Sofie Carsten Nielsen åbner for at pege på Søren Pape som statsminister

"Jeg vil gerne være med til at prøve noget nyt, hvis politiken er den rigtige," lyder det fra De Radikales gruppeformand.
Det var De Radikales daværende gruppeformand, Niels Helveg Petersen, som i 1982 gjorde den konservative Poul Schlüter til statsminister, og nu åbner efterfølgeren på posten, Sofie Carsten Nielsen, for endnu engang at pege på en konservativ statsminister.

I DR's nyhedspodcast "Genstart" fortæller Sofie Carsten Nielsen, at hun godt kan forestille sig muligheden for at pege på Søren Pape Poulsen (K).

"Ja, altså, jeg kan forestille mig mange ting, og det er ikke sådan, at det på nogen måde skræmmer mig," siger De Radikales gruppeformand.

"Overhovedet ikke. Så ja: Det kunne jeg godt forestille mig."

De Radikales skifte fra at have støttet Anker Jørgensen (S) - og til at støtte Poul Schlüter - resulterede som i bekendt i dennes 11 år ved magten, frem til 1993. Nu afdøde Poul Schlüter er stadig den længst siddende statsminister siden Anden Verdenskrig.

Derfor er det også svært at forestille sig

Ifølge Sofie Carsten er der nemlig ikke bare opbrud i dansk politik. De Radikales gruppeformand mener, at det er sker på en måde, som "vi ikke nødvendigvis har set før, og derfor er det også svært at forestille sig."

"Men vi kan se til andre lande og se nogle helt andre koalitioner," siger Sofie Carsten Nielsen.

"Og jeg vil gerne være med til at prøve noget nyt, hvis politikken er den rigtige."

Gå hele vejen

Senest foreslog De Radikales gruppeformand forud for Folketingets afslutningsdebat en "omfattende" skattereform, der skal sænke skatten "betragteligt" på arbejde. Pengene skal komme fra et beskåret rentefradrag for boligejerne og reformer, der giver besparelser og flere skatteindtægter i kraft af højere beskæftigelse. Sofie Carsten Nielsen nævnte blandt andet en afskaffelse af efterlønnen, en højere pensionsalder og mere udenlandsk arbejdskraft som muligheder.

placeholder

Hvilket under afslutningsdebatten fik Søren Pape Poulsen til at rejse sig fra sin stol i folketingssalen og spørge, om Sofie Carsten Nielsen var klar til at "gå hele vejen sammen, hvis vi kan blive enige."

"Ja," lød svaret ved den lejlighed.

"Det er et radikalt grundmantra, at vi samarbejder med dem, der vil, om at løse de udfordringer, virkeligheden byder os. Vi går ligeså langt, det skal være om det, vi kan blive enige om."

Tillidbrud

Sofie Carsten Nielsen henviser i podcasten til, at regeringen i det såkaldte forståelsespapir med støttepartierne, og altså De Radikale, SF og Enhedslisten, har forpligtet sig til at basere sin økonomiske politik på visse forudsætninger. Blandt andet, at "initiativer, der måtte reducere beskæftigelsen, modsvares af andre – men ikke nødvendigvis samtidige – tiltag, der som minimum øger beskæftigelsen tilsvarende".

Siden regeringen trådte til i 2019, er arbejdsudbuddet skrumpet med 10.000-11.000 personer. Først og fremmest fordi ældre over 60 år har fået en ny mulighed for at gå på tidlig pension – den såkaldte Arne-pension, som blev opkaldt efter hovedpersonen i Socialdemokratiets valgkampagne.

"Jeg oplever også den lydhørighed hos socialdemokraterne og hos Mette Frederiksen," siger De Radikales gruppeformand.

"Det er den aftale, som vi har med regeringen, at der skal leveres nogle mennesker til økonomien og særligt fordi, at de har trukket nogle mennesker ud. Men der er bare ikke rigtig handling endnu."

Hvilket Sofie Carsten Nielsen efterlyser.

"Hvis der ikke leveres de mennesker, som vi har aftalt, som svarer til det, som de har trukket ud, så har den (regeringen, red.) brudt løftet, og så kan vi ikke længere have tilld til den."

