Annonce

Price-forløb skal evalueres: Havde DR kendt detaljer “havde vi højst sandsynligt gjort noget andet”

DR-chef erkender, at hun først blev klar over sagens fulde sammenhæng efter at den kritiserede ‘Spise med Price-episode blev vist for seerne 4. september
Foto: Brdr. Price
James Price(tv) og Adam Price.
DR-toppen erkender nu, at man først 7. september i år blev klar over, at Brdr. Price-restauranterne havde opsagt deres overenskomst med 3F/Horesta Arbejdsgiver to dage før TV-optagelserne til den ‘Spise med Price-episode’, hvor Price-brødrene gør grin med fagbevægelsen, fandt sted.

Torsdag indrømmede programansvarlig for ‘Spise med Price’, chef for DR Bred kultur og fakta, Lisbeth Langwadt, over for Netavisen Pio, at hverken hun eller de ansvarlige DR-medarbejdere var klar over, at Brdr. Price-restauranterne havde opsagt deres overenskomst med 3F 29. november, da den ‘Spice med Price-episode’, hvor Price-brødrene gør grin med fagbevægelsen, blev TV-optaget to dage senere, nemlig 1. december 2022.

Det vidste hverken jeg eller de ansvarlige DR-medarbejdere

“Det vidste hverken jeg eller de ansvarlige DR-medarbejdere på Spise med Price-holdet selvfølgelig noget om,” forklarede Langwadt i et skriftligt mail-svar.

Kendte først sammenhængen efter offentliggørelse

Nu indrømmer Lisbeth Langwadt yderligere over for Netavisen Pio, at hun først blev klar over sagens fulde forløb så sent som 7. september i år - altså tre dage efter at DR bragte ‘Spise med Price’-episoden.

“Som sagt hører jeg første gang om konflikten mellem Prices private restauranter og 3F samtidig med offentligheden i februar 2023. Jeg hører første gang om, at opsigelsen af overenskomsten skulle være sket i slutningen af november 2022, i forbindelse med deltagelse i et interview i Kulturen på P1 den 7. september 2023,” skriver Lisbeth Langwadt således i et nyt mail-svar til Netavisen Pio.

DR-chef: Forløbet skal evalueres

I sidste uge oplyste Lisbeth Langwadt i øvrigt over for Kulturen på P1, at DR nok kommer til at evaluere forløbet:

Men selvfølgelig vil vi da kigge på det

“Men selvfølgelig vil vi da kigge på det. Og evaluere, om der er et eller andet, man kan gøre.”

Lisbeth Langwadt er også inde på, at DR måske skal have en snak med James og Adam Price om, hvorfor de ikke oplyste DR om, at Brdr. Price-restauranterne allerede opsagde deres overenskomst med 3F 29. november 2022. Altså to dage før TV-optagelserne fandt sted 1. december:

“Det er jo sådan noget, man - hvad hedder sådan noget - på efterbevilling kan tale med dem om, hvis der er et eller andet.”

“Så havde vi højst sandsynligt gjort noget andet”

‘Kulturen på P1’ nævner i interviewet over for Langwadt, at det kan være svært for seerne at skille DR-programmet ‘Spise med Price’ fra Price-brødrenes kommercielle restaurationsvirksomhed.

Hertil svarer DR-chef Lisbeth Langwadt, at hvis DR havde vidst, hvad man ved i dag, så havde DR “højst sandsynligt gjort noget andet”:

“Det kan jeg sagtens forstå. Og det er det også. Og det er også derfor, vi netop forsøger at skille dem ad ved at sige: Havde vi optaget programmet nu - med al den viden, og alle de artikler, der er skrevet og så videre - så havde vi højst sandsynligt gjort noget andet.”

Fagforbundet 3F kritiserer, at James og Adam Price gør grin med fagbevægelsen og fagforeninger i en Spise med Price-episode - selv om Price-restauranterne ligger i konflikt med 3F.

Mandag stillede Enhedslistens medie- og kulturordfører, Søren Søndergaard, spørgsmål til kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) om sagen. Du kan læse nærmere om spørgsmålene her.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"For smed at rette bager" er en gammel gruopvækkende historie. Her gøres der noget lignende. Jagten går over stok og sten efter Brødrene. De har givetvis profiteret af det mangeårige samarbejde med DR og haft mange pudsige indfald om dette og hint.Indtil videre uden problemer, af betydning.
Hvem der har fået ideen til at latterliggøre fagbevægelsens krav og regler, Arbejdstilsynets ligeså er så uvist.
Helt sikkert er det dog at DR, og ikke andre, er udsendelses ansvarlig, kun DR og ingen andre har indflydelse på hvad der sendes, siger DR selv.
Så DR må stå åbent frem og give fyldest gørende svar på deres udsendelsens indhold.
Det står i øvrigt enhver for at klage til DR, linket findes aller nederst på DRs hjemmeside.

Udsendelsen med bdr. Price er vel lige god, uanset om de har overenskomst med 3F eller ej.