Annonce

Regeringen smider en bombe

Den kvindelige værnepligt foreslås indført fra 2026 - samtidig udvides værnepligten fra fire til 11 måneder - 40,5 milliarder kroner ekstra til forsvaret finansieres med lån
Foto: Forsvarsgalleriet, Kristian Vinther Brøndum
Dragoner på øvelse
Hvis det står til SVM-regeringen, skal kvinder fremover også aftjene værnepligt.

Det oplyser forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) på et pressemøde onsdag morgen, hvor også statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) deltager.

Alle unge uanset køn vil blive indkaldt til Forsvarets dag

“Alle unge uanset køn vil blive indkaldt til Forsvarets dag og indkaldes til værnepligt,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Han oplyser, at værnepligten samtidig udvides fra de nuværende fire måneder til 11 måneder.

I dag har kvinder en værneret, men ikke en værnepligt, men det ændres altså alt andet lige nu. Antallet af værnepligtige sættes samtidig op fra 4.700 til 5.000.

Ændringerne i værnepligten vil træde i kraft fra 2026, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

Norge, Sverige og Holland har allerede kvindelig værnepligt.

40 milliarder kroner ekstra

Regeringen lægger op til at afsætte yderligere 40,5 milliarder kroner til forsvaret i perioden 2024-2028. Beløbet skal lægges oveni i de 155 milliarder kroner ekstra til forsvaret over en ti-årig periode, som blev aftalt med forsvarsforliget.

“Vi skal styrke dansk sikkerhed og forsvar hurtigere, end vi troede,” forklarer forsvarsminister Troels Lund Poulsen på pressemødet.

Statsminister Mette Frederiksen oplyser, at Danmark - med udspillet til styrkelse af det danske forsvar vil bruge to procent af BNP på eget forsvar og 2,4 procent af BNP, når vi regner den danske militærhjælp til Ukraine med.

Op til pressemødet har der været rygter om, at SVM-regeringen overvejede at finansiere den bebudede styrkelse af dansk forsvar med en krigsskat - eller at styrkelsen ville blive finansieret ved at spare andre steder på statsbudgettet.

Ingen krigsskat

Men det bliver ved rygterne. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen oplyser nemlig, at SVM-regeringen foreslår at finansiere styrkelsen af forsvaret med lån:

Vi har en robusthed, der gør, at vi kan lånefinansiere det her initiativ

“Vi har en robusthed, der gør, at vi kan lånefinansiere det her initiativ.”

Statsminister Mette Frederiksen sagde på et pressemøde 24. februar, at den yderligere styrkelse af forsvaret, som regeringen lagde op til, ville blive dyr. Uden at hun dog kunne/ville sætte pris på:

“Det ved vi ikke. Det er der ikke nogen, der ved endnu. Men markant mere. Og dermed skal vi begynde at indstille os på, at det her jo også kan komme til at betyde prioriteringer. At så er der noget andet, vi ikke kan,” lød det fra statsministeren.

Regeringens udspil til styrkelse af dansk forsvar skal nu forhandles med forligspartierne SF, Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti. Nye Borgerlige er også med i forsvarsforliget, men partiet har pt. ingen repræsentation i Folketinget.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

SÅ FIK METTE ØDELAGT DEN DANSKE VELFÆRD.

ÆLDREPLEJEN MED DE MEST SVAGE ÆLDRE - BETALER PRISEN FOR METTES KRIGSRUS.

KAN DET BLIVE MERE SKAMMELIGT !!!!!

Putins og ikke Mettes krigsrus mener du vel. De der stavekontroller tager fusen på os alle en gang imellem

Kan kun synes godt om initiativerne på forsvarsområdet. Men hvorfor f….. skulle vi have skattelettelser. Det hænger ikke sammen oppe i min socialdemokratiske hjerne.

Enig med Gert. Helt nødvendigt med en ekstra indsprøjtning til forsvaret, som verden ser ud nu. Men hvorfor i alverden kunne de dog ikke starte med at droppe skattelettelserne, før de begynder at tale om låne?

Der skal nye ledere til i forsvaret, når patruljefartøjer i flere år sejler rund med kanoner der ikke fungerer
.

"... afsætte yderligere 40,5 milliarder kroner til forsvaret i perioden 2024-2028".

det har vi da så rigeligt råd til, når vi år efter år har råd til at forsørge uintegrerbare såkaldte flygtninge for +30.000.000.000kr. årligt
.

Samlet set genere alle udlændinge i Damark et overskud på 50.000.000.000 kr. årligt gennem skatte indbetaling. Så skal vi snakke penge er det en god forretning for det danske samfund. De kommende år og årtier frem vil der være behov for en indvandring til Danmark på 30-50.000 om året for at dække arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft. Allene inden for ældreplejen og sundhedsvæsenet vil der mangle op mod 100.000 ansatte inden 2040. Her er det meningen at hente arbejdskraft fra bl.a. Indien og Fillipnierne. Hvis de altså vil til den tid. Og hvis vi har råd til at betale for den arbejdskraft i Danmark til den tid. Det vil vi nemlig kun have, hvis arbejdsmarkedet får dækket sit behov for arbejdskraft. Og har vi ikke råd betyder det vi er blevet fattigere i forhold til vores omgivelser. Ender det her, går det økonomisk hurtigt ned ad bakke. Og så tager den udenlandske arbejdskraft andre steder hen. Til de nye rige lande til den tid.

Så ingen indvandring til Danmark vil ende med at gøre os fattige. Ikke mindst, fordi der fødes for lidt børn i Danmark. Så lidt, at den danske befolkning vil skrumpe med op mod 2.000.000 danske borgere på bare tre generationer.

Tåbeligt med tvungen værnepligt til kvinder.
Det koster enorme summer når der skal indrettes særlige rum m.m. til damerne.
Et alm. begavet menneske ved at i nutidens krig er det sofistikeret isenkram der gør en forskel, og ikke antallet af soldater, hvor vi alligevel ikke kan være med.
Den politiske korrekthed skal fremhæves på bekostning af opdateret materiel.

Ikke enig. Hvis vi skal have værnepligt, så skal kvinder naturligvis være en del af af den, og nej, det koster ikke "enorme summer". Du skriver selv, at nutidens krig har sofistikeret isenkram. Teknisk Isenkram som kvinder kan håndtere lige så godt som mænd!

Næste punkt på ligestilling bliver vel at mænd skal blive gravide og føde børn?

En lille genmanipulation, Bent Menck Andersen, så kan grisen fungere som rugemor. Så behøver hverken kone eller mand føde børn. Så er der ligestilling. Og effektive danske grise kan få 12 unger i et kuld. Så for at spare på omkostningerne kan flere slå sig sammen om leje af rugemor grisen - Det skal selvfølgelig være servicefradrags berettiget på skattebilletten.

Fint nok med kvindelig værnepligt, men bliver problemet så bare ikke, at Forsvaret kommer til at bestå en masse halvstuderede røvere og soldater m/k, der ikke kan bruges til andet end kanonføde?

Hvordan vil Forsvaret fastholde de faglærte soldater, som skal betjene det moderne materiel? Vi ser jo i Ukraine, hvordan NATO hele tiden og i al hemmelighed må sætte polske, britiske, franske og amerikanske styrker ind for at betjene og vedligeholde de våbensystemer, som doneres, fordi ukrainske værnepligtige ikke bare uden videre kan betjene de højteknologiske våben.

Hvordan forestiller regeringen sig, at folk, der grundlæggende er ufaglærte soldater, skal kunne udføre opgaver, som kræver faglært arbejdskraft?

De seneste 22 år har der været den ene skattelettelser efter den anden. Særligt for de højeste indkomster. Pengene kom bl.a. fra at skære betydeligt ned på forsvarsudgifterne som var på 2% af BNP før den kolde krigs afslutning. Nu skal vi så igang igen med at prioritere forsvaret. Så skatten må sættes op igen for at dække forsvarsudgifterne - Alle må propotionalt til lommerne. Og det er kun ret og rimeligt. Ikke mindst fordi de velhavende og de rige har mest at skulle have beskyttet.

Skatten må op. I gennemsnit 400 kr. mere i skat pr. måned i gennemsnit.

Man må jo "rose" SVM-regeringen for deres store indsats for indførelse af den "grønne" omstilling, først afsætter de 155 milliarder til formålet og nu yderlige 40, 5 milliarder, det skal nok blive "godt".
At det så også gavner olieindustrien er den pris man må betale for at de "grønklædte" kan udføre deres job til gavn for klimaet og ikke mindst, biodiversiteten og miljøet (en såkaldt ekspert har jo udtalt at der hvor diversiteten har det bedst i Danmark, er på militærets øvelsesterræn i Oksbøl, så mere af den slags)
Næste skridt i den "grønne" omstilling bliver nok at udskifte den nuværende militære vognpark incl. tanks og kampvogne til at være El-drevne og selvfølgelig skal der så opstilles ladestandere på slagmarken, men det er kun en "detalje" som let kan løses. Når Danmark går forrest med den "grønne" omstilling følger de andre lande selvfølgelig efter!!!

Selvfølgelig skal kvinderne ligestilles mænd med værnepligt. Det skal kvinderne da ikke også snydes for. Faktisk er det ikke ligestilling nok. Der skal indføres en kvote på 50% kvinder og 50% mænd blandt de værnepligtige.

Og kvinder er helt klar de bedste soldater ved fronten.

Annonce