Pape vil blokere Løkkes velfærdsløfte

De konservative formand afviser at være en del af en borgerlig regeringen, der vil bruge hele råderummet på velfærd
I går kritiserede lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, Lars Løkke for at have “svigtet” og føre socialdemokratisk politik. Og nu afviser de konservatives leder at støtte statsministeren store valgløfte. Det skriver Berlingske.  

Nej, hvad skal vi lave dér?

Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder fast i løftet om at give danskerne velfærd for 69 milliarder kroner frem mod 2015, så bliver det ikke i en regering med Det Konservative Folkeparti.

“Nej, hvad skal vi lave dér? En økonomisk politik, der minder mere om Socialdemokratiets end om Det Konservative Folkepartis, skal vi ikke danne regering på,” siger Søren Pape Poulsen (K).


Vil blokere velfærdsløfte

Med det løfte om 69 milliarder til velfærd, som statsministeren gav i valgkampens allerførste dage, bliver der ikke penge til skattelettelser i næste valgperiode. Lars Løkke lover i stedet et skattestop.  

Men der trækker den konservative formand grænsen. Søren Pape gør det i Berlingske helt klart, at de konservative vil blokere for Løkke velfærdsløfte, hvis partiet skal indgå i en borgerlig regering efter valget.

Ligesom man nu diskuterer alle mulige velfærdsløfter, så synes jeg, at vi i de borgerlige partier bør give danskerne et skatteløfte

Pape vil i stedet forpligte Venstre på et løfte om skattelettelser i næste valgperiode:  

“Ligesom man nu diskuterer alle mulige velfærdsløfter, så synes jeg, at vi i de borgerlige partier bør give danskerne et skatteløfte,” siger Pape til Børsen.  

Venstre: Der er forskel på partierne

Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra statsministeren, men Venstres fungerende politiske ordfører og innovationsminister, Sophie Løhde, anerkender overfor Berlingske, at der er forskel på de to partier:

“Jeg tror, de fleste ved, at Venstre ønsker at prioritere flere penge til kernevelfærd end de Konservative,” siger hun og fortsætter:

“Men det betyder ikke, at vi ikke kan samarbejde godt om rigtig mange ting, og det har vi også gjort i den her regeringsperiode, hvor vi blandt andet har lettet skatter og afgifter for over 20 milliarder kroner.”

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce