Annonce

SF i regering? Det var da en fremragende idé

I stedet for at sidde og vente på en revolution, der aldrig kommer, byder Pia Olsen Dyhr sine mandater til. Det er socialistiske stemmer, der arbejder.
Foto: Netavisen Pio
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio.
Der er løbet meget økologisk urtete i græsrødderne, siden SF for 12 år siden på røv og albuer røg ud af Thorning-regeringen.

Dengang var flere politiske kommentatorer, blandt andet den nærværende, parate til at dømme folkesocialisterne helt ude.

Men det skulle være løgn. I hvert fald hvis det stod til Pia Olsen Dyhr, der for 10 år siden overtog ledelsen af det forsmåede og forslåede parti. Og det gjorde det heldigvis for SF'erne.

I en brydningstid hvor støjniveauet i dansk politik konstant er på max med rigsretssager, corona og vilde konspirationsteorier, står SF efterhånden som repræsentanter for moderation og samarbejdsvilje.

Resultater over resolutioner

I et stort interview i Politiken åbner Pia Olsen Dyhr for at indgå i en fremtidig regering over midten, der inkluderer Lars Løkke Rasmussen (M). Ganske vist i en situation, hvor der er flere mandater bag en rød økonomisk politik, men kursen er tydelig.

Dyhrs erkendelse af, at et rent rødt flertal forbliver en uopnåelig drøm, peger i en realpolitisk retning, der sætter pragmatiske løsninger over venstreorienteret frasemageri og idealistiske dagdrømme.

Ved valget i 2019 rykkede Danmark markant til venstre og partierne bag det såkaldte forståelsespapir leverede Danmarkshistoriens grønneste regering.

Desværre endte det hele, da De Radikale udløste et aldeles unødvendigt mistillidsvotum oven på mink-sagen

Samtidig blomstrede økonomien trods corona-nedlukninger.

Boligspekulanterne i Blackstone fik en lærestreg. Arne fik sin pension, og bankerne kom til lommerne.

Desværre endte det hele, da De Radikale udløste et aldeles unødvendigt mistillidsvotum oven på mink-sagen.

Ved valget i 2022 gik både SF og Socialdemokratiet frem, mens styrvolterne i De Radikale, Alternativet og Enhedslisten blev decimerede. Ind kom til gengæld Moderaterne.

Lars Løkke er værd at prøve af

Lars Løkkes overlevelsesevne er et tveægget sværd, for på den ene side er han en af de få borgerlige politikere, der kan trække mandater over midten.

Hvis der en dag er 90 mandater uden om Mette Frederiksen, er der næppe tvivl om, at Løkkes kærlighed til midterprojektet hurtigt ruster, og han danner en ren blå regering med sig selv som statsminister.

Han vil først og fremmest være med, hvor beslutningerne tages

Men på den anden side: kan rød blok fastholde sine mandater og dermed styrkepositionen, er det dumt på forhånd at lukke døren for et samarbejde med Lars Løkke.

Han vil først og fremmest være med, hvor beslutningerne tages.

Også selv om politikken er rødere end i den nuværende SVM-regering.

Vælgerne belønner socialistiske hænder, der arbejder

Som rød kernevælger er det en trist erkendelse, men sandheden er, at det ikke er muligt at bygge en stabil regering på et flertal bestående af De Radikale og Alternativet.

Selv Enhedslisten er mere pragmatiske

Her hersker den politiske amatørisme og alt-eller-intet tilgang på et niveau, der i gamle dage var forbeholdt den yderste venstrefløj.

Selv Enhedslisten er mere pragmatiske.

Til gengæld er det opløftende, at vælgerne belønner de venstreorienterede politikere, der skaber konkrete resultater i stedet for at råbe højest til demonstrationer.

Med en omskrivning af et gammelt konservativt slogan er SF blevet socialistiske hænder, der arbejder.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"... Pia Olsen Dyhr ... i en fremtidig regering ...der inkluderer Lars Løkke Rasmussen ..."

så nu er fruen blevet minister-liderlig
.

Det tror jeg ikke Pia o.d. er, så var hun gået i regering tidligere. Radikale er for radikale kort og godt. Den svinestreg de lavede ovenpå minksagen, kan ikke tilgives. Om S går i regering med SF, måske. Med M og V ?? V har rykket sig. Det er uforudsigeligt hvad næste valg bringer. Alle er jo blevet så pragmatiske. Kun DF og NB er højre rabiate, og alternativet på venstrefløjen. Ø kan indgå forlig så spændende hvad der sker. 90 blå tror jeg ikke på foreløbig. Økonomien buldrer, beskæftigelsen lige så. Hvad kan blå bidrage med ??? Som vi ikke allerede har opnået

Det gik jo ikke så vildt fremragende da SF havde ministerposter i 2011-2014.

Næ men vi lærer jo alle af vore fejl, se på Løkke, han snor sig som ålen og tilpasser sig der hvor indflydelsen ligger. Pia er vel også blevet klogere så vel som andre politikere på centrumvenstresiden. Hvis Løkke sku dømmes på sin fortid skulle han aldrig meres sætte en fod på Chr.borg.

Det ville gavne den nuværende regering, der er voldsomt præget af LLJ, og det er noget l...!

Jeg tror det vil være rigtig godt for Mette, hvis hun får Pia med i en regering. Det er en bedre sparringspartner end iltre og "maniske" Barbara B.
Og det vil også være en gave til regeringen og til hele Danmark, hvis det bagstræberiske Venstre ryger ud.
Men meget vil ændre sig, når/hvis det lykkes at afsløre, hvor rabiat og uddaterede LA's økonomiske politik. Til gengæld tror jeg at både S og SF kan lære lidt både af LA's kommunikationsform og nogle af dets ikke-økonomiske synspunkter, som de unge kan lide.

"Det er socialistiske stemmer, der arbejder" For en blå dagsorden.

NEJ TAK.

Nej tak til SF i regering, der er rigeligt med afgifter og skatter med den nuværende regering.

Ja tak til SF i regering, det kan kun blive bedre.
Så kan det være at der kommer lidt anstændig social profil på regeringen igen.
Og kan man holde de Radikale slingrefise væk ved et samarbejde med Moderaterne, så for min skyld gerne!!

Jeg ser da også gerne SF med i en midterregering - Men har Olsen Dyhr baglandet med sig når der skal gives de politisk upopulære indrømmelser , som er en nødvendighed for at en midterregering kan dannes med de krævede mandater bag sig ? Det skulle ikke så gerne gå som sidst , hvis en ny “ vikar fra helvedet “ dukker op og ødelægge det hele -

Men jeg ser også en ikke helt usandsynlig mulighed for at Radikale og Moderater vender sig mod den borgerlige side ( husk på at Radikale sammen med LA og K har dyrket en såkaldt reformalliance på det sidste ) og de tanker er Løkke og Moderaterne helt sikker med på -
Så lur mig den mulighed lader en snu og dreven Løkke ikke gå sin næse forbi - Og så,kan en ny statsminister meget vel komme til at hedde Lars Løkke Rasmussen -

Den-Lille-Svindler er som Rottefængeren fra Hameln. Med sin fløjte kan han selv få SF til at gå det blå holds ærende.

- Hvis Dyhr vælger den vej er SF et NO GO.

Skammeligt at faldbyde venstrefløjen på den måde.

Det gælder iøvrigt også Socialdemokratiet, som gennem Mette Frederiksen har smidt de Socialdemokratiske værdier og menneskesyn i skraldespanden.

Med Mette Frederiksen er 150 års Socialdemokratisk politik spildt.

Hej Rasmus!
Jeg vil rigtig gerne vide hvilke socialdemokratiske værdier og menneskesyn Statsministeren har smidt i skraldespanden?
Jeg kan kun se en ting som måske ikke er særligt socialdemokratisk, og det er skattelettelse - Men det gik statsministeren til valg på, så det var man bekendt med som socialdemokrat.

d Pia Olsen Dyhr udmelding, så kan SF da ikke blive mere blå. >Hun sætter signe ambitioner højre end det sociale. >Tænk hvad hun har lagt stemmer til, forringelser for folkepensionister og skattelettelser til de rige. Hvorfor skifter i ikke navn til det mere sande om jer. De blå socialister. I er snart så blå at vi ikke længer har brug for jer. se hvordan det gik radikale og DF da de svigtede deres vælger.

og vil for en ministerbil

Øh ja ! Men DF fik da vælgertæsk da de ikke turde påtage sig det ansvar der kræves for at gå indgå i en regering - Det var jo netop det ansvar vælgerne havde forventet- da de gjorde partiet til det største i blå blok V 2015 -
Radikale ligger som fortjent - og skal helt ud af billedet når man taler om et rødt alternativ til en midterregering -

Kirsten Normann Andersen som socialminister.

Karina Lorentzen Dehnhardt som undervisningsminister.

Pia Olsen Dyhr som økonomiminister og miljøminister.

Det er hvad der er!

Til gengæld formodentlig godt for danskerne og Danmark!

Hvad SF kan bringe i spil udefra er selvfølgelig en joker!

Den nuværende ældreminister med direkte erfaring fra virkeligheden er en “sund” sparringspartner i regeringstoppen så blåt og rødt Moses til noget almen spiseligt i såvel storbyen som ude på landet - med SF i konstellationen vil retten til vegansk mad og middagssøvn som det mest naturlige blive diskuteret!

Hvad Pia Olsen Dyhr har i bekendtskabskredsen venter samfundssammenholdet!

Stamina og almen anerkendelse er vigtig for et regeringshold!

Det sidste slås regeringen voldsomt med!

Og ovennævnte SFere er vist hvad der er:

SF i regering? Det er da en fremragende idé!

Men befri landet fra Karsten Hønge, Carl Valentin og Signe Munk.