Annonce

Over 2000 nye coronasmittede og forslag om ghettolister til debat i Folketinget

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
For anden dag i træk er der over 2000 nye coronasmittede på ét døgn, borgerforslag om at droppe omstridte ghettolister skal nu debatteres i Folketinget, og miljøministeren vil sætte skub i den cirkulære økonomi.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

2150 nye tilfælde af coronavirus i Danmark

Der er registreret 2150 nye tilfælde af coronavirus i Danmark det seneste døgn, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut klokken 14.

Det skriver tv2.dk.  

Dagens smittetal er det højeste, der er registreret på 24 timer. Der er testet 77.373. Det svarer til, at 2,8 procent af de testede har været smittet med corona.

Antallet af indlagte er også stigende. Nu er 354 personer indlagt. Det er 26 mere end i går. Syv personer har mistet livet.

Mandag var der 2046 nye tilfælde, hvilket var en rekord på det tidspunkt. Der var testet 78.626 på 24 timer.

Læs mere her.

 

Forslag om at skrotte omstridte ghettolister har samlet 50.000 underskrifter

Det har taget et halvt år, men nu har et borgerforslag, som vil af med loven om nedrivning af almene boliger, fået 50.000 underskrifter.

Sådan skriver dr.dk.

Det betyder, at det nu skal diskuteres blandt Folketingets partier.

I 2018 præsenterede Venstre, Konservative og Liberal Alliance en række initiativer, som skulle sikre et Danmark uden ghettoer i 2030.

Det har sidenhen fået hård kritik fra mange sider, og forslagsstillerne vil også af med ghettolisterne for at stoppe “forskelsbehandling og diskrimination”.

“Almene boliger er for alle - både rig og fattig, ung og gammel - og derfor er almene boligområder den blandede by, hvor alle kan bo,” lyder det i borgerforslaget.

 

Miljøministeren: Der skal skub i den cirkulære økonomi

Miljøminister Lea Wermelin (S) sender nu en helt ny handlingsplan for cirkulær økonomi i høring. Med planen sætter regeringen mål om at sikre mindre affald og bedre udnyttelse af vores naturressourcer. Vi laver et vigtigt paradigmeskifte fra affaldspolitik til cirkulær økonomi, understreger miljøministeren.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

placeholder
 

Vi skal væk fra ”brug og smid væk-samfundet”. Vi skal designe og forbruge smartere. Vi skal genbruge og genanvende langt mere.

Det gør miljøminister Lea Wermelin nu helt klart.  

Derfor sender hun regeringens ’Handlingsplan for cirkulær økonomi’ i høring. Planen beskriver den danske politik for forebyggelse og håndtering af affald for 2020-2032.

Planen indeholder i alt 126 initiativer, som skal omstille Danmark til en cirkulær økonomi.

Cirkulær økonomi handler om at bevare produkter og materialer i kredsløb og udnytte deres værdi så længe som muligt. Hver gang der bliver produceret nyt, medfører det markante CO2-udledninger.

Handlingsplanen er i høring frem til den 9. februar 2021.

Læs mere her.

 

Flertal i Folketinget vil undtage små foreninger for regler om hvidvask og GDPR

Mindre foreninger skal slippe for høje bankgebyrer og administrativt bøvl, lyder det fra de borgerlige partier og Radikale Venstre. De presser på hos regeringen for en bagatelgrænse for bankernes krav og vil finde smuthuller i persondataforordningen.

Sådan skriver Altinget.

Mindre foreninger kan måske snart slippe for høje bankgebyrer og administrativt arbejde, som rammer foreningerne grundet regler om hvidvask og persondata.

Venstre har sammen med samtlige blå oppositionspartier og Radikale Venstre tirsdag fremsat et beslutningsforslag for at få regeringen til at arbejde for, at små foreninger med en begrænset økonomi kan undtages fra de omfattende hvidvaskningsregler.

”Kampen mod hvidvask koster Foreningsdanmark mange penge, fordi bankernes hvidvaskkontrol er en væsentlig kilde til stigende gebyrer,” skriver partierne i beslutningsforslaget.

Derfor foreslår de at undersøge, om det er muligt at fastsætte en bagatelgrænse for foreninger med en lille kassebeholdning og få banktransaktioner.

Læs mere her.

 

Ledige slipper for at møde op i jobcenter og a-kasse

Ledige slipper i de kommende måneder for at møde op i a-kasse og jobcenter. Det har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) netop meldt ud. Undersøgelser viser, at det er i de lediges interesse.

Det skriver A4 Arbejdsliv.

Regeringen forlænger nu muligheden for digitale samtaler på jobcentre og i a-kasser. Muligheden skulle ellers være stoppet ved årsskiftet, men den er nu blevet forlænget med yderligere to måneder til 28. februar.

To undersøgelser viser, at ledige er tilfredse med telefon- og onlinemøder med jobcenter og a-kasse.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet