Annonce

Venstre-ministre imod permanent grænsekontrol

Centrale ministre har erklæret sig som modstandere af permanent grænsekontrol – selv om Venstres politik nu er at kæmpe for netop permanent grænsekontrol
Tre af Venstres ministre og flere fremtrædende medlemmer af partiets folketingsgruppe har i en kandidat-test i Berlingske erklæret sig som modstandere af permanent grænsekontrol.

Meldingerne står i skærende kontrast til Venstres nye officielle grænsepolitik.

Meldingerne står i skærende kontrast til Venstres nye officielle grænsepolitik

Venstre fremsatte således mandag et grænseudspil. Hovedpunktet i udspillet er netop at grænsekontrollen skal gøres permanent.

Men ifølge Berlingske har både finansminister Kristian Jensen, udlændingeminister Inger Støjberg og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i en kandidat-test erklæret sig som modstandere af netop permanent grænsekontrol.

Også fremtrædende medlemmer af Venstres folketingsgruppe som gruppeformand Karen Ellemann og partiets EU-ordfører Jan E. Jørgensen er blandt i alt 20 af 35 V-ministre og V-folketingsmedlemmer, der i kandidattesten erklærer sig som modstandere af at gøre grænsekontrollen permanent.

Ifølge Berlingske er 64 procent af Venstres folketingskandidater enten »helt uenige« eller »overvejende uenige« i at gøre grænsekontrollen skal gøres permanent.

Løkke: ”Vi skal have permanent grænsekontrol”

Mandag fastslog statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark ”skal have” permanent grænsekontrol: 

Vi er nødt til at se i øjnene, at vi skal have permanent grænsekontrol

”Vi er nødt til at se i øjnene, at vi skal have permanent grænsekontrol. Vi står med nogle udfordringer, som er kommet for at blive - migrationspres, grænseoverskridende kriminalitet og terrortruslen. Derfor har vi som nationalstat brug for at passe på vores grænser, og derfor skal vi have udviklet et nyt Schengen-regime, der giver os mere politisk ejendomsret over vores egen grænse,” fastslog Lars Løkke Rasmussen ved præsentationen af Venstres grænseudspil – flankeret af netop udlændingeminister Inger Støjberg og Venstres spidskandidat ved Europa-parlamentsvalget, Morten Løkkegaard.

Venstre præsenterede sit grænseudspil sådan her på Twitter:

placeholder

Som reglerne er i dag, kan Danmark alene bede EU-Kommissionen om lov til at forlænge sin grænsekontrol midlertidigt for seks måneder ad gangen. Det har regeringen nu gjort siden begyndelsen af 2016.

Venstre ønsker at reformere Schengen-samarbejdet – der er et samarbejde mellem flere europæiske lande med det formål at skabe et fælles område uden indre grænser – sådan at Danmark og de andre lande i EU, der har indført midlertidig grænsekontrol, slipper for at skulle søge EU-Kommissionen om tilladelse til at forlænge ordningen.

”For at sige det som det er, så er der brugt mange kræfter på at være kreative for at få det her forlænget hver gang,” sagde Inger Støjberg ved præsentationen af V-grænseudspillet.

V-folk har Ingen kommentarer

Netavisen Pio har spurgt Jan E. Jørgensen, om han fortsat er modstander af permanent grænsekontrol – eller om han har skiftet holdning set i lyset af Venstres grænseudspil, hvor det vigtigste punkt netop er gennemførsel af permanent grænsekontrol.

Men Jan E. Jørgensen ønsker ikke at besvare spørgsmålet.

Netavisen Pio har været i telefonisk kontakt med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, der allerede før forelæggelsen af spørgsmålet meddeler, at ”det ikke har interesse”. Herefter afbryder Hjort forbindelsen.

Netavisen Pio har også spurgt Kristian Jensen, Inger Støjberg og Karen Ellemann, om de fortsat er modstandere af permanent grænsekontrol – eller om de har skiftet holdning set i lyset af at Venstre fra og med mandag kæmper for permanent grænsekontrol.

meddeler, at "det ikke bliver muligt" at få en kommentar fra Inger Støjberg

Inger Støjbergs særlige rådgiver i valgkampen, Mark Thorsen, meddeler, at "det ikke bliver muligt" at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Kristian Jensen og Karen Ellemann er ikke vendt tilbage på Netavisen Pios henvendelser.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

S stemte for Løkke, Tulle og Vestagers nedtrapning af en efterlønsordning, fordi Vestager havde skrevet under, så det var HTS tvungen til. R vil højere pensionsalder og nul efterløn. Det har altid været deres politik. Thorning fik tævene, som Vestager sku have haft. Men de radiakle har altid været gode til at dukke sig, når det kom dertil ellers kan de godt råbe op.