Udlændingepolitikken

Selv om De Radikales gruppeformand kritiserer regeringens udlændingepolitik, som Sofie Carsten Nielsen på nogle områder mener går i den "diamentralt" modsatte retning af det aftalte, så mener hun ikke, at dette forhindrer partiet i at pege på en borgerlig statsminister. Ikke nødvendigvis, lyder det i podcasten:  

"Man kan forestille sig mange ting, og ville jeg nødvendigvis få den samme stramme udlændingepolitik? Jeg tror, at rigtig, rigtig mange er dødtrætte af, at danske statsborgere ikke kan gifte sig med en udlænding, som de er blevet forelsket i, og bo i deres eget land, når man 100 procent kan forsørge sig selv. For mange er det grundliberalt, eller borgerlig, om man vil."

Papes position

På trods af at De Konservative i den seneste tid i flere meningsmålinger har været større end Venstre, har Søren Pape Poulsen hidtil afstået fra at erklære sig som statsministerkandidat. Senest, De Konservative var større end Venstre, var ved folketingsvalget i 1990, hvor partiet fik 16 procent af stemmerne mod regeringspartnerens 15,8 procent. Dengang hed formanden Poul Schlüter.

Søren Pape Poulsen har sagt, at den største fejl, den konservative formand kan begå, vil være at begynde at tænke på fremgangen i meningsmålingerne.

”Det har været en lang rejse, siden jeg i 2014 blev formand for Det Konservative Folkeparti,” skrev Søren Pape Poulsen tilbage i februar på Facebook.

”Det har været svært og en stor udfordring. Men gennem hårdt politisk arbejde er vi nået langt. Ved det seneste valg blev vi fordoblet, og meget tyder i meningsmålingerne på, at var der valg i dag, ville vi også igen gå flot frem.”

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De radikale skal helst have så lidt indflydelse som overhovedet muligt.
De vil ikke almindelige danske arbejdere noget godt.

Du har helt ret Ole. De Radikale hader den danske arbejder og har altid gjordt det. De har bekæmpet efterlønnen lige siden den dag den blev indført, og stopper ikke før den sidste arbejder er død eller efterlønnen kun er noget man kan læse om i historiebøgerne. Deres evindelige råben op om mere udenlandsk arbejdskraft, er jo ikke arbejdskraft til danske lønninger, her er planen at de udefra kommende skal gå til en mindre løn end en dansk industriarbejder. For ikke at tale om deres stående invitation til hele den muslimske verden om at de er velkomne i Danmark, det er næsten ikke til at holde ud.

Fuldstændig rigtigt Radikale har altid skidt på alm arbejder og så gerne udlands arbejder til en timeløn på 50 kr

Fuldstændig rigtigt Radikale har altid skidt på alm arbejder og så gerne udlands arbejder til en timeløn på 50 kr

Sikke en gang vrøvl.
Radikale har sikret fremgang og har gjort det muligt at investerer kraftigt under Corona pandemien.
Det blev bremset op under Helle Thorning, hvilket var absolut nødvendigt. Nu er vi igen ved et punkt hvor der igen skal sikres tilstrækkelig arbejdskraft - der er kvalificeret. og uden RV sker det næppe.

Sophie Carsten Nielsen tror hun kan lave en Hilmer Baunsgaard og Margrethe Vestager på en og samme gang, men hun bliver næppe statsminister, og de der husker hvordan den forsikring vi havde mod arbejdsløshed blev ødelagt af "sådan er det jo Margrethe" ønsker næppe en skvaddermikkel til at ha' den indflydelse som hun ønsker... os andre Poul Elmegaard, kan jo godt se når en krølle på halen forsøger at tvinge sig til en ministerpost, uden at ha' forudsætning eller format til det... Det kan jo være at hun kan begå en Anders Samuelsen, og slet ikke kommer i folketinget efter næste valg, det er vel nok ønskescenariet hos samtlige socialdemokrater og tilhængere af et fornuftigt demokrati.

ren snak om en amatør

Radikale og uanset hvem de har som leder er de et sving dørs parti. Dagpenge Efterløn. Radikale burde lave et som
Enhedslisten 2 perioder og så ud

De Radikale giver dødskysset til de Konservative. Ethvert parti der bliver alt for afhængige af de Radikale, kommer til at betale en grim pris ved næste valg. Alle partier bør holde afstand til denne landsskadelige parti-svulst.

Gør endelig det Sofie C.N. så ryger konservative hurtig ned på lavt niveau igen. De radikale er ikke mest blå, ikke i deres bagland. Hun iser bare at radikale blafrer som vinden blæser.

Hvordan i al verden vil de Radikale arbejde sammen med Venstre, DF og NB på udlændingepolitiken? Det kan godt være, at Blå blok vinder næste valg, men det bliver, da rodet med 7 partier, der skal arbejde sammen.

arbejder de sammen med s om udlændingepolitiken, ikke rigtig vel. har r indflydelse på noget nu, nej. så må man hen til nogen andre

Stakkels Pape. Han virker så tiltalende, men med Sofie Carsten Nielsen på slæb bliver han aldrig statsminister. Det var det klarsyn, der ramte Mette Frederiksen, så hun valgte at gå alene.

Sofie Carsten Nielsen flirter allerede med Konservative, trods det hun er bundet af et regeringsgrundlag...
Lad os få en folkeafstemning om spærregrænse på 5 % ...

En spørregrænse på 5 % vil være endnu mere udemokratisk end den nuværende spærregrænse og det bør vi sige nej til.

En spørregrænse på 5 % vil være endnu mere udemokratisk end den nuværende spærregrænse og det bør vi sige nej til.

De Radikales politik er ikke bundet op på menneskelige værdier.

Hvis det fremgik af deres DJØF-regneark, at der ville være en lille økonomisk gevinst ved at tvinge 80-årige ud på arbejdsmarkedet, så ville de støtte det.

Besynderligt nok så har meget få af dem selv bidraget med noget på arbejdsmarkedet.😠

Men hvis de lander udenfor folketinget, som man jo har lov at håbe på, kan hun uden at gøre nogen skade pege alt det, hun vil.

Min mors veninde har netop meldt sig ud af Venstre pga. at Jakob Ellemann var alt for Radikal. Jeg må lige spørge om, hvem hun så vil stemme på næste gang ;)

"gå hele vejen sammen, hvis vi kan blive enige."
"Ja, altså, jeg kan forestille mig mange ting, og det er ikke sådan, at det på nogen måde skræmmer mig,"
"Det er et radikalt grundmantra, at vi samarbejder med dem, der vil, om at løse de udfordringer, virkeligheden byder os. Vi går ligeså langt, det skal være om det, vi kan blive enige om."

Sofie Carsten Nielsen gik hele vejen sammen med Morten Østergaard.
Hun forestillede sig mange ting sammen med Morten Østergaard, som på ingen måde skræmte hende.
Hun samarbejdede med Morten Østergaard der var villig til at løse sexismen i deres fælles parti.

Pludselig en dag ophørte enigheden i det radikale bagland.

Så blev Sofie Carsten Nielsen ophøjet til det nye radikale grundmantra.

Sofie Carsten Nielsen er både til højre og til venstre. Ja, vi må forstå at hun er endda til kvinder som til mænd.

En ægte radikal. Alle bogstavkombinationer i frit spil.

"Jeg vil gerne være med til at prøve noget nyt.” Lyder det fra Sofie Carsten Nielsen.

Og de radikale er både internationale og globale i deres udsyn.

"Men vi kan se til andre lande og se nogle helt andre koalitioner," siger Sofie Carsten Nielsen.

Danmark og Morten Østergaard er bestemt blevet for småt for den nye radikale leder.

Der skal nye boller på suppen!

De radikale ligger jo betænkeligt tæt på panik-grænsen, nu hvor deres rolle som tungen på vægtskålen er truet af tre forhold.
For det første er både DF og Sofie enige om, at DF har mere til fælles med S, end R, og er en mulig anden tunge på vægtskålen.
For det andet forsøger Løkke jo at komme i folketinget i en tungen på vægtskålen position som det geniale klister hen over midten, der med Løkkes sædvanlige beskedne ambition nok vil gøre ham til Statsminister igen.
For det tredje har meningsmålingerne vist rødt flertal uden om R i en længere periode.
Når udbudet af tunger på vægtskålen bliver til mange, falder prisen for deres støtte, og det er måske derfor at Sofie prøver en omvendt Løkke ud mod højre med en sejlads i et farvand, der nærmest er oversået med klipperev, man kan forlise sig på.
Det virker unægteligt som panik før lukketid for de radikale, der lige nu betaler regningen for Margrethe Vestavers hybris i Thorning-perioden, medens en strategisk og taktisk umådelig driftssikker statsminister trækker oppositionen godt rundt ved næsen.

SCN og det øvrige Radigale sammenrend, har stadig voksende abstinenser over, at være gennemskuet af befolkningen.. Deres higen efter magt og taburetter får dem stadig til, at love hvem som helst, hvad som helst.. magtliderligheden, arrogancen og storhedsvanviddet stortrives....

Annonce