Annonce

Topfigurer i Det Faglige Hus vil bygge højhus ved Esbjerg Torv

Formand Johnny Nim og direktøren Brian Elsted Hansen har gang i store forretninger – helt privat
To topfigurer i Det Faglige Hus – formand og stifter Johnny Nim og administrerende direktør Brian Elsted Hansen - har planer om at bygge et højhus ved Esbjerg Torv.

Johnny Nim og Brian Elsted Hansen, ejer i fællesskab ejendomsinvesteringsselskabet Knud Eskildsen Ejendomme A/S 'helt privat'.

ejer i fællesskab ejendomsinvesteringsselskabet Knud Eskildsen Ejendomme A/S 'helt privat'

Det Faglige Hus-duoen præsenterede for tre år siden det syv etagers høje projekt med erhverv i stueetagen og lejligheder i resten, men fik dengang besked på af kommunalbestyrelsen i Esbjerg at gå hjem og tænke større og højere - faktisk op til 14 etager.

Siden kom kommunalvalget i november 2017, hvor store borgergrupper vendte sig mod højt byggeri, og enden på den megen polemik blev, at kommunalbestyrelsen har vedtaget en kommuneplan, der i størstedelen af midtbyen begrænsede byggerier til fem etager, skriver JyskeVestkysten.

For nylig blev Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg orienteret om Det Faglige Hus-duoens byggeplaner.

Vil bygge et Esbjerg-vartegn

Til Johnny Nims og Brian Elsted Hansens overraskelse lød meldingen fra udvalget, at man "afviser byggeri over fem etager på grunden":

”Det var en overraskende melding i og med, at det var Esbjerg Kommune, som for omkring tre år siden ansporede os til at bygge i højden og gerne op i 12-14 etager. Med et fem etagers byggeri vil der være stramme økonomiske begrænsninger på et byggeri, så vi håber naturligvis, at vi i samarbejde med kommunens nye stadsarkitekt alligevel når i mål med et højhus,” siger Brian Elsted Hansen til JyskeVestkysten.

At der nu er kommet modsatrettede signaler fra Plan & Miljøudvalget, ændrer umiddelbart ikke ved forhåbningerne, siger Brian Elsted Hansen:

”Vi tror, at der i byrådet fortsat er politisk velvilje til at bygge et højhus med attraktive boliger. Med vores projekt kan man vist ikke komme tættere på Torvet, hvis man vil have en moderne og spritny ejerlejlighed i Esbjerg, og vi får løbende henvendelser fra mulige købere.

Kort sagt noget, som også resten af byen kan være stolt af

Jo flere etagekvadratmeter, desto bedre økonomi. Det vil øge mulighederne for at skabe et rigtig spændende byggeri, der ikke bare er rart at bo i, men også rart at kigge på. Kort sagt noget, som også resten af byen kan være stolt af,” siger Brian Elsted Hansen til JyskeVestkysten.

Hvor kommer pengene fra

Netavisen Pio har spurgt Johnny Nim, om hans del af byggemidlerne stammer fra opsparede midler lagt til side af formandshonorar i Det Faglige Hus og andre honorarer fra DFH-bestyrelsesposter optjent gennem årene.

Eller om Nims pengetank stammer fra fortjenesten på formidling af forsikringer fra DFA Forsikringsagentur ApS til medlemmerne af Det Faglige Hus.

Eller om pengene stammer fra penge tjent på salg og udlejning af ferielejligheder i Tyrkiet.

Eller om han og den administrerende direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, slet og ret forventer at kunne låne pengene til højhus-byggeriet.

Men det er sparsomt med svar fra Det Faglige Hus-duoen:

som Johnny Nim og jeg er involveret i som privatpersoner, og som intet har med Det Faglige Hus at gøre.

"Det planlagte højhusbyggeri i Torvegade i Esbjergs centrum er et projekt, som Johnny Nim og jeg er involveret i som privatpersoner, og som intet har med Det Faglige Hus at gøre. Derudover har vi ingen kommentarer," skriver administrerende direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen i et mail-svar til Netavisen Pio.

Johnny Nim har ikke ønsket at svare på Netavisen Pio's spørgsmål. Han henviser i stedet til svaret fra Brian Elsted Hansen.

Nims tyrkiske eventyr

Johnny Nim beskriver på sin private hjemmeside, hvordan han i en årrække tjente store penge ved – sammen med sin tyrkiske partner Muzaffer Karakus – at opføre og sælge omkring 600 ferielejligheder i feriebyen Alanya.

Det skete gennem de to fælles selsskab, Nimkar A/S. Ferielejlighederne blev især solgt til danskere, men også englændere, tyskere og tyrkiske familier var blandt køberne.

Ferielejlighederne blev især solgt til danskere

Nimkar er siden blevet splittet op i to nye selskaber. Et Johnny Nim-selskab og et Muzaffer Karakus-selskab. "Tilbageværende og usolgte" ferielejligheder blev, skriver Johnny Nim på sin hjemmeside, i sin tid delt ligeligt mellem de Nimkar-partnere.

 

 

Medlemsfordel: Lej en Nim-ferielejlighed

Medlemmer af Det Faglige Hus tilbydes at leje et ferieophold i en af Johnny Nims ferielejligheder i Tyrkiet.

Ferielejlighederne, som ses på billedet, er blandt de ferielejligheder som Johnny Nim i sin tid opførte i Tyrkiet. Lejlighederne - en del af ferelejlighedskomplekset Waterfall Resort - er blandt de lejligheder, som medlemmerne af Det Faglige Hus aktuelt kan leje til 2.000 - 2.500 kroner pr. uge. Hertil skal lægges udgiften til flybilletter, som, ifølge Det Faglige Hus' oplysninger, koster mellem 2.-4.000 kroner. Flybilletter kan også købes gennem Det Faglige Hus.

Netavisen Pio skrev 4. november, at medlemmerne af Det Faglige Hus får tilbudt at tegne forsikringer som administreres og formidles af DFA Forsikringsagentur ApS.

Et selskab som Johnny Nim er medejer af.

Medlemmerne af Det Faglige Hus’ tilbydes således at købe tillægsprodukter som bilforsikringer, ulykkesforsikringer og lønsikringer til 'medlemspris' hos DFA Forsikringsagentur ApS, som privatpersonen Johnny Nim ejer en stor del af – gennem Nim-selskabet JN Holdingselskab ApS. Johnny Nims ejerandel af JN Holdingselskab er 49 procent.

Johnny Nims dobbeltrolle er problematisk, fordi der er risiko for interessesammenfald, udtalte lektor i arbejdsret ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet, Ph. D., Natalie Videbæk Munkholm, til Netavisen Pio.

Lønnen som formand for Det Faglige Hus er hemmelig

Lønnen som formand for Det Faglige Hus er hemmelig, men det kom for nogle år siden frem, at Johnny Nims formandshonorar - inklusive frynser - var på 1,6 millioner kroner plus pension. Den aktuelle løn er ukendt. Det vides heller ikke hvor meget Johnny NIm tjener på at sidde i andre bestyrelser og selskaber knyttet til Det Faglige Hus.

Ejendomsinvesteringsselskabet Knud Eskildsen Ejendomme A/S har en egenkapital på 3,9 millioner kroner. Værdien af ejendomme og byggegrunde udgør aktuelt 6,2 millioner kroner, fremgår det af seneste regnskab. Johnny Nim og Brian Elsted Hansen ejer hver 50 procent af Knud Eskildsen Ejendomme A/S.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet