Annonce

Venstre vil have flere læger og veteraner kritiserer evakueringsaftale

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til vores nyhedsoverblik, hvor vi hver dag samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder.

Denne dag byder på nyheden om, at Venstre vil have 1700 flere praktiserende læger i Danmark, at tidligere topofficer og udsendte soldater fælder en hård dom over en ny politisk aftale, der skal redde lokalt ansatte, der har hjulpet Danmark i Afghanistan, samt at Nemlig.com-konflikten udvides. Og så er Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, presset på de indre linjer. De dårlige meningsmålinger gør, at lunten er kort og skindet tyndt.

Tak fordi du læser med.

Venstre vil have 1700 flere praktiserende læger i Danmark

Uanset, hvor man bor i landet, skal der være adgang til en læge i lokalområdet.

Det er målet for Venstres sundhedsudspil, som formand Jakob Ellemann-Jensen (V) fredag præsenterede i forbindelse med Venstres sommergruppemøde i Kolding.

Det skriver Ritzau ifølge TV2.

“Alle danskere skal have en god praktiserende læge tæt på. Det er meget utrygt og usikkert for danskerne og deres familier, når man har svært ved at finde en læge, der hvor man bor,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han henviser til en analyse fra foreningen Praktiserende Lægers Organisation. Ifølge den har mere end halvdelen af de praktiserende læger lukket for tilgangen af nye patienter.

Derfor foreslår Venstre, at der skal være 1700 flere praktiserende læger i Danmark. Partiet vil uddanne flere læger i almen medicin og gøre det mere attraktivt at blive praktiserende læge.

Målet kan dog blive svært at nå i en situation, hvor der er mangel på arbejdskraft i Danmark, erkender Jakob Ellemann-Jensen.

Læs hele historien her.

 

Veteraner om ny tolke-aftale: Det er fedtet, respektløst og et svigt

Tidligere topofficer og udsendte soldater fælder en hård dom over en ny politisk aftale, der skal redde lokalt ansatte, der har hjulpet Danmark i Afghanistan.

Det skriver Danmarks Radio (DR).

Aftalen omfatter også afghanere, der inden for de seneste to år har arbejdet for det danske forsvar i Afghanistan og dermed er truet på livet af Taliban-bevægelsen, der skyller ind over landet.

Alligevel svigter politikerne de afghanske tolke, der satte livet på spil sammen med danske soldater i kampene mod Taleban i Helmand-provinsen, lyder kritikken.

Danmark forlod Helmand-provinsen i 2014.

“Det her er et totalt svigt af dem, der gik side om side med os. I danske uniformer med  Dannebrog på skulderen. Dem gør man ingenting for. Den nye aftale er fuldstændig elendig. Den er fedtet, amoralsk og respektløs, siger tidligere officer og udsendt til Afghanistan,” siger tidligere officer og udsendt Mads Silberg.

Læs hele historien her.

 

Konflikten vokser: Slut med varer fra Nemlig.com på mange hospitaler og plejehjem

Fra på søndag får Nemlig.com svært ved levere varer til bosteder, hospitaler, plejehjem, børnehaver og vuggestuer.

Her starter sympatikonflikten mod det omstridte firma fra FOA og Kost- og Ernæringsforbundet nemlig.

Det skriver Fagbladet3F.

Det betyder, at ansatte i køkkener på offentlige institutioner ikke må tage imod varer fra onlinesupermarkedet.

“Det kan forhåbentlig få dem tilbage til forhandlingsbordet. Imens kan disse institutioner få leveret varer fra Coop, som for nylig har sikret ordentlige forhold for deres chauffører,” siger Jan Villadsen, formand for 3F Transport.

Sympatikonflikten kommer i kølvandet på, at 3F Transport her i foråret varslede konflikt mod de selvstændige vognmænd, der kører for Nemlig.com, efter afsløringer af elendige arbejdsvilkår for de chauffører, som bringer varer ud.

Læs hele historien her.

 

Liberal Alliance foreslår ansættelsesstop i det offentlige

Det skal være slut med at ansætte flere i den offentlige sektor, når virksomhederne mangler arbejdskraft og må sige nej til ordrer.

Det mener Liberal Alliance (LA), som fredag holdt sommergruppemøde i Fredensborg i Nordsjælland.

Det skriver Ritzau ifølge TV2.

Her foreslog Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, en markant øget indsats for at sikre kvalificeret arbejdskraft til det private arbejdsmarked.

“Den største udfordring, vi har, er mangel på arbejdskraft. Alene den seneste måned var der 65.000 stillinger, som virksomheder ikke kunne få besat. Det betyder, at der er virksomheder, der må sige nej til nye ordrer, de opsiger eksisterende kunder, og de skal ærgre sig over, at de ikke kan udnytte opsvinget fuldt ud,” siger  Alex Vanopslagh.

Læs hele historien her.

 

DR-kritisk forening genopstår med DF’er i spidsen

Den DR-kritiske foreningen Kritiske Licensbetalere har genoplivet sig selv med fornyet fokus på, hvad DR sender ud til sine lyttere, seere og læsere.

Det skriver Berlingske.

Det er Christian Bülow, næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) og kampagnechef for Dansk Folkepartis næstform, Morten Messerschmidt, der står i spidsen for genoplivningen.

“Der er stadig behov for, at nogen tager kampen op mod et statsligt medie, som fylder alt for meget. Det er bare vigtigt, vi får en debat om, hvilket medie vi ønsker os, og om der er behov for et statsligt medie, der fylder så meget i mediebilledet,” siger næstformanden i DFU.

Christian Bülow har i særdeleshed en aversion mod reality- og datingformater, som han ikke mener bør findes hos DR.

Læs hele historien her. 

 

Presset Ellemann har skældt ud

Efter elendige meningsmålinger gennem  foråret, hvor Venstre blev overhalet af den mangeårige lillebror, De Konservative, havde stemningen i folketingsgruppen kort før ferien nået et lavpunkt, og lunten var kort, skindet tyndt og formanden, Jakob Ellemann-Jensen, presset.

Det skriver Børsen.

På flere gruppemøder var ledelsen og formanden direkte oppe og toppes med gruppemedlemmer, der enten var bekymrede for Venstres tilstand eller uenig i ledelsens politiske linje på konkrete spørgsmål.

På et møde gik det mangeårige gruppemedlem Preben Bang Henriksen i rette med Venstres afvisning af at fjerne arveafgiften, som flere andre borgerlige partier havde foreslået, og da han ikke ville stoppe sin kritik, selvom gruppeformanden, Karsten Lauritzen, havde forsøgt at tale retsordføreren til rette, tog Jakob Ellemann-Jensen over og spurgte Preben Bang Henriksen, om han var sikker på, at han var i det rette parti.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet