Valgdrama: Kompromis-kandidat blev malerformand

Kampvalg om formandsposten i Malerforbundet tog en helt uventet drejning, da forbundssekretær pludselig stillede op på kongressens tredje dag.
Foto: Malerforbundet
Der var optræk til et historisk kampvalg, da en siddende formand for første gang i Malerforbundets 125-årige historie blev udfordret. Afdelingsformand Anne Mette Markussen havde annonceret sit kandidatur og dermed direkte udfordret den siddende formand, Kresten Vendelboe.

Men det direkte opgør blev pludselig afblæst, da forbundssekretær, Martin B. Hansen, umiddelbart efter morgensang på kongressens tredje dag meddelte, at han havde valgt at stille op til posten som forbundsformand.

Eksisterende kandidater trak sig straks

”Det er en hård dag, og det har været en hård tid”, sagde Martin B. Hansen og hentydede til de senere måneders uro og uenigheder i Malerforbundet op til formandsvalget. Kampvalget mellem de to formandskandidater havde øjensybligt sat sig præg på stemningen i Malerforbundet.

”Jeg er blevet nødt til at træffe et valg for at trække os fremad i samlet flok”, lød det fra Martin B. Hansen, der ifølge en pressemeddelelse fra Malerforbundet modtog stående klapsalver fra forsamlingen.

Jeg ville være et skarn, hvis jeg sagde, at jeg ikke er berørt af det her

Derefter valgte både udfordreren, Anne Mette Markussen, og den siddende formand, Kresten Vendelboe, at trække deres kandidaturer. Den afgående formand, Kresten Vendelboe, trak sig med vemod:

”Jeg ville være et skarn, hvis jeg sagde, at jeg ikke er berørt af det her. Når vi er kommet hertil, vil jeg sige, at er der én, jeg vil overlade posten til, er det Martin. Derfor skal I også høre, at jeg trækker mit kandidatur og overlader posten til Martin.”

Ny formand: Jeg vil samle forbundet

Den 37-årige maler og nu tidligere forbundssekretær, Martin B. Hansen, kunne dermed indtage formandsposten, som det store kompromis uden modkandidater. Opgaven for den nye formand er helt klar:

Missionen for mig er at skabe et større fokus på vores medlemmers ønsker og behov

”Først og fremmest vil jeg samle forbundet. Missionen for mig er at skabe et større fokus på vores medlemmers ønsker og behov. Set i lyset af OK 17, som gav os mange interne problemer og skabte splid i forbundet, er der et stort behov for, at hvert enkelt medlem føler sig set og hørt. Jeg ser frem til, at der nu kommer ro på i forbundet, og at vi igen kan koncentrere os om medlemmerne. Vi skal fremad nu som et stærkt og samlet forbund til gavn for alle vores medlemmer”.

Fakta:  Martin B. Hansen

Født 1981 i Hillerød

Udlært bygningsmaler i 2001

Malersvend fra 2001-2006

Formand for MFD Ungdom 2000-2002

Bestyrelsesmedlem i lokalafdelingen 2000-2006

Faglig sekretær i lokalafdeling Sjælland/Bornholm 2007-2011

Formand i lokalafdeling Sjælland 2011-2016

Forbundssekretær i Malerforbundet 2016-2018

Ud over valget af Martin B. Hansen som forbundsformand, så blev Tonny Olsen genvalgt som næstformand, og René Jensen blev valgt som ny hovedkasserer. Anne Mette Markussen og Kim Lasse Petersen blev valgt som forbundssekretærer.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce