Røde partier har ingen ultimative krav på udlændingeområdet

Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil ikke modsætte sig, at Mette Frederiksen kan fortsætte den ”brede udlændingepolitik”, som hun garanterede i TV-duel.
Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil ikke stå i vejen for, at Mette Frederiksen (S) kan indtage statsministeriet efter valget ved at stille ultimative krav på udlændingeområdet. Det bekræfter partierne overfor TV 2 Nyhederne.
 

Meldingen fra de øvrige røde partier kommer i kølvandet på, at Mette Frederiksen i en TV-duel mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag garanterede, at den ”brede udlændingepolitik står fast”.

Hvis jeg skal være statsminister og føre en anden udlændingepolitik [..] så vil jeg ikke være statsminister


Samtidig lød beskeden, at hun hellere vil have et nyvalg end bryde med den stamme udlændingepolitik:

”Hvis jeg skal være statsminister og føre en anden udlændingepolitik, end den jeg er overbevist om er rigtig for Danmark - nemlig en udlændingepolitik, hvor vi har styr på, hvor mange, der kommer hertil, så vi også kan få integrationen til at fungere - så vil jeg ikke være statsminister”

Lars Løkke betvivlede dog, at Mette Frederiksen kunne få sådan et ”frihedsbrev” af de øvrige røde partier til at fortsætte linjen på udlændingepolitikken, men det lader hun nu til at have fået.


Radikal kovending

De radikale har, ifølge DR Nyheder, 15 gange i denne valgperiode stillet krav til Socialdemokratiet. Senest i sidste måned, hvor partiets formand Morten Østergaard krævede et opgør med paradigmeskiftet.

”Jeg vil garantere, at vi efter næste valg kun støtter en regering, der vil gøre sig uafhængig af Dansk Folkepartis politik,” lød det fra Morten Østergaard til TV 2 i juni 2018.  

Nu melder Radikale Venstre sig dog klar til at droppe alle ultimative krav på udlændingeområdet.

Vi har ikke ultimative krav. Der er ikke noget, der skal stå på en bestemt måde eller i en bestemt paragraf

”Vi har ikke ultimative krav. Der er ikke noget, der skal stå på en bestemt måde eller i en bestemt paragraf. Vi må finde løsninger på området,” siger Sofie Carsten Nielsen, der er stedfortrædende politisk leder i Radikale Venstre.

Enhedslisten og SF enige

Samme indstilling finder man hos de to øvrige partier i rød blok, SF og Enhedslisten, som heller ikke vil blokere for et regeringsskifte på grund af udlændingespørgsmålet.

Vi går ikke til forhandlinger med ultimative krav

”Vi går ikke til forhandlinger med ultimative krav” lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, som næsten gengives af SF’s formand Pia Olsen Dyhr, der forsikrer:

”Vi har ikke ultimative krav, men derimod ambitioner”.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det var dagens bedste nyhed, så opnår man langt mere og får mere indflydelse, for klart der kan findes andre muligheder på forskellige ting, hvis man vil det i kompromisset fine kunst. Tænk hvad de røde partier ikke vil kunne findesammen om, hvis de lytter og ser muligheder og ikke begrænsninger. Hurra.

Er helt enig; så dejligt det endelig blev slået fast. Samarbejdet de røde partier imellem er alfa og omega for at få skuden vendt.

Annonce