Annonce

Støjberg giver sig: Opholdstilladelse til Mint kan være på vej

Inger Støjberg indkalder DF og S til Mint-forhandlinger. Socialdemokratiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye: ”Bedre sent end aldrig”
Under en forespørgselsdebat onsdag om udvisningen af ellers velintegrerede børn – de såkaldte Mint-sager - meddelte udlændingeminister Inger Støjberg (V), at hun nu vil indkalde Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til forhandlinger.

Støjberg indkalder mere præcist S og DF til ”drøftelser om, hvorvidt der set i lyset af de aktuelle enkeltsager er behov for mindre justeringer.”

Hidtil er ministeren alene gået med til at bede Udlændingestyrelsen om at udarbejde en supplerende vejledning - så berørte familer fremadrettet tydeligt informeres om, at det har afgørende betydning for opholdstilladelse i disse sager, at børn fra f.eks.Thailand følger den thailandske forælder til Danmark hurtigst muligt, ja, helst samtidig med at den thailandske forælder tager fast ophold i Danmark.

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, glæder sig over invitationen til forhandlinger:

”Bedre sent end aldrig. Jeg ser indkaldelsen som ministerens anerkendelse af, at der er behov for ændringer af loven,” siger Tesfaye til Netavisen Pio.

Mattias Tesfaye twittede om sagen både op til forespørgselsdebatten og lige efter:

placeholder

Vil spørge ind til Mint-sagerne

”Nu håber jeg så, at vi under forhandlingerne får gravet os ned i substansen og bliver enige om at forhindre, at der i fremtiden kan træffes afgørelser, som ingen kan forstå – og hvor velintegrerede børn udvises. Om det bliver i form af en bekendtgørelse eller lovændringer er ikke afgørende for os,” siger Tesfaye.

Og hvad med de sager, der allerede er afgjort, hvor integrerede børn a la Mint er blevet udvist?

vil det selvfølgelig være naturligt at spørge, om Mint og andre kan søge på ny

”Vi har også tænkt os at spørge ind til de sager under forhandlingerne. Når der nu er lagt op til ændringer fremadrettet, vil det selvfølgelig være naturligt at spørge, om Mint og andre kan søge på ny. Jeg kan ikke garantere resultatet af de drøftelser på forhånd. Men jeg kan love, at vi vil rejse spørgsmålet om de allerede afgjorte sager under forhandlingerne,” understreger Tesfaye over for Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce