Annonce

Radikale: Arbejdsudbuddet skal øges med 50.000 frem til 2030 og Søren Pape bliver

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Radikale ønsker at øge arbejdsudbuddet med 50.000. Det er et af flere elementer i partiets 2030-plan.

Dansk Folkeparti vil have udrejsecenter Kærshovedgård lukket. De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har ikke planer om at gå som formand, trods udsigten til at De Konservative får et dårligt valg.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Radikale: Arbejdsudbuddet skal øges med 50.000 frem til 2030 

“Virkeligheden kalder. Overalt i det danske samfund mangler der mennesker. Elektrikeren. Tjeneren. Jordemoderen. Hjemmehjælperen. Pædagogen. Alle står de lige nu og mangler kolleger.”

Sådan beskriver Det Radikale Venstre virkeligheden på det danske jobmarked. Og den virkelighed er baggrunden for, at partiet vil forpligte en kommende regering til at hæve arbejdsudbuddet med 50.000 frem til 2030.

“Manglen på mennesker er,” fastslår partiet, “allerede udtalt både hos virksomheder og i vores velfærd. Og i 2030 er der 125.000 flere ældre over 70 år og 60.000 flere børn under 18 i Danmark.”

De Radikale ønsker reformer, der skaffer flere hænder til danske, hungrende arbejdsmarked:

"Uanset hvilken regering der kommer efter valget, skal den simpelthen træffe beslutninger om reformer, der løfter arbejdsudbuddet. Vi siger, at et meget godt bud kunne være 50.000 mennesker. Det er det, der bliver efterspurgt derude," siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen.

Kravet om øget arbejdsudbud indgår i De Radikales 2030-plan “Sammen om et stærkt Danmark”:

"Det er usolidarisk ikke at ville levere reformer og arbejdskraft. Hvem skal så i fremtiden passe børnene i børnehaverne? Passe vores ældre? Gennemføre den grønne omstilling? Det kan ikke lade sig gøre uden reformer," siger partiets politiske ordfører, Andreas Steenberg.

Læs mere her.

 

Dansk Folkeparti i nyt udspil: Luk Kærshovedgård

Dansk Folkeparti vil styrke danskernes tryghed og retssikkerhed med en række nye tiltag.

Samtidig kræver DF, at der laves en analyse af de fremtidige konsekvenser for Danmark af den muslimske indvandring.

Borgere og forretningsdrivende skal kunne offentliggøre videoovervågnings-optagelser af kriminelle, hvis politiets efterforskning ikke har ført til et resultat.

Der skal indføres ”safe spots” med video-overvågning i utrygge områder, hvor folk kan færdes i sikkerhed.

Udrejsecenter Kærshovedgård, som huser kriminelle og terrordømte, skal lukkes.

Og der skal udarbejdes en grundlæggende analyse af de fremtidige konsekvenser af den muslimske indvandring.

Sådan lyder en række forslag i et nyt, udlændingeudspil fra DF med titlen ”Et mere trygt Danmark” fra Dansk Folkeparti.

 

Pape: Jeg bliver som formand

Søren Pape Poulsen har ingen planer om at trække sig som formand for De Konservative.

Det fastslår han i en samtale med B.T.’s politiske kommentator, Joachim B. Olsen.

“Ja, da. Ja, det gør jeg da,” lyder svaret fra Søren Pape Poulsen, da han bliver spurgt, om han kan fortsætte som formand for De Konservative.

Søren Pape Poulsen meldte sig for to en halv måned siden som statsministerkandidat. Kort efter stod De Konservative, ifølge Voxmeter, til at få 16,5 procent af stemmerne.

Siden har De Konservative oplevet en regulær nedtur i kølvandet på en række uheldige sager om Pape Poulsens privatliv og kritisk spot på partiets ønske om helt at afskaffe topskatten.

Aktuelt står partiet til et ringere resultat end ved valget i 2019, hvor De Konservative fik 6,6 procent af stemmerne - svarende til 12 mandater.

 

Kryptiske svar fra Løkke

Formand for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, giver kryptiske svar, når han bliver spurgt, om han kan leve med en regering, der er baseret på den yderste højrefløjs mandater.

Politikens opinionsredaktør, Lotte Folke Kaarsholm, spurgte mandag morgen under et læserarrangement, om Lars Løkke Rasmussen vil vælte en regering baseret på eksempel Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige.

“Det er jo meget fint, hvis man bare kunne svare meget klart på sådan nogle spørgsmål. Men det er jo dels at underkende det valgresultat, som ikke er der endnu,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Hidtil har Lars Løkke ladet forstå, at hele grundideen med Moderaterne har været at holde yderfløjene uden for indflydelse.

Da Lars Løkke midt i valgkampen i 2019 udgav bogen 'Befrielsens øjeblik', sagde han, at han ville foretrække en bred regering i stedet for at blive statsminister “ved hjælp af den yderste højrefløj”. Dengang handlede det for Lars Løkke om at holde Stram Kurs, men også Nye Borgerlige helt uden for politisk indflydelse.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Radikalt krav om øget arbejdsudbud !
Man må da have respekt for at de Radikale går forrest. De afleverer tirsdag 7-8 folketingsmedlemmer til arbejdsmarkedet. Om de så overhovedet kan bruges til noget er nok spørgsmålet.

Sæt for min skyld gerne alle Radikale på ressourceforløb i kommunerne eller skaf dem hver et nyttejob.

Så kan de da nok gøre gavn et eller andet sted, mens de lærer at arbejde praktisk

Der er udsigt til 100.000 mister deres arbejde til næste år siger nogle af landets top økonomer. Så der vil være rigeligt at tage af. Det hele drejer sig om at der skal være rigeligt med ledige for at holde lønningerne nede for lønmodtagere. Særligt blandt lavindkomstgrupperne, som er dem der skaber værdierne, som de velhavende liver et luksus liv for. Så jo mindre i løn, jo flere penge til en stor ny Audi eller Mercedes til de velhavende.

Det er så rigtigt sagt. Og alle er jo i arbejde, så det må være asiatiske skrue brækkere de ønsker ind.

"Radikale ønsker at øge arbejdsudbuddet med 50.000"

de radikale bidrager selv med flere af dem: Sofie CN, .....
.

Nu skal de radikale folketingsmedlemmer, der ikke bliver genvalgt til folketinget, vel først til genoptræning inden de kan bestride et arbejde på det private arbejdsmarked. Jeg vil anbefale at de får et job i landbruget hvor de kan "lære" bønderne om hvordan de skal omstille deres landbrug fra animalsk produktion til økologisk dyrkning af grøntsager og hvordan ukrudt fjernes med et hakkejern. Der er nok at tage fat på for en "arbejdsivrig" og tidligere folketingsmedlem som kæmper for at fremme den grønne omstilling.

Fint forslag - MEN - Bent, hvis du var landmand ville du så turde ansætte bare en af dem?