men alt imens Clemens og Folketinget og Danmarks Naturfredningsforening sov tornerosesøvn, ja, så forsvinder en landsby i kulbrinte-forurenet jord!

Og snart så får de problemerne i Ålestrup, i Silkeborg, på Djursland og hvor ellers jordmasserne transporteres til!

Kommunerne kan intet gøre! De skal først spørge Miljøstyrelsen! Der træffer en afgørelse! Sikrer penge til sikkerhed for problematikken. Ellers gælder loven ikke!

Og er du liberal!

Ja, så gøres Danmark blot lidt rigere for hver Nordic Waste firma, der opstår blot med et lidt anderledes navn!

Danish Waste Ålestrup, Danish Waste Silkeborg, Danish Waste Djursland!

Og i princippet kan den samme milliardær have aktiemajoriteten i hele skidtet!

Kun ledelsen i den enkelte virksomhed kan stilles til ansvar!

Og hvem kan klippe håret af en skallet!

Forureneren betaler!

Socialdemokratiets motto!

Udbygningen af de danske storbyer og infrastruktur går så hurtigt, at ingen spekulerer på forurenet jord!

Til gengæld spekulerer milliardærer i alt det som politikere kun kan diskutere om til evig tid! Liberalisme contra socialisme!

Og Clement Behrendt Kjersgaard scorer kassen sammen med alle milliardærerne!

Og Clement Behrendt Kjersgaard fik sin og DRs klimaagenda om co2 afgifter på landbruget bragt op endnu engang!

Heltinden Maria Reumert Gjerding
Præsident Danmarks Naturfredningsforening slap for at stå til ansvar.

Hun sov tornerosesøvn for en hel million!

Afgifter på hver en kilo miljø-affaldsjord fra Norge burde have været resultatet af Debatten!

Men den havde Clement Behrendt Kjersgaard jo ikke set komme!

Der var jo en kompetent jurist der vidste hvad sagen drejede sig om!

Til gengæld skal dansk landbrug nedlægges!

Og 80.000 skal flytte fra Udkantsdanmark til storbyerne!

Nye boliger, nye motorveje, nye broer!

Nyt forurenet jord-affald som en eller anden milliardær forstår at tjene kassen på!

Og jorden ender i Udkantsdanmark!

Clement Behrendt Kjersgaard slap endnu engang fri!

Og han og Maria Reumert Gjerding scorede kassen sammen med milliardæren!

Jordhotel i Ålestrup!

Demokrati-hotel i Debatten!

Embedsmændene laver miljølovene! Clement Behrendt Kjersgaard laver demokratiet!

Plantebaserede fødevarer kan ikke sælges! Økologi kan ikke sælges! Efterspørgsel på kød og mælk stiger i verden!

Folk vil bo i storbyer! Huslejen og lejlighedspriser er høje nok i forvejen!

Affaldsjorden går til højest bydende! Og behandles billigst muligt!

I Randers kender de nu konsekvenserne!

Og ifølge Clement Behrendt Kjersgaard er Danmark om 10 år en stor losseplads og øverst sidder Maria Reumert Gjerding!

Med mindre danskerne vågner op!

Det gjorde de så i Ålestrup!

Tænk hvad en whistle-blower-ordning vedtaget i Folketinget og støttet af fagbevægelsen kunne have betydet for Maria Reumert Gjerding og DR og Clement Kjersgaard!

Nu løb demokratiet igen ud i sandet og endte i co2 afgifter på landbruget!

Synd for Randers, Silkeborg, Ålestrup og Djursland!

Socialdemokratiets jantelovs udskamning!

Forbundne, forpligtet for kongeriget Danmark!

En politisk uafhængig magt må tage over!

Moralen!

- Så kommer vi med vores danske aktier og små dumsmarte forretningsmetoder. Så møder vi dem med kølighed, og så er der ikke langt til chikane og grovere metoder. Det kan vi ikke være bekendt. Hvis vi ønsker, at de nye år skal blive bedre end det gamle, er her et godt sted at begynde.

Forureneren betaler!

Den dag selv milliardæren tager ja-hatten på, så kommer der skred i tingene!

Arbejderen imod profitmagere!

De unge LAere har så meget at lære endnu!

Whistle-blower-ordning der juridisk beskytter “den lille mand”, er vejen frem for miljø, forurening og klima!

Men så blev Clement Kjersgaard og Maria Reumert Gjerding og milliardærerne arbejdsløse!

Lad de bredeste skuldre bære det tungeste læs!

Vi står i lort til halsen!

Var Clement Kjærsgaards budskab!

Og nu skal hver en ko betale for sit lort!

Så slipper byboerne fri! Endnu engang! Sammen med milliardæren! Forbrugeren/forureneren betaler!

Jo tak!

En god løsning ville være en whistle-blower-ordning med elefantordener og store penge til “den lille mand på gulvet”.

En tidligere medarbejder ved jordrensningsvirksomheden Nordic Waste har flere gange gennem det seneste halve år, han arbejdede på jordpladsen ved Ølst ved Randers, advaret ledelsen mod at køre mere forurenet jord ind på grunden.

Medarbejderen burde jo hyldes fra Rådhuspladsen som en anden tour de France vinder Jonas Vingegård!

Hvornår danskerne tager ja-hatten på bliver interessant!

Miljøhelt! Klimahelt!

Forbundne, forpligtet for kongeriget Danmark!

Kong Frederik den 10. bør udnævne medarbejderen ved Nordic Waste som den første elefantorden modtager i sin regeringstid!

Manden reddede egenhændigt en hel landsby!

Han tog en for fællesskabet!

Da hundeslæden var ved at køre i afgrunden!

Lad os få kong Frederik på banen!

Den jyske højderyg smelter ud i Randers fjord!

Hvis det var dig eller mig der hade svinet for bare 10 % af det i Randers,
Var vi forlængst blevet Anholdt og sad bag lås og slå

Men det gælder ikke for de rigeste (Eliten)
Og hvis presset bliver for stort fra den almindelig borger

Så er han rejst med hele sin formue, før der er nogle der kan
tage sig sammen,og anholde ham

Her til morgen hørte vi så tre ministre varsle, at man vil undersøge, dels om der er strafbare forhold i Ølst sagen, og dels om der kan være tale om involverede andre virksomheder, herunder søsterselskaber.
Den åbenlyse risiko er, at der er forskel i udstedte fakturaer for modtaget jord i Nordic Waste, og de faktisk til transporterede jordmængder i Ølst bakker.
Således kan man tænke sig, at et andet selskab i koncernen har udskrevet regningen og fået betaling for jord, der er kørt til Ølst, men på den måde unddrager sig ansvar, fordi formuen i Nordic Waste jo så er uforandret.
Man kan også forestille sig, at et andet søsterselskabs affald uden mellemregning et kørt på dyngen i Ølst, nu hvor staten alligevel betaler for oprydningen. Man må håbe, at dokumentationen for tilført jord svarer nøje til, hvad der er faktureret i Nordic Waste.
Samme trafik kan ske med et eksternt selskab, der skriver regningen og modtager pengene, og som efterfølgende på anden vis afregner med ejerne i Nordic Waste, mens jorden alligevel havner til statslig oprydning i Ølst.
Alene denne opremsning viser, hvor let en konkurs kan skabe ansvarsfralæggelse, og hvor leddeløst ansvaret i Nordic Waste kan forvaltes, uden at der er stort at gøre ved det, fordi den formelle ansvarsadskillelse mellem to forskellige selskaber forplumrer et indlysende ansvar, som ville kunne placeres, hvis det var tale om en fysisk person.