Annonce

Socialdemokratiet åbner for kvindelig værnepligt

Partiets forsvarsordfører Simon Kollerup om kvindelig værnepligt: “Det er vi åbne for”
Foto: Keld Navntoft
Simon Kollerup (S), tidligere minister, forsvarsordfører
Socialdemokratiet åbner nu også op for kvindelig værnepligt.

Åbningen kommer efter at en stribe partier onsdag krævede kvindelig værnepligt. Inklusive regeringspartiet Venstre.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) udtalte onsdag aften, at Venstre nu også støtter kvindelig værnepligt:

“Vi skal have den ligestilling for mænd og kvinder i Forsvaret. Det er en udfordring for de kvinder, der aftjener deres værneret, at de ikke bliver målt på den samme skala,” siger han i programmet ‘Lippert’ på TV 2 News.

Kvinder har værneret, men ikke værnepligt

I dag bliver alle mænd indkaldt til Forsvarets Dag - det der tidligere hed session - når de fylder 18. Kvinder bliver inviteret til at deltage i Forsvarets Dag. Kvinder har en værneret, men ikke en værnepligt.

Hidtil har Socialdemokratiet ikke meldt sin stilling ud, men torsdag formiddag skriver partiets forsvarsordfører, Simon Kollerup, da Netavisen Pio spørger til partiets holdning til kvindelig værnepligt:

“Det er vi åbne for,” lyder svaret.

Torsdag morgen opstod der en vis tvivl om Socialdemokratiets holdning.

Ritzau citerede, ifølge DR Nyheder, Kollerup for at partiet ville sikre bedre ligestilling i forsvaret med andre virkemidler end kvindelig værnepligt. Det blev af Ritzau udlagt som socialdemokratisk tøven over for kvindelig værnepligt:

“Jeg ser meget hellere, at opgaven med at skabe et forsvar med en bedre ligestilling rykker mere direkte end i dag ind på forsvarsledelsens bord. Ledelsen skal måles og vejes på om de leverer et dansk forsvar med bedre ligestilling. Det gør vi også i de store danske virksomheder,” lød det fra Kollerup i et skriftligt svar til Ritzau.

Slår opbakning fast på Twitter

Torsdag eftermiddag slår Simon Kollerup så fast, at Socialdemokratiet støtter en vænepligt for kvinder. Men understreger stadig, at det ikke kan stå alene, når det handler om at skabe mere ligestiling i forsvaret.

placeholder

 

Også Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, bekræfter, at S nu bakker op om kvindelig værnepligt.

Det tredje regeringsparti, Moderaterne, støtter også kvindelig værnepligt.

Opdateret kl. 14.40 med tweet fra Simon Kollerup

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Spørgsmålet er om mandlig og kvindelig værnepligt ikke samtidig skal suppleres med mandlig og kvindelig sundhedspligt!

Således at unge frit kan vælge om de vil udføre pligt i forsvaret eller inden for sundhedsområdet.

Hvad hjælper det at blive forsvaret mod russisk agression, hvis man alligevel dør i en ventende ambulance foran Gødstrups akutafdeling!

Sundheds- og plejeområdet mangler medarbejdere!

Forsvaret mangler medarbejdere!

Forståelsen for begge områder ligger i tråd med hinanden!

Hvis man med pligt håber på større viden, kendskab og forståelse for forsvaret og sundhedssektoren og dermed måske flere frivillige kommende medarbejdere i forsvaret og i sundhedsområdet, ja,

så er vi ad værnepligten og sundhedspligtens pædagogiske nødvendigheds-veje nået langt!

Hvis de unge synes at de to områder ikke er fyldestgørende for fremtidssikringen af danskernes overlevelse, kan fremsynede partier foreslå at klima-pligten føjes til valgmulighederne. Der kommer i

de nærmeste år til stor brug for klima-soldater i form af smede, elektrikere og vvs’ere og ingeniører.

Så de unge mænd som kvinder kan vælge imellem:

1. Værnepligt

2. Sundhedspligt

3. Klimapligt.

Det er de unge sikkert åbne for!

Hvad med om alle de udlændinge, der naturaliseres og får dansk indfødsret foræret af Folketinget ved lov, bliver indkaldt til session med henblik på værnepligt?

Der er allerede i forvejen en del af vores nye medborgere i forsvaret fra mange dele af verden. Det er sådan, at forsvaret er forpligte at repræsentere et gennemsnit af den danske befolkning.

Så de er der allerede Peter.

Kære Erik Johannsen
Udlændinge, der får indfødsret foræret ved naturalisation, bliver ikke indkaldt til session. Det var min pointe.

Så fik vi da endelig endnu en udgift til forsvaret, til ingen verdens nytte, ud over påstanden om ligestilling mellem mænd og kvinder. Det manglede da også bare. Alle forskelle på mænd og kvinder burde den nye rabiate regering afskaffe ved lov. Der er jo noget politisk ukorrekthed i, at det kun er kvinder der kan føde børn.
Det må Mette F. ændre, nu hun i forvejen er i gang med at reformere Danmark.

Nu bliver forsvaret og værnepligten næsten som at være på et efterskole ophold. Og kvinderne får endnu mere ligestilling. Og så løser det et stort problem med at skaffe mand/kvindeskab nok til den store udvidelse af forsvaret der nu skal ske.

Fremadrettet skal 50% af mandskabet der sendes ud i krig i verden være kvindeskab. Vi mænd kan sagtes blive hjemme og passe børnene. Hvad kvinder kan kan mænd sagtens. Mere ligestilling mellem kønnene. Tak.

Der er et alvorlig problem med ligestillingen som ingen tør anfægte. Gud er en mand og han er hvid. Og kvinden er skabt af mandens ribben.

Hvad søren stiler vi lige op med den fortælling? Men som sagt. Ingen tør anfægte denne over 2000 år gamle fortælling.

Nu skal feltrationer opgraderes med tamponer og kondomer.