Stedfortræder må forlade Folketinget og V-borgmester kritiseres

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Først en historie en lidt finurlig rokade blandt stedfortrædere i Socialdemokratiets folketingsgruppe, og derefter nyt om kritik af den københavnske beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik

 

Forkert stedfortræder må forlade Folketinget

En fejl i Indenrigsministeriet udløser en rokade blandt stedfortrædere i Socialdemokratiets folketingsgruppe. Så kun knap en måned efter at være indkaldt som stedfortræder til Folketinget må den 32-årige Alexander Grandt igen forlade Folketinget.

Grandt har været stedfortræder for Tanja Larsson, som gik på barsel ved årsskiftet. Men han fik altså pladsen på baggrund af en fejl Indenrigsministeriet.

Så umiddelbart står pladsen nu til at blive overtaget af den tidligere chefredaktør for Netavisen Pio og nuværende chef for Politik og Udvikling i Socialdemokratiet, 40-årige Jens Jonatan Steen. Han oplyser dog til Netavisen Pio, at han har valgt at takke nej til pladsen.

Næste mand i rækkefølgen er Brian Bressendorf, fra Sjællands Sstorkreds, som lige nu er stedfortræder for den sygemeldte Mette Gjerskov. Når hun returnerer er Bressendorf igen nummer et i rangfølgen og kan så overtage Tanja Larsson plads.

Men hvem der indtil da skal holde stolen varm for Tanja Larsson er uvist.

 

V-borgmester har en ”besynderlig” ledelsesstil

2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er ifølge mediet NB-Beskæftigelse ”oprørte” og ”bekymrede” over beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaards ”besynderlige” form for ledelse.

Sådan lyder det fra formanden for HK Kommunal Hovedstaden Ditte Gottlieb Bredahl, som taler på vegne HK’erne, der arbejder ibeskæftigelsesforvaltningen

HK Kommunal Hovedstaden og Djøf sendte i sidste uge et åbent brev til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Borgerrepræsentationen på vegne af 2000 ansatte under beskæftigelsesforvaltningen i København.

HK’erne og Djøf’erne er blandt andet stærkt utilfredse med den nylige fyring af en af forvaltningens topchefer.

I efteråret 2021 blev en fagdirektør i beskæftigelsesforvaltningen fyret på baggrund af en artikel i Berlingske om henvisning af arbejdsløse. En artikel som senere blev angrebet for at være misvisende.

Det viste sig blandt andet, at Cecilia Lonning-Skovgard havde begrundet sin kritik af forvaltningens praksis i strid det politiske grundlag, som var vedtaget i Borgerrepræsentationen.

“Cecilia Lonning-Skovgaard kastede så at sige en direktør ind under bussen og fik på den måde på medarbejdernes bekostning skabt opmærksomhed om sig selv i den kommunale valgkamp,” siger Ditte Gottlieb Bredahl til NB-Beskætftigelse og peger på, at fyringen i efteråret skabte mistillid og utryghed blandt medarbejderne.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce