Tømrer: Novo-direktør ville ikke kunne klare akkorden

Forargelsen over topchefers løn er “dansk misundelse”, mener direktør for Novo Nordisk Fonden. Han kan ikke klare 14 dage på mit job, siger tømrer på akkord.
“Når alt kommer til alt, er forargelsen over direktørlønninger i Danmark begrundet i misundelse.” 

Sådan lød det, da formand for Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen, tirsdag meldte sig ind i debatten om topchefernes lønninger.

I et interview i Finans kalder Rebien forargelsen over den himmelflugt, som lønnen hos erhvervslivets absolutte elite har været på i en årrække, for “dansk misundelse”. Ifølge ham selv, har han altid arbejdet “stenhårdt”, og muligheden for bonusser for ekstra gode resultater handler om “en fairness-faktor”.

Jeg kunne godt tænke mig at have ham Rebien med på mit arbejde, bare i 14 dage

Danny Sjøberg, der arbejder som tømrer på akkord på større byggeprojekter, tvivler dog stærkt på, at en topchef som Rebien ville kunne følge med på det høje tempo, som er på hans arbejdsplads.

“Jeg kunne godt tænke mig at have ham Rebien med på mit arbejde, bare i 14 dage. Han ville ikke kunne være med i akkorden,” siger han i Netavisen Pios podcast ‘Faglig Stemmer’.

Hos ølgiganten Carlsberg får topchefen en løn, der er 194 gange højere end den gennemsnitlige ansattes

I 17 af landets største virksomheder er udgiften til topchefen steget med 13 procent bare i 2019. Og gabet mellem direktionsgangen og manden på gulvet, vokser og vokser. Hos ølgiganten Carlsberg får topchefen en løn, der er 194 gange højere end den gennemsnitlige ansattes.

I panelet (fra højre): 
Danny Sjøberg (Tømrer og 3F’er)
Mette Skovhus Larsen (Faglig sekretær i BUPL)
Dennis Kristensen (Tidl. formand for FOA)


Dennis Kristensen: Naturlig misundelse hos lavtlønnede 

Så er det egentlig så mærkeligt, hvis de svimlende millionbeløb, gør de lavest lønnede misundelige?

Det er værd at misunde én, der har en løn, som er så astronomisk høj

Det mener mangeårig FOA-formand Dennis Kristensen ikke: 

“Vi har tilbøjelighed til at sige, at det ikke handler om misundelse, men er et spørgsmål om retfærdighed. Men helt ærligt: Er det ikke rimeligt nok, hvis den enlige mor i industrien, som har svært ved at få det til at hænge sammen, synes, at det er værd at misunde én, der har en løn, som er så astronomisk høj, at man dårligt kan se rækken af nuller bagved,” spørger Dennis Kristensen i podcasten.  

I studiet diskuterer Pios faglige panel også øremærket barsel til fædre og fritvalgskontoen, som spiller hovedroller i industriens overenskomstforlig, som blev landet 9. februar.
 

Hør hele podcasten her: 

placeholder


 

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg kunne godt tænke mig at se den kære Danny Sjøbjerg udføre Lars Rebiens arbejde..

Komisk at høre på at en tømmer som er bange for at blive udkonkurreret af østeuropæiske håndværkere, mener at han er ligeså uundværlig som ledelsen af Novo Nordisk!
Nu må de sgu besluttet om de er dygtige til deres arbejde, eller har brug for løn sikring for at opretholde deres høje lønninger!

Det handler ikke om misundelse men et nødvendigt oprør mod et sygt system som skabes af en lille elite der sætter deres egne betingelser og bruger topposter til at maksimere deres egen indtjening frem for at sikre en robust og fleksibel organisation baseret på respektfuldt samarbejde.
Topchefer shoppe rundt efter lukrative bonusordninger og er tit maks 5 år på den samme arbejdsplads. Den reelle konsekvens af deres ensidige fokus på bonusmål viser sig tit først efter at de har forladt virksomheden og de kommer sjældent til at stå til ansvar for konsekvenserne af deres ensidige strategi. Der skabes en syg kultur hvor mellemledere og menige medarbejdere ikke bliver hørt når de gør opmærksom på problemer men alle forventes at rette ind efter topledelsens regneark og bonusmål. Præmissen om at kulturen på danske arbejdspladser, med større ligeværd og dialog på tværs af organisationen, skaber vores høje levestandart og velfungerende arbejdsmarked er under pres. Derfor er det ikke et spørgsmål om misundelse men et spørgsmål om at bevare den danske models klare fortrin i den internationale konkurrence.

Jens sikke noget sludder, der er jo ikke noget som har trukket fattige ud af fattigdom som det kapitalistiske system, selv kommunistiske Kina har indset dette!
Og den danske model???
Den danske model skal skabe ordentlige løn og ansættelsesvilkår, ikke drive virksomhed, og overtage ledelsen!
Misundelse og jalousi har aldrig bragt noget godt med sig!

Bare rolig, i forbindelse med at EU vil indføre en medie skat, vil Novo Nordisk komme til at betale skat hvor de sælger deres produkter, Danmark bliver bollet i r.... Igen igen!
Men socialisterne er først glade når alle er fattige!

Annonce