Annonce

Trump: Biden prøver at stjæle valget

Det amerikanske præsidentvalg er endnu ikke afgjort, men Donald Trump anklager Joe Biden for at forsøge at stjæle sejren
Den amerikanske præsident Donald Trump anklager demokraternes præsidentkandidat Joe Biden for at forsøge at stjæle valgsejren.

Anklagen kommer, efter at præsidentvalget onsdag morgen, dansk tid, endnu ikke er afgjort. Delstaternes såkaldte valgmandsstemmer fordeler sig lige nu ifølge Fox News med 238 til Joe Biden og 213 til den republikanske præsident. Det kræver 270 valgmænd at kunne kalde sig præsident i USA, og der mangler stadig resultater fra seks delstater.

"Vi var ved at gøre os klar til en stor fejring," sagde Donald Trump på et pressemøde i Det Hvide Hus. "Vi vandt overalt. Og lige pludselig blev den afblæst".

Uden at komme ind på, hvordan det skulle være sket, hævder Donald Trump, at han bliver udsat for svindel.

Det er flovt for vort land

"Dette er en svindel mod den amerikanske befolkning. Det er flovt for vort land"

Selv om der statdig mangler at blive optalt millioner af stemmer, mener Donald Trump, at han har vundet.

Ifølge præsidenten vil hans næste skridt nu være at gå til Højesteret, fordi han ønsker "at stoppe alle stemmeafgivninger."

Biden vinder Arizona

Senest er Joe Biden blevet erklæret som vinder af Arizonas 11 valgstemmer. Det er bare anden gang siden 1948, at Arizona vælger en demokratisk præsidentkandidat. Sidst det skete var i 1996, da Bill Clinton fik statens valgmandsstemmer.

Selv om valgresultatet mangler fra seks delstater, ser præsidentvalg - som forventet - ud til at blive spørgsmål om, hvem der vinder Wisconsin, Michigan og Pennsylvania. Joe Biden har dog råd til at tabe Pennsylvania efter nu at have vundet Arizona.

Ud over de tre delstater i det såkaldte Rustbælte har de amerikanske fjernsynsstationer endnu ikke erklæret en vinder i delstaterne North Carolina, Georgia og Nevada.

Joe Biden opfordrede tidligere på natten sine vælgere til at være tålmodige.

Dette ville komme til at tage tid

"Vi vidste, at dette ville komme til at tage tid... måske i morgen tidlig, måske endda endnu senere."

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Utroligt at så mange ser op til USA som et velfungerende demokrati. Det må være fordi de ikke helt har forstået, hvad demokrati går ud på.
Der er så mange huller i USAs form demokrati, at en schweizer-ost virker kompakt og massiv i sammenligning.
3 eksempler:
Fx. vandt Trump valget for 4 år siden, selv om han fik færre stemmer end Clinton. Staterne har ikke ens valglove, og selv om en kandidat vinder statens valgmænd, er det ikke 100 % sikkert, at den enkelte valgmand støtter kandidaten når de afgiver deres afgiver stemme.

Trumph er bare usmagelig og en stor løgner. Han mangler empati og har meget lidt paratviden. Tænk at nogen bruger deres demokratiske stemmerer på ham- spild af stemmer-. Det som bekymre mig mest, er dem som stemmer på ham. Dem er jeg bange for. De vil sandsynligvis ikke kunne tåle et nederlag uden efterfølgende brug af vold, sådan nogenlunde samme situation som fodboldsfan, hvis hold har tabt, så skal der deles øretæver ud. Denne gruppe voldsparate typer frygter jeg. Særligt i USA. De har nemlig lovligt adgang til våben.

Tyv tror hver mand stjæler. 6 millioner flere stemmer end Trump, og antagelig de 270 valgmand måske flere, hvis han vinder Pennsylvania, som er muligt nu. Det er Bidens udsigt her til morgen. Man bør vente til hver stemme er optalt før man udtaler sig om hvem der har vundet. Trump er ikke værdig til jobbet

Annonce