Mint får en ny chance

Regeringen, DF og S har aftalt at afskaffe integrationsvurderinger – derfor vil S give de børn, der har fået afslag på grund af integrationsvurderinger, en ny chance
70 udviste børn – heriblandt thailandske Mint – får en ny chance, hvis Mette Frederiksen (S) bliver statsminister.

Det lover Socialdemokratiet nu.

der er nogle børn, der er kommet i klemme mellem den gamle lovgivning og den nye

”Den aftale, vi har lavet med regeringen, er god nok fremadrettet, men der er nogle børn, der er kommet i klemme mellem den gamle lovgivning og den nye,” siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye til BT.

”Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, så bliver det i vores regering, at denne lov skal fremlægges. Der, mener vi så, at når den lov bliver vedtaget, så skal alle dem, der er kommet i klemme mellem den gamle lov fra 2016 og den nye lov, have et vindue på tre måneder, hvor de kan søge om familiesammenføring – også selvom deres forældre har været her længere,” siger han.

Fra lovens vedtagelse i 2016 til februar i år er 143 børn blevet integrationsvurderet. 70 børn har fået afslag. Det gælder bl.a. den nu  14-årige Mint fra Køge, der nu i syv måneder har boet hos sin mor i Thailand, mens hendes papfar og lillebror har boet i Køge.

I februar lavede regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti en politisk aftale om at afskaffe de omdiskuterede integrationsvurderinger. Til gengæld skal et barn, der stadig har én forælder i hjemlandet, søge om familiesammenføring med sin mor eller far senest tre måneder efter forælderen har fået ophold for at få opholdstilladelse i Danmark.

Lovændringen vil blive fremsat i Folketinget efter sommerferien.

Ødelæggende for familier

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har flere gange understreget, at de nye regler kun gælder fremadrettet og dermed ikke kommer til at ændre noget for Mint og de øvrige allerede udviste børn.

Men det er Socialdemokratiet uenige i.

Så har vi et ansvar for at få ryddet op efter os selv

”Man kan være enige eller uenige i en lovgivning, men det, jeg mener, man kan forvente af politikere, er, at man kan forklare loven. Jeg kan ikke forklare, hvorfor de har fået afslag. Så har vi et ansvar for at få ryddet op efter os selv,” siger Mattias Tesfaye.

Lige nu er der tale om 70 børn, som vil få mulighed for at søge om opholdstilladelse igen efter den nye lov er vedtaget.

Tesfaye erkender, at den lov man indførte i 2016, inklusive de omdiskuterede integrationsvurderinger, var noget lovsjuskeri:

”Det er ikke sindssygt mange familier, men for de her familier har det været helt afgørende og ødelæggende, at der er blevet sjusket en lovgivning igennem i 2016,” siger Mattias Tesfaye til BT.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce